A kérdés:

2012. júliusától szeretnénk a párommal bébit, de nem sikerül. Paleolit táplálkozást próbálunk folytatni, mert az egészséges. Jelent-e gondot a teherbeesésnél ez a fajta táplálkozási mód? Tejterméket nem lehetne fogyasztani a paleolit szerint, de helyette kaukázusi kefírt fogyasztunk. Omega3 zsírsavkapszulát fogyasztunk és D3 vitamínt is. Én 3 hónapig Elevitet szedtem, most a Gravidából már csak pár szem van 3 havi adagból. C-vitamint is fogyasztunk és gyógyteákat cukor nélkül. Rendben van a táplálkozásunk? Arika85


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Arika85!
Én azon az állásponton vagyok, hogy egy leendő anyuka, úgy álljon neki a baba projektnek, hogy egészségügyileg rendben van, testsúlya lehetőleg ideális. Ebben az esetben nincs szükség semmilyen megszorításokat tartalmazó diétára, kockáztatva azzal valamely tápanyaghiány kialakulását. Így többek között a paleolit étrend sem ajánlott terhesség tervezése, várandósság és szoptatás alatt sem.
Továbbra is fogyasszon minél több zöldséget és gyümölcsöt (mind nyersen, mind párolva, sülve vagy sütve), sovány húsokat, tejterméket is!, ott is ügyelve a zsírszegénységre. Kaukázusi kefir továbbra is fogyasztható. Gabonafélékre is szüksége van a szervezetnek, törekedjen a teljes kiőrlésű lisztből készülteket választani.
Továbbra is kerülje a cukros, cukrozott élelmiszereket, felesleges nassolásokat.
Babavárásnál kiegyensúlyozott, stressz mentes életvitel is szükséges, amit rendszeres testmozgással is javíthat, kialakíthat.
Üdvözlettel: Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"1,5 év próbálkozás után az első tervezettbaba.hu oldalon vezett grafikon segítségével a héten pozitívat teszteltem! :) Nagyon örülök hogy véletlenül bár de rátaláltam az interneten erre az oldalra! Köszönet! Kitartást mindenkinek!!!!!!!! Szerintem a négy legfontosabb dolog a sikerhez: egészség, pontos időzítés :) (nem könnyű) , csak pozitív gondolatok legyenek a témában és kitartás!"

Andrea

Lájkolj minket!