Segíthet a tesztoszteron kezelés?

Tisztelt Doktor Úr!
Nagyon súlyos oligo-astheno-teratozoo szindrómát állapítottak meg nálam: koncentráció 0,45 Millió/ml, progresszív motilitás 0,5%, teljes motilitás 11%, normal morfológia 0,5%, vitalitás 80%. Az ultrahangon mindent normálisnak mondtak, viszont a hormonszintem is nagyon alacsony (TEST:5,8;FSH:1,5;LH:1,9). Első körben a vizsgálatok ismétlését javasolták. Ha az eredmény nem változik esetleg hormon kezelést, genetikai vizsgálat opciókat javasoltak. Létezik egyáltalán bármi egyszerűbb (pl. gyógyszeres kezelés), ami ezt a borzasztóan rossz eredményt a minimális értékek közelébe hozná? A koncentráción gondolom a Tesztoszteron segíthet, de mi a helyzet a motilitással és a morfológiával?
Köszönöm a válaszát!


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Tisztelt Kérdező!
A tesztoszteron kezelést egyátalán nem javaslom. Ami szóba jöhet az antiosztrogen kezelés vagy HCG ill FSH injekció adása. De ezt így látatlanban nem lehet eldönetni.

Üdvözlettel: Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Pozitív lett a tesztem, aminek nagyon örülünk. Sokat tanultam Önöktől és azoktól a felhasználóktól akik mindennapi tapasztalataikat megosztják a Fórumon. Első hónapban használtam ezt az oldalt és sikerült a baba. Biztatásként 39 éves vagyok és van esély ebben a korban is. Bár egészségesen élek, sok stresszben dolgozom, ettől függetlenül mindenkit bíztatok. Sok sikert mindenkinek. Köszönöm, hogy van ez az oldal!"

Csisze

Lájkolj minket!