Terhesség alatt folytathatom a diétát?

Kedves Petra, 41 éves vagyok és van egy másfél éves kislányunk. Most készülünk a második kiadásra. A szoptatás abbahagyása után a TurbóDiéta nevű "csodaszerrel" nemcsak visszafogytam, de elértem a számomra ideális testsúlyomat (162 cm, 60 kg). Azóta is általában reggelire és ebédre is ezt eszem/iszom, tartom a súlyomat, este van együtt a család így ekkor van meleg étkezés, az viszont kiegyensúlyozott, sok zöldség, hal, hús, gyümölcs, némi szénhidrát (tészta, rizs, burgonya). A kérdésem, hogy babára készülve folytathatom-e a TurbóDiétát, illetve a terhesség alatt is ehetem-e egy esetleg két főétkezésre. Ahogy olvastam, a színezéken és az ízesítőanyagon kívül más "műanyag" nincs benne, tejalapú fehérjekoncentrátum, amit tejes turmixként iszom. Nem túl nagy kulináris élvezet, de teljesen rendben tartja az emésztésemet, tartom a súlyomat és tele vagyok energiával… Természetesen ha árthat a babának, akkor viszont azonnal abbahagynám. Válaszát köszönöm előre is, üdvözlettel!


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Tisztelt Treffikutya!
Én személy szerint alap esetben sem javasolnék semmilyen "gyors, csoda diétát”, mert azok általában addig hoznak sikert, míg abba nem hagyja. Legtöbb esetben utána az szokott következni, hogy visszaállnak az előtte tartott egészségtelen, hízást elősegítő táplálkozásra, amitől újra visszahíznak.

Így, hogy babát terveznek, pláne nem javaslom ennek az étrendnek a fenntartását. Jelenleg ideális a testsúlya, egy egészséges, kiegyensúlyozott étrenddel , mint amilyen a vacsora szokott lenni, nem kell tartania visszahízástól.

Üdvözlettel:
Decsák-Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Pozitív lett a tesztem, aminek nagyon örülünk. Sokat tanultam Önöktől és azoktól a felhasználóktól akik mindennapi tapasztalataikat megosztják a Fórumon. Első hónapban használtam ezt az oldalt és sikerült a baba. Biztatásként 39 éves vagyok és van esély ebben a korban is. Bár egészségesen élek, sok stresszben dolgozom, ettől függetlenül mindenkit bíztatok. Sok sikert mindenkinek. Köszönöm, hogy van ez az oldal!"

Csisze

Lájkolj minket!