Rh szenzitizáció

Jó napot kívánok !
Szeretnék érdeklődni, 30 hetes kismama voltam. Sajnos meghalt a baba. A vércsoportom A Rh negatív, a férjem vércsoportja A Rh pozitív. Első terhességem volt.
Voltam minden vérvételen,lehetséges hogy ilyen esetben a szerveztem megölte a babát ? Ha ez volt az ok akkor ennek a babának nem hamarabb kellett volna meghalnia ? Amikor vérvételen voltam 15 hetesen nem volt ellenanyag termelődés.
A baba szépen fejlődött minden rendben volt vele. Genetikai ultrahangon is voltunk. Kaptam anti d injekciót. Következő terhességnél ilyen előfordulhat? Sokkal több vizsgálatra kell mennem? Mit jelent a hydrops fetalis?
A boncolási beutalón még ez ált. Ha az rh összeférhetetlenség okozta a problémát, akkor ez a többi terhességemnél ki fog hatni ? Ki fogok tudni hordani egy egészséges babát?
Köszönöm szépen a válaszát előre is.


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
Rh szenzitizáció - amikor tünetet, elváltozást okoz - 1 ezrelék valószínűséggel fordul elő, tehát az ismétlődés valószínűsége kicsi.
Ennek a legsúlyosabb formája a hydrops foetalis, amit súlyos szívelégtelenség, ödéma, ascites, pericardialis folyadékgyülem jellemez.
Tekintettel a ritka előfordulásra az ismétlődés kockázata minimális.
Üdvözlettel Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Másfél év próbálkozás után, végre az én tesztem is két csíkos lett. Köszönet a Tervezettbaba-nak, itt derült ki, nem akkor van peteérésem amikor azt én gondoltam, hanem előbb!"

timcsike0718

Lájkolj minket!