Rossz spermavizsgálati eredmények

Tisztelt Adjunktus Úr!
Segítségét szeretném kérni. Férjem 43, én 37 éves vagyok. 2 egészséges, normál terhességből született fiunk van (10 és 14 évesek) 2 éve elhatároztuk, hogy szeretnénk még egy gyermeket. Hosszas próbálkozás után a nőgyógyászom hormonvizsgálatot kért tőlem, ami normál értékeket mutatott. A héten férjem spermavizsgálatának eredményei is megérkeztek, ami nagyon rossz lett.:
menny:1,5ml,
pH:9,
Motilitás:progresszív:15% ,
inmobil:10%
nem progresszív: 75%
száma: 38M/ml) )
Nagyon kétségbe estem ...
Szeretném kérdezni Önt, lehet-e ennek valami szervi háttere, lelki eredete ... ? Megkeresnénk Önt rendelőjében, amennyiben úgy látja, hogy lehet ezen az értékeken javítani, illetve inseminációval érdemes-e ilyen értékekkel próbálkozni. Nagyon várom válaszát, amit előre is köszönök.


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Tisztelt Veronika78!
Sok esetben lehet javítani az értékeken, de előtte természetesen ki kell vizsgálni a párját. Ne aggódjon. Az inszeminációhoz 8-10 millió jól mozgó spermium kell ideális eseteben.
Tisztelettel: Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Elmúltam 40 éves, sajnos volt egy spontán vetélésem... De most kisbabát várok. A Tervezettbaba.hu segítségével 5 hónap után teherbe estem. Itt szeretném még egyszer megköszönni Nektek, akik ezen az oldalon dolgoztok."

Ági
Budapest

Lájkolj minket!