A kérdés:

Kedves Julianna! Férjemmel évek óta küzdünk, hogy gyermekünk születhessen. 2 éve tornázok Aviva-tornát, a ciklusaim rendszeresek. Tavaly az első lombik beavatkozás sikeres volt, de sajnos vetéléssel végződött. Azóta kiderült, hogy endometriózisom van. Olvastam róla, hogy ilyen esetben nem lehet tornázni. Ez valóban igaz? Válaszát előre is köszönöm. Andrea


Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna - Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója válasza:

Kedves Andrea,
valóban, az endometriózis esetében tilos tornázni! Volt önnek laparoszkópiás vizsgálata?
Utána viszont kell, mert a hormonális működést újra "csúcsra kell járatni". De előtte szigorú diétával meg lehet gyógyulni belőle. Hús- tej- és szójamentes koszttal eredményeket lehet elérni, ja és a cukor amit mellőzni kell. Ilyen formán kiéheztetjük az endometriumot, ami kb. 3 hónap alatt felszívódik. És csak akkor kell elkezdeni tornázni!
Üdvözlettel,
Tóth Julianna
AvivaStudio.hu

 

Te is kérdeznél? Julianna neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Sziasztok! Mariann vagyok 38 éves. Mi a párommal több mint egy éve próbálkoztunk míg rá nem találtam erre az oldalra. Nagyon sokat köszönhetek neki és az itt együttműködő orvosoknak is. Hála Istenek 5 hetes terhes vagyok! Ez mindössze 4 hónap alatt sikerült. Ne aggódjatok, mindenkinek sok sikert kívánok! És köszönöm még egyszer a tervezettbaba.hu-nak :)))"

Mariann74

Lájkolj minket!