Milyen diétát kövessek inzulinrezisztencia esetén?

Tisztelt Doktornő!
30 éves vagyok, a férjemmel már 1,5 éve babát szeretnék, sajnos eddig sikertelenek a próbálkozásaink. Nemrég voltam endokrinológus orvosnál, aki elküldött terheléses cukor vizsgálatra, majd megállapították az IR-t. Az eredmények alapján gyógyszert nem kaptam, csak azt az utasítást, hogy diétázzam (180 grammos diétát javasoltak, mert így is vékony testalkatú vagyok, 52 kg, 167 cm). Legyen kedves nézzen rá az eredményeimre. Mennyire rosszak ezek az értékek? Diéta szigorú betartása és mozgás mellett Ön szerint milyen gyorsan kellene javulnia?
Cukor:
0 p: 4,6 mmol/L
60 p: 8,1 mmol/L
120 p: 7,5 mmol/L
Inzulin:
0 p: 10,3 mIU/L
60 p: 66,3 mIU/L
120 p: 69,9 mIU/L
Köszönöm szépen!


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Az eredményei szerencsére nem vészesek, de a mozgás és a diéta javasolt. Igazából diétának hívjuk, de csak a helytelen életmódhoz viszonyítva tűnik diétának, tulajdonképpen egészséges étrend, ami követendő.
Kerülje a cukrozott és a zsíros élelmiszereket, fehér liszt helyett a teljes kiőrlésű gabonából készült ételeket válassza. Egyen sok zöldséget és gyümölcsöt. Figyeljen az élelmiszerek vércukorszint emelő hatására (glikémiás index). Minél rostosabb, annál kevésbé szökik hirtelen magasra a vércukorszintje.
Vércukorszint méréskor szokás a HbA1c értéket is nézni, amely az elmúlt 3 hónap értékét mutatja. Ennyit minimum várni kell, de igazából az egészséges életmód hosszú távon követendő.
Üdvözlettel: Decsák - Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Köszönöm a tervezettbaba.hu-nak! 3 vetélés után találtam az oldalra, azt hittem már a teherbe esés sem fog menni ennyi műtét után. Már a 2. hónap után sikerült! Köszönöm az oldalnak, hogy ilyen érthetően leírják mi miért van és hogy melyik hormon mit okoz. Igazából egy érdekes kísérletnek indult részemről de már a 13. hétben vagyok! Köszönöm még egyszer. :) Sok sikert kívánok a többi "babavárónak" is!"

BMZS77

Lájkolj minket!