A kérdés:

Szia Petra! Nemrég elhatároztuk a párommal, hogy belekezdünk a babaprojektbe. Viszont mostanság felszedtem jó pár plusz kilót. Abban kérném a segítséged, hogy gogyan tudnék lefogyni pár kilót úgy hogy közben minden tápanyagot megkapjon a szervezetem. Köszönettel: Pepita95


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Pepita95!
Táplálkozásodról nem írtál, így nehéz tanácsot adnom, hogy min kell, vagy lehetne változtatni, de azt általánosságban elmondhatom, hogy az egészséges életmódra való átállás a legfontosabb, ami lényegében főleg zöldségekből és gyümölcsből áll, kenyérféléknél a teljes kiőrlésű lisztből készülteket válaszd, emellett pedig a nyersanyag válogatásnál a zsírtartalomra kell figyelni mind a hús, mind a tejtermékeknél.
Az sem mindegy, hogy a napi mennyiséget hány alkalommal fogyasztod el, legjobb, ha napi 4-5x eszel, de egyszerre kisebb adagokat. Fogyassz minél több levest, azoknak általában alacsony az energiatartalma (kivéve krémlevesek) és meleg folyadék lévén eltelíti a gyomrot és jóllakottságérzetet kelt.
Ha eddig nassoltál, le kell szokni róla, vagy ha mindenképpen rágcsálni szeretnél valamit, akkor az nyers répa, karfiol, karalábé, egyéb zöldség vagy valamilyen gyümölcs legyen... amit szeretsz.
Ne feledkezz meg napi 2-3 liter vízfogyasztásról se!
Szintén nem tudom hogy állsz a mozgással! Legalább heti 2-3 alkalommal minimum 50 perc testmozgás (főként kardió) lenne az ideális.
Mindezeket szem előtt tartva fokozatos, de tartós fogyásra számíthatsz, úgy, hogy nem kell hiányállapottól tartani.
Üdvözlettel: Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Köszönöm a TervezettBaba oldalnak, 5 hónap próbálkozás után pozitívat teszteltem, orvosom is megállapította az 5 hetes terhességet. Csodás babavárást mindenkinek!"

Mesike

Lájkolj minket!