A kérdés:

Kedves Petra! 27 éves vagyok, kb. 15 éve nem eszem húst. Szalámi féléket, virslit megeszem, de azonkívül semmilyen húst nem eszem. Idén, január közepén volt egy vetélésem, ami nagyon elgondolkodtatott. Azóta próbálok figyelni jobban a táplálkozásomra. Vitaminokat, étrend kiegészítőket szedek, amikkel próbálom pótolni a húshiányt. Továbbra is tervezzük a babát. Kérdésem az lenne, hogy mit tehetnék, hogy egészséges babám szülessen, anélkül, hogy húst eszem? Vagy mindenképpen szükség van a várandósság alatt húsbevitelre? Előre is köszönöm! Eszti


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Eszti!
Ha jól értelmezem, akkor csak húst nem fogyaszt, de tejterméket, tojást igen, amik szintén állati eredetűek és fedezik a szervezet számára nélkülözhetetlen esszenciális aminosavakat, amelyek hiánya okozhatna problémát.
Drasztikusabb hiányállapot (vitamin, ásványi anyag) vegán étrend estén gyakori, ahol tojás és tejtermék fogyasztása sincs. Tény, hogy a szalámiféléknél, virslinél (amelyek tele vannak sóval, ízfokozókkal, aromákkal, adalékanyagokkal…stb.) sokkal jobb választás a nyersen vásárolható csirke-és pulyka hús, a halról nem is beszélve.
Vitamin és ásványi anyagpótlásnál is körültekintőnek kell lenni, túlzásba sem szabad vinni. Akkor érdemes szedni bármelyiket is, ha kimutatottan hiány áll fenn.
Üdvözlettel: Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Én is elmonhatom a nagy hírt, hogy 7 hónapi próbálkozás után, sikerült teherbe esnem. A weboldalatok segítségével, a pontos hőmérőzéssel és lejegyzésével meg tudtam határozni, mikor történik az ovuláció, ami az én esetemben kiderült, nem a középidőben van, hanem utána...DE segítségetekkel már az első hónapban megfogant a Kisbabánk! Most már "csak" vigyáznunk kell rá, hogy minden a legnagyobb rendben legyen a következő még 8 hónapban! Köszönöm!"

Menor

Lájkolj minket!