Megfelelő kalóriamennyiség gyermektervezéskor

Kedves Petra!
29 éves nő vagyok. 169 cm, jelenleg 69 kg.
79 kg-ról fogytam le szeptember óta 69 kg-ra kalória számolás és több mozgás segítségével.
Átlagosan naponta 1200-1300 kalóriát ettem, néha-néha elfordult, hogy akár 1400-1500-öt is.
Mozgásként ellipszis trénereztem, úgy érzem, ez is segítette a fogyókúrám sikerességét.
A férjemmel január óta kezdtünk bele a baba projektbe.
A kérdésem pedig az lenne, hogy ha sikerül a terhesség, akkor kb. mennyi kalóriabevitelt javasolsz a terhesség ideje alatt, hogy ne hízzak nagyon el?
Persze tudom, hogy egy terhesség alatt, nem ajánlott a koplalás és a túlzásba vitt fogyókúra, de nem szeretnék 20 vagy akár 25 kg-at felszedni.
Tudom, hogy a baba súlya,magzatvíz,méhlepény stb. súlytöbblettel jár, de nem szeretnék sok zsírt felszedni ezek mellet,é s nem szeretnék 10-12 kg-nál többet felszedni.
Mennyi kalóriabevitel lenne számomra megfelelő?
Irodai ülő munkát végeztem, mozgásom nagyon kevés.
Válaszodat előre is Köszönöm!!


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Az alábbi linkre kattintva, saját adataiddal ki tudod számítani, hogy jelenleg mennyi az ideális tápanyagbevitel a jelenlegi fizikai aktivitást is figyelembe véve.
http://orvosilexikon.hu/wrap.php?file=dcc.html
Várandósság esetén az első trimeszterben 150 kcal az energiatöbblet igény, a második és harmadik trimeszterben pedig 300-350 kcal-val nő az energiabevitel, ha a fizikai aktivitás változatlan. Ám, ha áldott állapotban kevesebbet mozogsz, mint azt megelőzően, akkor ne haladja meg a napi 200 kcal-t az energiafogyasztás.
A hízás mértéke egyébként 10-12 kg körül normális a 9. hónap végére, és általában az szépen le is adódik majd pár hónap alatt.
Üdvözlettel:
Decsák-Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"1,5 év próbálkozás után az első tervezettbaba.hu oldalon vezett grafikon segítségével a héten pozitívat teszteltem! :) Nagyon örülök hogy véletlenül bár de rátaláltam az interneten erre az oldalra! Köszönet! Kitartást mindenkinek!!!!!!!! Szerintem a négy legfontosabb dolog a sikerhez: egészség, pontos időzítés :) (nem könnyű) , csak pozitív gondolatok legyenek a témában és kitartás!"

Andrea

Lájkolj minket!