A kérdés:

Kedves Petra!
37 éves vagyok, benne voltam egy babprojektben, két inszemináció és egy lombik, ami alatt sok hormont kaptam, súlyom szerencsére nem gyarapodott, 51 kg vagyok. A hormonra is a szervezetem nagyon jól reagált, viszont nem kerültem áldott álapotba. Szeretnék a sok hormon után méregteleníteni és utána lúgosítani. Egészségesen étkezem teljes kiörlésű termékeket eszem és sok fehérjét, viszont most egy ideig méregteleniteni szeretnék, semmi hús csak gyümölcs. Vitamin készitményeket ajánl? Kiegészítőként vagy elég a sok gyümölcs, nyers formájában? Mennyi idő kb. a hormon kiürülése a szervezetből? Mert januárban újra elindulok a babprojekten.
Bubuka5


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Bubuka5!

Ha méregteleníteni szeretne, de még sosem csinált ilyet, célszerű először a heti 1 napos gyümölcs vagy gyümölcs-zöldség nappal próbálkozni. Majd ezután meg lehet próbálni a tisztítókúrát, aminek feltétlenül kell lennie felkészítő és levezető szakasznak egyaránt, hogy a szervezet fel tudjon készülni a változásokra. Felkészítés 1-2 napig tartson és könnyű leveseket, zöldségeket tartalmazzon az étrend. Azután 2-3 napos zöldség és gyümölcslé nap (főként nyersen asztali gyümölcsként vagy turmixolva…stb, de lehet párolva is) majd végül a levezető 1-2 nap, ami szintén leveseket, pépes ételeket tartalmazzon, fokozatosan növelve pl. turmixokkal a rosttartalmat és visszatérve a normál étrendre.

A méregtelenítés, ha szakszerűen végzik és odafigyeléssel, jótékony hatású lehet, ám sajnos nem jelenti azt, hogy ezután a fogantatás megoldódik. Érdemes legalább 3 hónapot hagyni a kiürülésnek, de ez egyénenként változhat.

Az, hogy szükséges-e plusz, mesterségesen vitamin-és ásványi anyag készítményeket is bevinnie, laborvizsgálat után állapítható meg, de általában a téli időszakban javasolni szokták.

Üdvözlettel: Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Négy ciklus vezetése után tegnap reggel halvány pozitív a tesztem. Igazából még fel sem fogtam, hogy sikerült. Nagyon boldog vagyok! Köszönöm szépen az oldalnak, hogy megkönnyíti a jövendőbeli anyukák életét! Lányok kívánok nektek kitartást, bízzatok benne, hogy összejön!"

Volpe

Lájkolj minket!