A kérdés:

Kedves Petra! Tavaly ősszel enyhe inzulinrezisztenciát állapított meg az orvosom, melyre Meckformin gyógyszert írt fel. "Saját hatáskörben" elkezdtem a 160gr-os napi szénhidrátos diétát is, hiszen gondoltam az nem árthat. (Azóta 10kg-t le is adtam, amire azért szükségem is volt :-). A diéta megkezdése előtt a mindennapjaimat egy nagy bögre tejes kávéval indítottam, de azt olvastam a neten, hogy a tej miatt ezt nem nagyon kellene, mert az nincs jó hatással az inzulinszintre. Kérdezném, hogy az Ön véleménye szerint ez kiváltható-e, mert ugyan azóta a mellőzéshez tartom magam, de bevallom nem megy könnyen... Segítő válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. Üdvözlettel: Kata


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Kata!
Volt azóta vizsgálaton? Javultak az eredményei? Ha nem volt, érdemes újra elmenni és ellenőriztetni. Esetleg ha nem javulnak az eredményei, nem csak a tejet lehet felelőssé tenni.
Tej egyébként mértékkel fogyasztható, de tudni kell, hogy az inzulin szintet megemeli, tehát fogyókúrában nem ajánlott.
Javaslom próbálja meg kevesebb tejjel fogyasztani a kávét, vagy lassacskán elhagyni belőle.
Üdvözlettel: Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!