Milyen más egyéb készítményeket lenne érdemes kipróbálni ami a morfológián javítanak?

Tisztelt Szabó Doktor Úr!
32 éves vagyok, kb. 6-7 évvel ezelőtt jártam a doktor úrnál ahol egy spermaanalízis globozoospermiát állapított meg. Mindössze 1% volt a normál morfológiájú spermiumok aránya. A doktor úr javaslatára szedtem 2-3 hónapig cinket, szelént és Q10-et és a következő vizsgálaton 3% lett a normális spermiumok aránya. Azóta nem próbálkoztunk viszont most aktuális lett a téma.
Milyen más egyéb készítményeket lenne érdemes kipróbálni pár hónapig amik a morfológián javítanak? Nemrég a piknogenolról olvastam, érdekelne mi a Doktor úr véleménye erről.
Van értelme amúgy a Doktor úr szerint próbálkozni természetes úton? Amennyiben ICSI eljárás szükséges olyankor az egészséges morfológiájú spermiumok közül valót juttatnak be a petesejtbe és így jobbak az esélyek a megtermékenyítésre?
Köszönöm előre is!


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Kedves Kérdező!
A globozoospermia genetikai eltérés, nincs rá gyógyszer ilyenkor ICSI javasolt.
Üdvözlettel,
Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam, én is babát várok! 3 hónapig vezettem a grafikont, és nagy nagy köszönettel tartozom a tervezettbaba.hu oldalnak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megismerhessem a szervezetem működését, az ovulációm pontos időpontját. Továbbá köszönöm, hogy a szinte végtelennek tűnő kíváncsiságomat és érdeklődésemet gyors, szakszerű válaszokkal igyekeztek kielégíteni. Még egyszer köszönöm, és mindenkinek ajánlom, aki babát szeretne! "

Erika

Lájkolj minket!