A kérdés:

Kedves Julianna! 2 hónapja tornázok. Rgyéb okok miatt csak a ciklus első felében, hetente 2-3-szor. A menstruációm ciklusom 27 napos volt, s a vérzés 4-5 napig tartott. A torna óta a ciklusom kitolódott 29-30 napra, s a vérzésem csak 2 napos, után 3-4 napig barnázás van. Ez a torna hatása? Jó ez a változás? Folytassam a tornát vagy hagyjam abba? Köszönettel, Angi


Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna - Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója válasza:

Kedves Angi,
a torna rendszeres végzése és helyes kivitelezése nagyon fontos az eredmény eléréséhez.
Leveléből kevés információ áll a rendelkezésemre, de ehhez képest próbálok válaszolni önnek. A ciklus ideje lerövidült, de a napok kitolódtak. Ha rendszeresen tornázik, akkor a torna képes visszahozni a vérzést 28 napra. De valami más is történhetett az életében, mert megjelent a barnázás. Ami befolyással bírt a vérzésére. Ennak többféle oka lehet. Én most így távolról hormonális problémára gondolok, esetleg a sárgatest hormon működési zavara is lehet ez. Persze ez csak a távolsági feltételezésem! Ez nem a torna hatása, mert az, ezt a barnázást is rendbe tudja tenni, ha valaki hosszú távon tornázik. Hiszen a hormonjainkra is hat.
Az életmódjában keresném a választ, a táplálkozásában vagy esetleg gyógyszer-szedési szokásokban. Szedett-e abban az időben hormontartalmú tablettákat? Hormontartalmú ételeket evett-e? Több húst fogyasztott-e? Milyen strasszhatás érte? Számtalan válasz lehetséges.
Vizsgálja felül életének azt a szakaszát és megleli a választ! Hol ártott önmagának, ami miatt a test jelzett. Bár arról nincs információm, hogy milyen problémára kezdte el a tornát, de folytassa ugyanúgy, ahogy elkezdte és rendszeresen!
Eredményes belső vizsgálódást kívánok, hiszen a valódi választ csak ön tudja megtalálni!
És a továbbiakban is ilyen pontos figyelemmel legyen önmaga és a teste iránt! Ez nagyon figyelemre méltó!
Üdvözlettel,
Tóth Julianna
AvivaStudio.hu

 

Te is kérdeznél? Julianna neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Elmúltam 40 éves, sajnos volt egy spontán vetélésem... De most kisbabát várok. A Tervezettbaba.hu segítségével 5 hónap után teherbe estem. Itt szeretném még egyszer megköszönni Nektek, akik ezen az oldalon dolgoztok."

Ági
Budapest

Lájkolj minket!