Napi 110 g szénhidrát elegendő?

Kedves Petra!
Júniusban terheléses vércukor vizsgálaton voltam, akkor a 120 perces inzulinszintem tízszerese volt az éhgyomrinak,.
Vércukor: 0 perc 5,3 mmol/l; 120 perc: 6 mmol/l. Inzulin: 0 perc 3,1; 120 perc: 38,8).
Elkezdtem a 160 grammos diétát, napi hatszori étkezéssel, figyelve a gyors és lassú felszívódású szénhidrátokra (cukrot, fehér kenyeret, tésztát teljesen kizártam az étrendemből). Két hónap elteltével 110 grammra csökkentettem a napi szénhidrátbevitelt és következő terhelésig így csináltam tovább a diétát. Valamit nagyon elronthattam, mert az eredményeim romlottak. November közepén voltam ismét terhelésen, az eredményeim:
Vércukor: 0 perc: 5,00 mmol/l
60 perc: 9,9 mmol/l
120 perc: 8,3 mmol/l
Inzulin: 0 perc 6,1
60 perc: 59,9
120 perc: 81,3
Nem tudom hol rontottam el, lehetséges, hogy a bevitt 110 gramm szénhidrát volt kevés? Vagy ennyit romlott volna az állapotom 6 hónap alatt?


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Kérdező!
Az eredmények alapján minden esetben orvos feladata, hogy beállítsa a személyre szabott diétát, amibe beletartozik a napi szénhidrát mennyiség is. Remélhetőleg a 160 g szénhidrátot orvos állította be Önnek.
Kérdés, hogy miért csökkentette le azt 110 grammra? Nagy valószínűséggel ezért rosszak az eredmények. Konzultáljon kezelőorvosával és állítsák be személyre szabottan újra a napi szénhidrát bevitelt.
Üdvözlettel:
Decsák-Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!