Pajzsmirigy működés

Tisztelt Doktor Úr!
Újból Önhöz fordulok, legutóbbi kérdésemre is adott választ, még egyszer köszönet érte.
44 éves vagyok,férjem 40. Mindkettőnknek vannak megtermékenyítési gondjaink, nekem nincs már elég petesejtem, férjemnek alacsony a spermaszáma és a morfológia is csak 99%. Ezért orvosunk donor petesejtes lombikot javasolt tavaly, ami ez év februárjában meg is történt. sajnos, sikertelenül. Be sem ágyazódott az embrió.A HCG szint alacsonyabb volt,mint 5.
Ez volt az első beültetésünk, rengeteg stresszen vagyunk túl, de a lombikot végző orvos Prágában nem tudott választ adni a miértekre, hiszen volt 8 megtermékenyített petesejtünk, amiből egyet beültettek és kettőt lefagyasztottak.
Reproduktív endokrinológusok által írt könyvekben javasolt immunológiai teszteket végeztettem, tájékoztatva a prágai orvost is, pl ANA teszt, limfocita panel, kardiolipin antitestek száma, TPO, stb. 8 tesztből csak 1 lett negatív, a pajzsmirigy antitestek (TPO) száma nagyon magas, 203 IU/ml.Sajnos, a TSH-t külön nem mérettem,és a T3,T4-et sem.
A következő lombik előtt szeretnék megpróbálni megbizonyosodni, hogy az immunrendszerem rendben van, már amennyire egyedül el tudom dönteni, mit vizsgáltassak, mert a prágai klinika nem sokban segít nekem. Nem iszom, nem dohányzom, 40 éves koromig rendszeresen sportoltam, nem szoktam beteg lenni, csak a kávéról nem tudok lemondani:)
Szóval az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint is túl magas-e ez a szint, és ha igen, mit tehetek én, hogy alacsonyabb legyen? Szedjek valamit? Ha igen,mennyi ideig a következő lombik előtt? Vagy méressem meg a TSH-t,T3-at és a T4-t is, hogy jobban át lehessen látni a pajzsmirigy működést?
Előre is köszönettel:
Ritchie


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
A teherbeeséshez - így egy lombik előtt még inkább - fontos a megfelelő pajzsmirigy működés tehát legyen TSH nézve. Önmagában a magasabb aTPO nem okoz sikertelenséget. Ha jól értettem a leveléből a normál morfológiájú spermák aránya 1%, sajnos ez is lehet a sikertelenség oka.
Üdvözlettel Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Örömmel jelzem, hogy tegnap megtörtént az orvosi vizsgálat és hivatalosan is babát várok! 7 hetes és csak úgy zakatolt a kis szíve! :D Köszönöm nektek TervezettBaba.hu a segítséget! :D"

valaki1985

Lájkolj minket!