Rendszertelen étkezés, sok édesség

Kedves Petra!
Olyan kérdésem lenne, hogy tervezzük a babát viszont elég rendszertelenül étkezem a munkám miatt (eladóként dolgozom), másik, hogy rengeteg édességet és süteményt, péksüteményt eszem, vagy éppen valami gyorsételt. Gondolom, ez nem a legmegfelelőbb, abban szeretnék tanácsot kérni, hogy mire kellene figyelnem.
Előre is köszönöm!
Dori


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Dóri!
Az Ön által röviden összefoglalt étkezési szokásain mindenképpen változtatnia kell. Leveléből úgy vettem ki, hogy saját maga is tisztában van azzal, hogy sem a rendszertelen étkezés, sem a sok sütemény, édesség, gyorsétel nem tartozik az egészséges életmód alapelvei közé.
Az akarat a legfontosabb! Ha Ön eldönti, hogy mindent megtesz azért, hogy ezen változtasson, az már fél siker!
Próbáljon meg napi 4-5 alkalommal étkezni, de egyszerre csak kis adagokat fogyasszon. Figyeljen oda a nyersanyag válogatásra: kenyérfélék közül a teljes kiőrlésű lisztből készülteket válassza, húsoknál a soványakat, tejeknél, tejtermékeknél a zsírszegény változatokat keresse. Egyen minél több zöldséget és gyümölcsöt akár nyersen, akár főzelék vagy leves formájában, fogyaszthatja sülten, párolja, turmixként is.
Ételkészítésnél is figyeljen a zsírszegénységre: kerülje a bő zsírban sütést (rántott hús, sült burgonya), helyette pároljon, zsiradék hozzáadása nélkül süssön teflon edényben, vagy sütőzacskó használatával.
Fogyasszon minél több levest, kis energia tartalmú, de meleg folyadék lévén eltelíti a gyomrot, így második fogásból is kevesebbet bír enni.
Fontos a napi minimum 2 liter folyadékfogyasztás is!
Az egészséges életmódhoz a táplálkozás mellett a rendszeres mozgásra is oda kell figyelni!
Üdvözlettel:
Decsák-Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!