Mikor érdemes próbálkoznunk a második babával?

Kedves Petra!
Az első babámnál megállapították nálam az inzulinrezisztenciát, 5 hónapnyi merckformin szedése után szerencsére sikerült is teherbe esnem és terhességi diabétesz mellett csodálatos kisfiam született aki most 3,5 hónapos. 6 hetes korában. terheléses vércukor vizsgálatnál az éhgyomri cukrom 5,2 a 120 perces pedig 3,0 lett... A kérdésem, második babát is szeretnénk, mikor aktuális, hogy elkezdjünk próbálkozni, ill. valószínűleg az is csak gyógyszer szedése mellett fog sikerülni? Sikerülhet anélkül is, vagy védekezés nélkül is együtt lehetünk hiszen csak ha már szedem a merckformint, akkor fog újra összejönni a baba.?
Válaszodat előre is köszönöm,
Mobrig


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Mobrig!

A második babát akkor érdemes újra tervezni, ha már nincs szoptatás, és Ön úgy érzi, regenerálódott a szervezete, tehát jó a közérzete (nem csak egy-egy nap), nem áll fent semmi panasz előző terhességéből kifolyólag.

A Mercformin tabletta nem a fogantatást segíti elő, hanem kóros vérkép esetén az egészséges állapotot segít fenntartani vércukor tekintetében. Ha nincs vércukor ingadozás, és az Ön egészségi állapota rendben van, akkor a fogantatásnak sincs akadálya. Ez még mindig nem jelenti azt, hogy azonnal teherbe is esik, hisz a fél-1 év próbálkozás is még normálnak tekinthető.

Tehát, ha nincs rendben a vércukra, akkor orvosa ír fel gyógyszert, függetlenül attól, hogy szeretnének-e még kisbabát, vagy sem. Ha minden rendben van, akkor pedig a szoptatást érdemes kivárni, illetve hogy szervezete újra készen álljon egy újabb élet kihordására.

Üdvözlettel:
Decsák-Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Köszönöm a tervezettbaba.hu-nak! 3 vetélés után találtam az oldalra, azt hittem már a teherbe esés sem fog menni ennyi műtét után. Már a 2. hónap után sikerült! Köszönöm az oldalnak, hogy ilyen érthetően leírják mi miért van és hogy melyik hormon mit okoz. Igazából egy érdekes kísérletnek indult részemről de már a 13. hétben vagyok! Köszönöm még egyszer. :) Sok sikert kívánok a többi "babavárónak" is!"

BMZS77

Lájkolj minket!