A kérdés:

Kedves Julianna! 24 éves vagyok, másfél éve próbálkozunk babával sikertelenül. Kétszer volt spontán vetélésem, egyszer 6 hetesen, egyszer csak 1 hét késéssel jött meg. Emellett endometriózis-szerű tüneteim vannak (vizsgálattal nem látható semmi)és többszöri hormonvizsgálat során volt magas a prolaktin szintem (volt, amikor viszont alacsony). Minden más rendben volt. 2 hónapja végzem rendszeresen a tornát, miután egy tanfolyamon vettem részt. Érdeklődnék, hogy a torna nem befolyásolhatja-e negatívan, ha tényleg endometriózisom van? Az baj-e, ha azóta sokszor érzem, hogy érzékeny a jobb alhasam, ha hozzáérek? A tornával együtt szedhető-e homeopátiás szer (Mastodynon csepp)? Köszönettel, Bea


Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna - Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója válasza:

Kedves Bea,
a többszöri vetélése okán, valóban célszerű hogy az Aviva-módszerrel rendszeresen tornázik. Ami az endometriózis gyanuját illeti, célszerű lenne egy pontos diagnózis, mert ha valóban endometriózisa van, akkor nem ajánlott tornáznia, addig amíg meg nem gyógyul. Már sokan gyógyultak ki teljesen az endometriózisból egy speciális diétával, amelyet kérésére szívesen a rendelkezésére bocsátok. A hormonális ingadozásaira is jó a rendszeres torna, amellyel néhány hónap alatt már változásokat tapasztalhat a hormonháztartásában. Ösztönzi a torna a szervezetet, hogy a saját hormontermelésünk beindulhasson, és jobban működjön.
A torna mellett nyugodtan használhat homeopátiás készítményeket! Mindkettő természetes úton hozhat önnek gyógyulást.
Az Aviva torna oly mértékben aktivizálja az intim és hasi területeinket, hogy gyógyulási fájdalmak előfordulhatnak. Ami annak a jele is, hogy változás állt be a szervezetben. De az is előfordulhat, hogy az addig optimálisnak vélt mesterséges ciklust felborítja az Aviva-módszer, teret adva a természetes és egyedi ciklusidőnk kialakulásának. Például mióma eltornázása közben is tapasztalható alkalmanként alhasi fájdalom, amíg az el nem múlik teljesen. Ezt a saját bőrömön is megtapasztalhattam.
De önnél, az endometriózis diagnózisát kérem mielőbb állítsák fel, mert pozítív esetben, a tornát abba kell hagynia. Ha a fájdalom nem az endometriózistól van, akkor önnél is gyógyulási fájdalomról beszélhetünk. És ebben az esetben az néhány ciklus alatt teljesen elmúlik.
Még érdemes áttekintenie, hogy a tornát helyesen végzi-e, mert csak a jól kivitelezett tornamozdulatok hatnak jótékonyan ránk. Szívesen látom egy hétfői gyakorló foglalkozásra az Andrássy úton, ahol leellenőrizhetjük a mozdulatokat.
Üdvözlettel,
Tóth Juli
AvivaStudio.hu

 

Te is kérdeznél? Julianna neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Én is szeretném megköszönni az oldalnak, hogy figyelemmel tudtam kísérni a ciklusom a hőmérséklet vezetésével. 2 hete teszteltem pozitívat, és ma voltam orvosnál, a 7. hét elején járok. Most már elhiszem, hogy tényleg terhes vagyok. Köszönöm!"

kicsiila

Lájkolj minket!