Megfelelő kalóriamennyiség gyermektervezéskor

Kedves Petra!
29 éves nő vagyok. 169 cm, jelenleg 69 kg.
79 kg-ról fogytam le szeptember óta 69 kg-ra kalória számolás és több mozgás segítségével.
Átlagosan naponta 1200-1300 kalóriát ettem, néha-néha elfordult, hogy akár 1400-1500-öt is.
Mozgásként ellipszis trénereztem, úgy érzem, ez is segítette a fogyókúrám sikerességét.
A férjemmel január óta kezdtünk bele a baba projektbe.
A kérdésem pedig az lenne, hogy ha sikerül a terhesség, akkor kb. mennyi kalóriabevitelt javasolsz a terhesség ideje alatt, hogy ne hízzak nagyon el?
Persze tudom, hogy egy terhesség alatt, nem ajánlott a koplalás és a túlzásba vitt fogyókúra, de nem szeretnék 20 vagy akár 25 kg-at felszedni.
Tudom, hogy a baba súlya,magzatvíz,méhlepény stb. súlytöbblettel jár, de nem szeretnék sok zsírt felszedni ezek mellet,é s nem szeretnék 10-12 kg-nál többet felszedni.
Mennyi kalóriabevitel lenne számomra megfelelő?
Irodai ülő munkát végeztem, mozgásom nagyon kevés.
Válaszodat előre is Köszönöm!!


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Az alábbi linkre kattintva, saját adataiddal ki tudod számítani, hogy jelenleg mennyi az ideális tápanyagbevitel a jelenlegi fizikai aktivitást is figyelembe véve.
http://orvosilexikon.hu/wrap.php?file=dcc.html
Várandósság esetén az első trimeszterben 150 kcal az energiatöbblet igény, a második és harmadik trimeszterben pedig 300-350 kcal-val nő az energiabevitel, ha a fizikai aktivitás változatlan. Ám, ha áldott állapotban kevesebbet mozogsz, mint azt megelőzően, akkor ne haladja meg a napi 200 kcal-t az energiafogyasztás.
A hízás mértéke egyébként 10-12 kg körül normális a 9. hónap végére, és általában az szépen le is adódik majd pár hónap alatt.
Üdvözlettel:
Decsák-Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Sokan nem hisznek az interneten talált oldalakban, azt mondják, hogy egy számítógép nem tudja kiszámolni az ovulációt, hogy ez csak egy általános program. Én mindenkinek, aki babát szeretne, csak ajánlani tudom a TervezettBaba.hu honlapot, mert nekünk ennek az oldalnak a segítségével sikerült babát fogantatnunk. Köszönöm nektek!"

Ibike

Lájkolj minket!