A kérdés:

Kedves Petra! A segítségét kérném! 27 éves vagyok. Voltam 70 kg, de lefogytam már közel 10 éve. Viszont eddig nem zavart, hogy napi 1 zsemlével elvagyok egész nap. Most a baba projekt miatt megpróbálok napi 2 'nagyobb' étkezést beiktatni, és joghurtot eszem napi 2-öt. De nem vagyok sosem éhes!Mindig úgy érzem, tele vagyok, még hányingerem is van! A gyomrom is olyan, mintha tele lenne, és a torkomban érzem. Ja és híztam. Mit tanácsol? Köszönöm segítségét! Üdvözlettel, Timi


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Timi!
Első és legfontosabb tanácsom, hogy egyen, egyen és egyen!!! Az, hogy úgy érzi tele van a gyomra és hányingere van kis mennyiségű étel elfogyasztása után, feltételezhetően azért van, mert a gyomra összeszűkült az eddigi nagyon(!) kevés bevitt étel miatt. Az, hogy már megpróbált változtatni étkezésén és 2x eszik igen kis mennyiséget, pozitívumként említhető, de még nagyon messze van az egészséges táplálkozástól. Fokozatosan ugyan, de tovább kell emelnie a napi bevitt kalória mennyiséget, és ezzel egyben a szükséges tápanyagokat, vitaminokat, nyomelemeket, ha másért nem is, a baba megfoganása miatt.
Menstruációs ciklusa rendben van? Az Ön által felvázolt életmód gyakran menstruáció kimaradásához vezet, ami szintén nem kedvez a baba projekthez…
Javaslom, hogy személyesen keressen fel egy dietetikust, akivel közösen, fokozatosan növelve a napi bevitt kalória mennyiséget fel tudják építeni az Önnek megfelelő, személyre szabott, egészséges étrendet. Szükség esetén pszichológussal is vegye fel a kapcsolatot.
Üdvözlettel: Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ma reggel pozítiv a tesztem! Babánk lesz! :) Köszönöm az oldalnak, nagyon sok segítséget adott! 3 ciklus vezetése után sikerült megfoganni A CSODÁNKNAK! :D"

Timibaba2013

Lájkolj minket!