Terheléses cukorvizsgálat

Kedves Petra!
Már 2 éve szeretnénk babát, már járunk meddőségi vizsgálatokra. De inzulin rezisztencia vizsgalatot nem végeznek. Egy rövid időn belül híztam 6 kg főleg hasra, és kicsit szőrősnek találom az állam. Mivel édesapám cukros, nem kellene kivizsgáltatnom magam?
Találtam egy klinikát, ahol 5 pontos vizsgalatot végeznek, de az ujjbegyből vesz vért.
Az lenne a kérdésem, hogy ujjbegyből mért teszt hiteles-e, vagy teljesen felesleges, és, hogy szükséges-e az 5-szöri vérvétel, hogy megállapítsák, vagy elég kevesebb is.
Előre is köszönöm válaszát!


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Az ujjbegyből vett vér vizsgálaton kívül talán a legelterjedtebb (és hiteles) terheléses vércukor mérés, amikor éhgyomorra vesznek vért, meghatározott koncentrátumú cukros oldatot itatnak Önnel, majd 2 óra elteltével újabb vérvétel következik. Így nyomom követhető a vércukorszint ingadozásának mértéke.
Esetleg a hasi hízás és a szőrösödés miatt hormon vizsgálat (amit meddőségi vizsgálat keretein belül nyilván néznek) mellett érdemes a pajzsmirigyet is vizsgálni.
Üdvözlettel: Decsák - Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"1,5 év próbálkozás után az első tervezettbaba.hu oldalon vezett grafikon segítségével a héten pozitívat teszteltem! :) Nagyon örülök hogy véletlenül bár de rátaláltam az interneten erre az oldalra! Köszönet! Kitartást mindenkinek!!!!!!!! Szerintem a négy legfontosabb dolog a sikerhez: egészség, pontos időzítés :) (nem könnyű) , csak pozitív gondolatok legyenek a témában és kitartás!"

Andrea

Lájkolj minket!