Napi 110 g szénhidrát elegendő?

Kedves Petra!
Júniusban terheléses vércukor vizsgálaton voltam, akkor a 120 perces inzulinszintem tízszerese volt az éhgyomrinak,.
Vércukor: 0 perc 5,3 mmol/l; 120 perc: 6 mmol/l. Inzulin: 0 perc 3,1; 120 perc: 38,8).
Elkezdtem a 160 grammos diétát, napi hatszori étkezéssel, figyelve a gyors és lassú felszívódású szénhidrátokra (cukrot, fehér kenyeret, tésztát teljesen kizártam az étrendemből). Két hónap elteltével 110 grammra csökkentettem a napi szénhidrátbevitelt és következő terhelésig így csináltam tovább a diétát. Valamit nagyon elronthattam, mert az eredményeim romlottak. November közepén voltam ismét terhelésen, az eredményeim:
Vércukor: 0 perc: 5,00 mmol/l
60 perc: 9,9 mmol/l
120 perc: 8,3 mmol/l
Inzulin: 0 perc 6,1
60 perc: 59,9
120 perc: 81,3
Nem tudom hol rontottam el, lehetséges, hogy a bevitt 110 gramm szénhidrát volt kevés? Vagy ennyit romlott volna az állapotom 6 hónap alatt?


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Kérdező!
Az eredmények alapján minden esetben orvos feladata, hogy beállítsa a személyre szabott diétát, amibe beletartozik a napi szénhidrát mennyiség is. Remélhetőleg a 160 g szénhidrátot orvos állította be Önnek.
Kérdés, hogy miért csökkentette le azt 110 grammra? Nagy valószínűséggel ezért rosszak az eredmények. Konzultáljon kezelőorvosával és állítsák be személyre szabottan újra a napi szénhidrát bevitelt.
Üdvözlettel:
Decsák-Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Én is elmonhatom a nagy hírt, hogy 7 hónapi próbálkozás után, sikerült teherbe esnem. A weboldalatok segítségével, a pontos hőmérőzéssel és lejegyzésével meg tudtam határozni, mikor történik az ovuláció, ami az én esetemben kiderült, nem a középidőben van, hanem utána...DE segítségetekkel már az első hónapban megfogant a Kisbabánk! Most már "csak" vigyáznunk kell rá, hogy minden a legnagyobb rendben legyen a következő még 8 hónapban! Köszönöm!"

Menor

Lájkolj minket!