Sperma eredmény

Kedves Doktor úr!
Milyen esélyünk van a spontán teherbeesésre, ha a férjem eredményében a normális morfológia éppen 4% (fejeltérés 94%, középrész-eltérés 2%, farok-eltérés 0%)? A többi értéke mind a normál tartományba esik. 1,5 évvel ezelőtt még 35% volt a normál motilitás.
Milyen kivizsgálásra lehet szükség? Hogyan javítható az eredmény?
Köszönettel,
Márti


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Kedves Kérdező!
Elvileg ilyen engedménnyel is teherbe eshet, de vannak már un funkcionális spermavizsgálatok, amelyekkel még jobban lehet vizsgálni a spermiumokat például HBA teszt, akroszóma reakció vizsgálat, spetmium DNS fragmentációs vizsgálat.
Üdvözlettel,
Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!