Van esélyünk?

Tisztelt Doktor Úr,
Korábbi levelemben a tanácsát szerettem volna kérni a párom andrológiai vizsgálatának eredményével kapcsolatosan. Ő 38 éves, én pedig 34. Egy év próbálkozás után döntöttünk úgy, hogy megvizsgáltatjuk magunkat. Nálam egyelőre nincsen probléma.
A barátom áprilisban első alkalommal járt kivizsgáláson, ahol a következő eredményeket kapta:
carentia: 4 nap
mennyiség: 1.5 ml
szín:normális
szag:normális
ph:7.6
viscositas:normális
spermiumszám:40 mill/ml
össz. sperm. szám:60 millió
motilitás:20%
progresszív:10%
Diagnosis: Kóros ejaculatum analysis. Asthenozoospermia
Valeofert szedését írta elő ekkor az andrológus, amit két hónap szedés után újabb vizsgálat követett:
carentia: 4 nap
mennyiség: 2 ml
szín: normális
szag: normális
ph: 7.4
viscositas: normális
spermiumszám: 80 mill/ml
össz. sperm. szám: 160 millió
motilitás: 30%
progresszív:20%
Diagnosis: Kóros ejaculatum analysis. Asthenozoospermia
Az eredmények összevetése után az andrológus azt javasolta, szedje továbbra is a Valeofertet, és próbálkozzunk, minden rendben.A nőgyógyászom viszont az inszeminációt sem javasolja, illetve a spontán teherbeesésre is kevés esélyt lát ilyen értékek mellett, mert szerinte alig javult valamennyit is, amit én, mint laikus is megerősítettem a számok tekintetében.
Segítséget, illetve tanácsot kérném a Doktor Úrtól, hogy milyen irányba induljunk el, ha két egymástól eltérő információt kapunk és bevallom, egyik sem nyugtatott meg. További vizsgálatot egyikük sem mondott, vagy életmódra vonatkozó változtatást (párom dohányzik, és ritkán, de sportol).
Köszönöm előre is.
Üdvözlettel:
Lili


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Üdvözlöm!
Az inszeminacióhoz kb 8-10 millió jól mozgó hímivarsejt szükséges, ha ez rendelkezésre áll, el lehet végezni. A motilitási paraméterek javítása miatt próbálja meg a Profertilt.
Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Másfél év próbálkozás, egy szomorú vetélés után végre újra kimondhatom, h kisbabánk lesz! Csupán 3 hónapig vezettem a görbémet az oldalon, már kicsit én is feladtam, mire pozitívat teszteltem. A legszebb szülinapi ajándékot kaptam meg az élettől. Párom is felhőtlenül boldog. Jövő hét kedden látogatjuk meg a nőgyógyászomat. Addigra már több, mint 6 hetes leszek :) Nagyon szépen köszönöm a tervezettbaba.hu csapatának, h létrehozták ezt az oldalt. Számtalan kismamának és kispapának segítettetek!!! Köszönjük szépen!!!"

Rencsimókus

Lájkolj minket!