Mikor érdemes próbálkoznunk a második babával?

Kedves Petra!
Az első babámnál megállapították nálam az inzulinrezisztenciát, 5 hónapnyi merckformin szedése után szerencsére sikerült is teherbe esnem és terhességi diabétesz mellett csodálatos kisfiam született aki most 3,5 hónapos. 6 hetes korában. terheléses vércukor vizsgálatnál az éhgyomri cukrom 5,2 a 120 perces pedig 3,0 lett... A kérdésem, második babát is szeretnénk, mikor aktuális, hogy elkezdjünk próbálkozni, ill. valószínűleg az is csak gyógyszer szedése mellett fog sikerülni? Sikerülhet anélkül is, vagy védekezés nélkül is együtt lehetünk hiszen csak ha már szedem a merckformint, akkor fog újra összejönni a baba.?
Válaszodat előre is köszönöm,
Mobrig


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Mobrig!

A második babát akkor érdemes újra tervezni, ha már nincs szoptatás, és Ön úgy érzi, regenerálódott a szervezete, tehát jó a közérzete (nem csak egy-egy nap), nem áll fent semmi panasz előző terhességéből kifolyólag.

A Mercformin tabletta nem a fogantatást segíti elő, hanem kóros vérkép esetén az egészséges állapotot segít fenntartani vércukor tekintetében. Ha nincs vércukor ingadozás, és az Ön egészségi állapota rendben van, akkor a fogantatásnak sincs akadálya. Ez még mindig nem jelenti azt, hogy azonnal teherbe is esik, hisz a fél-1 év próbálkozás is még normálnak tekinthető.

Tehát, ha nincs rendben a vércukra, akkor orvosa ír fel gyógyszert, függetlenül attól, hogy szeretnének-e még kisbabát, vagy sem. Ha minden rendben van, akkor pedig a szoptatást érdemes kivárni, illetve hogy szervezete újra készen álljon egy újabb élet kihordására.

Üdvözlettel:
Decsák-Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Pozitív lett a tesztem, aminek nagyon örülünk. Sokat tanultam Önöktől és azoktól a felhasználóktól akik mindennapi tapasztalataikat megosztják a Fórumon. Első hónapban használtam ezt az oldalt és sikerült a baba. Biztatásként 39 éves vagyok és van esély ebben a korban is. Bár egészségesen élek, sok stresszben dolgozom, ettől függetlenül mindenkit bíztatok. Sok sikert mindenkinek. Köszönöm, hogy van ez az oldal!"

Csisze

Lájkolj minket!