A kérdés:

Kedves Petra,
A segitseget kernem a leletim kertekelesevel kapcsolatban. 40 eves vagyok, augusztusban volt egy 10 hetes spontan vetelesem. Kulfoldon elek, es mivel itt nem fogalkoznak vele, ezert hazamentem egy teljes kivizsgalasra, amibol kiderult hogy magas a cukrom es inzulinom. A magyar lelet erdememyeivel elmentem a kulfoldi korzeti orvoshoz, hogy talaljunk megoldas a kezelesere a babatervezes miatt. De szerinte nincs mit tenni , majd csak akkor, ha mar terhes vagyok. Szamomra ez teljesen meghokkento volt. Annyit meg hozzafuznek, hogy terhessegem alatt a nogyogyasz 3*500 mg Methformin szedeset irta elo mindenfele vizsgalatok nelkul, a gyogyszer szedeset pedig leallitotta a korzeti orvos miutan a veteles bekovetkezett. Teljes elkeseredesembe fordulok Onhoz tanacsert.
Ehgyomri glucose 7,4 mmol/L
60 perces 12,8 mmol/L
120 perces 10,6 mmol/L
Inzulin 12,0 mIU/L
60 perces 42,4 mIU/L
120 perces 70,7 mIU/L
Segitseget elore is koszonom,
Tisztelettel: Andrea


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Andrea!
Az Ön által leírt eredmények aggodalomra adnak okot, mindenképpen kezelni szükséges. Sajnálattal olvasom, hogy milyen orvosokat sikerült kifognia, és hogy a nőgyógyász vizsgálat nélkül szedeti a gyógyszert, a körzeti orvos pedig legyint a nyilvánvaló értékekre...
Sajnos interneten keresztül én így nem sok mindent tudok segíteni, maximum javasolni, hogy ha körzeti orvost nem is tud cserélni, de legalább egy másik nőgyógyászt keressen fel és menjen el egy diabetológiára, ahol feltehetőleg komolyabban veszik az ott dolgozók a munkájukat, ne törődjön ebbe bele.

Üdvözlettel: Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!