Mit kell vizsgálni egy spermaanalízis során?

Tisztelt Doktor Úr!
Én 27éves vagyok, férjem 34. Már 4éve próbálkozunk a babával. A férjemnek volt spermavizsgálata. Szegény elég sokszor rávette magát, hogy megtudjuk, minden rendben van-e. Először sztreptokokuszt találtak, majd megint valamit, addig kezelték antibiotikummal hogy most az utolsó eredménye rendben van. Az a problémám, hogy nem mindent néztek meg szerintem. És szeretném tudni, hogy a spermavizsgálaton belül mik azok amiket meglehet csináltatni. Úgy gondoltuk, hogy inkább elmegyünk a laborba, s fizetünk, csak nem tudjuk miket kell megnézegessünk. Szokott szedni e vitamint. Szelezint. Megkérem szépen, írja le nekem, hogy a spermavizsgalaton belül mit kell megnézetni.
Előre is köszönöm.
Réka


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Tisztelt Eletfa!
Sajnos a leletek ismerete nélkül nehéz nyilatkozni. Az ún. funkcionális spermavizsgálatok közé tartozik a HBA teszt ill. spermium DNS fragmentációs vizsgálat is. Ezek a hímivarsejtek megtermékenyítő képességét vizsgálják.
Tisztelettel: Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Két hónapja találtam meg ezt a honlapot. Párommal augusztusban jutottunk el arra az elhatározásra, hogy szeretnénk 7 év után egy második gyermeket. Eddig nem sikerült, de az oldal segítségével ez most összejött. Nagyon szépen köszönöm ezt a lehetőséget."

Éva

Lájkolj minket!