Mikor kezdhetjük el újból a babaprojektet?

Tiszelt dr.Tekse István!
Január 19-én műtöttek méhen kívüli terhesség miatt, eltávolították a bal oldali petevezetőmet. Ez már a második terhességem volt, az első is méhen kívüli volt sajnos, ugyanebben a petevezetőben, csak akkor nem kellett kivenni. Műtét előtt megkérdezte az egyik orvos, hogy van-e bármi kérésem, én pedig annyit kérdtem, hogy nézzék meg a jobb oldali petevezetőmet, hogy átjárható-e hiszen fontos lenne tudni, hogy lehetek még egyáltalán természetes úton terhes. Akkor azt mondta az orvos, hogy semmi akadálya. A műtét után a beavatkozást végző orvos azt mondta a férjemnek, hogy ránézésre ép a jobb oldali petevezetőm, most nem tudták megcsinálni az átjárhatóságit, de ha szeretném, 6 hét múlva elvégezzük. Nekem már 3-4 hónapot mondott. Semmilyen útmutatót nem kaptam, hogy mikor lehet újra próbálkozni, mikor lehet egyátalán házas életet élni a műtét után. Nagyon szeretnénk már szülők lenni, nagyon boldogok voltunk, amikor végre pozitív lett a terhességi teszt és akkor derült ki, hogy mégsem lesz baba, amikor elmentünk az első ultrahangra meghallgatni a kisbabánk szívverését. Ez hatalas trauma volt nekünk. Olvastam az interneten olyat is, hogy mivel 6 hét a felépülési idő a műtét után, ezért elég 6 hetet várni a próbálkozással, de 3 hónapot és fél évet is olvastam. Ön szerint érdemes megcsináltatni az átjárhatósági vizsgálatot vagy ha ránézésre ép, akkor az biztos átjárható? Mikor lehet elvégezni a vizsgálatot ha mégis ajánlja? Mennyi ideig kell pihennem, mikor kezdhetek el pl dolgozni vagy sportolni? Mikor élhetünk házaséletet a férjemmel (jövő héten megyünk nászútra, az orvos engedélyével) És a legfontosabb, mikor kezdhetjük el újból a babaprojektet?
Ha tudna ajánlani egy megbízható, kedves nőgyógyászt Budapesten, azt is nagyon megköszönném.
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát!
Üdvözlettel


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
A műtét után 6 hét a gyógyulás ezt követően mehet a sport és a házasélet. Ha volt curettage is akkor 2 ciklus javasolt mielőtt ismét próbálkozni kezdenének. A petevezetőt nem lehet megmondani "ránézésre" , hogy átjárható-e, javaslom Hycosy vizsgálat elvégzését ( ciklus 6-13 napja között, előtte HVT és STD vizsgálat kell ).
Utolsó kérdésére válaszként: Állok ezekben szíves rendelkezésére! :-)
Üdvözlettel: Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Pozitív lett a tesztem, aminek nagyon örülünk. Sokat tanultam Önöktől és azoktól a felhasználóktól akik mindennapi tapasztalataikat megosztják a Fórumon. Első hónapban használtam ezt az oldalt és sikerült a baba. Biztatásként 39 éves vagyok és van esély ebben a korban is. Bár egészségesen élek, sok stresszben dolgozom, ettől függetlenül mindenkit bíztatok. Sok sikert mindenkinek. Köszönöm, hogy van ez az oldal!"

Csisze

Lájkolj minket!