Rákszűrés

Tisztelt Doktor Úr!
2017-ben, januárban és júniusban is volt rákszűrésem, melyek eredménye P2. Az orvosom szerint indokolt volt az ismétlés, mivel akkoriban kezeltek visszatérő gombás és bakteriális fertőzéssel.
Most 9 hetes+5 napos terhes vagyok, a kötelező szűrő vizsgálatokon túl vagyok (vérkép, vizelet, UH, kenet vizsgálat), viszont rákszűrés nem történt, amit az én kérésemre halasztottak el. Mivel 40 éves vagyok, és fél éve volt egy spontán vetélésem (ötödik héten), nagyon féltem ezt a terhességem, még nincs gyermekem. Ön szerint okozhat esetleg bajt a citológiai vizsgálat, vagy teljesen kockázatmentes beavatkozás? Illetve szükséges-e egyáltalán ebben az évben, vagy ráér jövőre is? A másik kérdésem az lenne, hogy a hüvelyi fertőzéseket lehet kezelni az első trimeszterben is, vagy csak utána javasolt? Válaszát nagyon szépen köszönöm!
Krisztina


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
Tekintettel a megelőző cytológiákra, jelenleg nem szükséges ismételni. Amennyiben szükséges, úgy lokális készítményekkel lehet hüvelyi fertőzést kezelni.
Üdvözlettel Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Sokan nem hisznek az interneten talált oldalakban, azt mondják, hogy egy számítógép nem tudja kiszámolni az ovulációt, hogy ez csak egy általános program. Én mindenkinek, aki babát szeretne, csak ajánlani tudom a TervezettBaba.hu honlapot, mert nekünk ennek az oldalnak a segítségével sikerült babát fogantatnunk. Köszönöm nektek!"

Ibike

Lájkolj minket!