Újabb biopsziának lenne értelme?

Tisztelt Doktor Úr!
A párom egy éve volt spermavizsgálaton,ahol nem találtak semmit. Volt hormon vv- ennek, aminek eredménye prolactin 235, tesztoszteron 11.32, Lut.hormon 3.9, fsh 13.8. Rá két hétre volt biopsziát,ott sem találtak semmit. Szövettani eredménye: j.o. here A tubulusok hypocellularisak,spermiumok egyáltalán nem láthatóak,dajkasejtek jelen vannak. Spermium előérési alakok sem láthatók. Több tubulusnak a fala kötőszövetesen megvastagodott,lumen obliterálodott.
Bal here: A bioptátum helyenként szakadozott, a tubulusok hypocellularisak, obliteráltak, kezdődő fibroticus atrophiát mutatnak. A tubulusokban sertolli sejteken kívül más sejtféleség, érett spermiumok egyáltalán nem láthatók.
Genetikai vizsgálaton nem voltunk. Azt mondták nekünk nem lehet gyerekünk, csak donor segítségével. Lenne értelme a genetikai vizsgálatnak? Egy másik orvost keresni vagy gyógyszeres kezelésnek, esetleg egy újabb biopsziának lenne értelme?
Köszönöm a válaszát.
Katalin


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Kedves Kérdező!
Érdemes lenne genetika vizsgalatot végezni ill. un mikrosebészeti herebiopsziát.
Üdvözlettel,
Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ma reggel pozítiv a tesztem! Babánk lesz! :) Köszönöm az oldalnak, nagyon sok segítséget adott! 3 ciklus vezetése után sikerült megfoganni A CSODÁNKNAK! :D"

Timibaba2013

Lájkolj minket!