A kérdés:

Kedves Petra! Tavaly ősszel enyhe inzulinrezisztenciát állapított meg az orvosom, melyre Meckformin gyógyszert írt fel. "Saját hatáskörben" elkezdtem a 160gr-os napi szénhidrátos diétát is, hiszen gondoltam az nem árthat. (Azóta 10kg-t le is adtam, amire azért szükségem is volt :-). A diéta megkezdése előtt a mindennapjaimat egy nagy bögre tejes kávéval indítottam, de azt olvastam a neten, hogy a tej miatt ezt nem nagyon kellene, mert az nincs jó hatással az inzulinszintre. Kérdezném, hogy az Ön véleménye szerint ez kiváltható-e, mert ugyan azóta a mellőzéshez tartom magam, de bevallom nem megy könnyen... Segítő válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. Üdvözlettel: Kata


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Kata!
Volt azóta vizsgálaton? Javultak az eredményei? Ha nem volt, érdemes újra elmenni és ellenőriztetni. Esetleg ha nem javulnak az eredményei, nem csak a tejet lehet felelőssé tenni.
Tej egyébként mértékkel fogyasztható, de tudni kell, hogy az inzulin szintet megemeli, tehát fogyókúrában nem ajánlott.
Javaslom próbálja meg kevesebb tejjel fogyasztani a kávét, vagy lassacskán elhagyni belőle.
Üdvözlettel: Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"A párom és én már egy ideje dolgozunk azon, hogy babánk legyen - eddig sajnos nem jártunk sikerrel. Most végre megtaláltam ezt az oldalt, amelyik profi módon tud nekünk segíteni."

S. Anna
Budapest

Lájkolj minket!