Vérből való vizsgálat lehetséges?

Tisztelt Dr. Tekse István!
Jelenleg 15. hetes várandós vagyok. 2016-ban volt egy spontán vetélésem, ezt követően nem sikerült teherbe esnem. Az orvosom Clostilbegyt szedését javasolta, ami a gyógyszer alkalmazásának második hónapjában eredményt is hozott, sikerült teherbe esnem. A 8.heti ultrahangon kiderült, hogy ikrekkel vagyok várandós. Az egyik petezsákban egy petéjű ikrek, míg a másik petezsákban 1 embrió volt látható. A 10.heti ultrahangon már csak a külön petezsákban fellelhető embriónál volt szívhang. Az egypetéjű ikrek közül feltehetőleg az egyik kb. a terhesség 6.hetében, míg a másik a 10. hetében távozott. Az elhalt magzatok miatt, azt az információt kaptam, hogy kombinált teszt elvégzésére esetemben nincs lehetőség. Semmilyen anyai vérből való vizsgálatot nem tudnak elvégezni, mivel az eredmény értékelhetetlen lesz az elhalások miatt, így csak ultrahang segítségével fognak szűrni. A 13. heti genetikai ultrahangon kiderült, hogy a meglévő magzattal minden rendben van, értékei megfelelőek. Önnek mi a véleménye, ténylegesen nincs lehetőség semmilyen anyai vérből való vizsgálatra? (akár később sem?). Azok a rendellenességek, amelyeket anyai vérből néznek, megállapíthatóak ultrahangon is?
Köszönöm megtisztelő válaszát!
Rita


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
Tekintettel a terhességek megállásának viszonylag régi időpontjára szerintem Non Invaziv Prenatal Test ( pl Panoráma teszt ) elvégezhető. Ez ügyben genetikus részletesebb felvilágosítást tud Önnek adni.
Üdvözlettel: Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ha egy gyermekre vágyó nő tisztában van ovulációja és termékeny napjai pontos idejével, nagyobb eséllyel esik természetes úton teherbe. A TervezettBaba.hu oldal ezt az információt nyújtja felhasználóinak."

Dr. Fülöp István
Meddőségkezelési részlegvezető főorvos
Róbert Károly Klinika

Lájkolj minket!