Rendszertelen étkezés, sok édesség

Kedves Petra!
Olyan kérdésem lenne, hogy tervezzük a babát viszont elég rendszertelenül étkezem a munkám miatt (eladóként dolgozom), másik, hogy rengeteg édességet és süteményt, péksüteményt eszem, vagy éppen valami gyorsételt. Gondolom, ez nem a legmegfelelőbb, abban szeretnék tanácsot kérni, hogy mire kellene figyelnem.
Előre is köszönöm!
Dori


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Dóri!
Az Ön által röviden összefoglalt étkezési szokásain mindenképpen változtatnia kell. Leveléből úgy vettem ki, hogy saját maga is tisztában van azzal, hogy sem a rendszertelen étkezés, sem a sok sütemény, édesség, gyorsétel nem tartozik az egészséges életmód alapelvei közé.
Az akarat a legfontosabb! Ha Ön eldönti, hogy mindent megtesz azért, hogy ezen változtasson, az már fél siker!
Próbáljon meg napi 4-5 alkalommal étkezni, de egyszerre csak kis adagokat fogyasszon. Figyeljen oda a nyersanyag válogatásra: kenyérfélék közül a teljes kiőrlésű lisztből készülteket válassza, húsoknál a soványakat, tejeknél, tejtermékeknél a zsírszegény változatokat keresse. Egyen minél több zöldséget és gyümölcsöt akár nyersen, akár főzelék vagy leves formájában, fogyaszthatja sülten, párolja, turmixként is.
Ételkészítésnél is figyeljen a zsírszegénységre: kerülje a bő zsírban sütést (rántott hús, sült burgonya), helyette pároljon, zsiradék hozzáadása nélkül süssön teflon edényben, vagy sütőzacskó használatával.
Fogyasszon minél több levest, kis energia tartalmú, de meleg folyadék lévén eltelíti a gyomrot, így második fogásból is kevesebbet bír enni.
Fontos a napi minimum 2 liter folyadékfogyasztás is!
Az egészséges életmódhoz a táplálkozás mellett a rendszeres mozgásra is oda kell figyelni!
Üdvözlettel:
Decsák-Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Két hónapja találtam meg ezt a honlapot. Párommal augusztusban jutottunk el arra az elhatározásra, hogy szeretnénk 7 év után egy második gyermeket. Eddig nem sikerült, de az oldal segítségével ez most összejött. Nagyon szépen köszönöm ezt a lehetőséget."

Éva

Lájkolj minket!