Lehetséges a teherbeesés ha a menstruáció és az ovuláció között csak egy nap van?

Kedves Enikő ! Azzal a kérdessel fordulnék Önhöz hogy lehetséges-e a teherbeesés ha a mensi és az ovuláció között csak egy nap van? A ciklusom normális mindig tudom mi kor van ovum ami mindig pontos mensi utan 10. napra jelentkezik. Ez esetben is így van a mai nappal. Tegnap görcsöltem ami mindig így jelentkezik. Azonban mensi utolsó napját követő napon is ugyanez jelentkezett ráadasúl tojásfehérje jellegű hüvelyváladékkal. Minden jel arra mutatott akkor is hogy ovum van. Tudom kétszer nincs egy hónapban ovu, így most nem tudom mi van,melyik az igazi mert a mai ovu előrejelzést a grafikon átmódosította a mensi utáni időszakra. Hallottam létezik spontán ovuláció de ilyen esetben az eredeti időszakban is jelentkezik ? Köszönöm szépen. Betty


Dr. Kámory Enikő oldalunk tudományos munkatársa és alapítója

Dr. Kámory Enikő - oldalunk tudományos munkatársa és alapítója válasza:

Kedves Betty!
Az ovuláció a grafikonon a kékkel jelzett nap. A körülötte lévő zöld napok pedig a termékeny időszakot jelentik. A rendszer a menstruáció utáni ötödik napra tette az ovulációt, de ebben a hónapban nem lehet erre hagyatkozni, mivel az első 15 napból mindössze ötöt vitt be. Így a rendszer nem igazán tud mivel kalkulálni.
Elvileg lehetséges teherbeesés a menstruáció utáni bármely napon, akár a közvetlenül a menstruációt követő napon is, kivéve a ciklus utolsó 8 napját, mert akkor nincs elég idő a beágyazódásra.
Biztosat azonban csak teljesen bevitt ciklus alapján tudunk mondani, mármint, hogy volt e esély a teherbeesésre.
Üdvözlettel,
Dr. Kámory Enikő

 

Te is kérdeznél? Dr. Kámory Enikő neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Másfél év próbálkozás, egy szomorú vetélés után végre újra kimondhatom, h kisbabánk lesz! Csupán 3 hónapig vezettem a görbémet az oldalon, már kicsit én is feladtam, mire pozitívat teszteltem. A legszebb szülinapi ajándékot kaptam meg az élettől. Párom is felhőtlenül boldog. Jövő hét kedden látogatjuk meg a nőgyógyászomat. Addigra már több, mint 6 hetes leszek :) Nagyon szépen köszönöm a tervezettbaba.hu csapatának, h létrehozták ezt az oldalt. Számtalan kismamának és kispapának segítettetek!!! Köszönjük szépen!!!"

Rencsimókus

Lájkolj minket!