A kérdés:

Kedves Petra! 27 éves vagyok, kb. 15 éve nem eszem húst. Szalámi féléket, virslit megeszem, de azonkívül semmilyen húst nem eszem. Idén, január közepén volt egy vetélésem, ami nagyon elgondolkodtatott. Azóta próbálok figyelni jobban a táplálkozásomra. Vitaminokat, étrend kiegészítőket szedek, amikkel próbálom pótolni a húshiányt. Továbbra is tervezzük a babát. Kérdésem az lenne, hogy mit tehetnék, hogy egészséges babám szülessen, anélkül, hogy húst eszem? Vagy mindenképpen szükség van a várandósság alatt húsbevitelre? Előre is köszönöm! Eszti


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Eszti!
Ha jól értelmezem, akkor csak húst nem fogyaszt, de tejterméket, tojást igen, amik szintén állati eredetűek és fedezik a szervezet számára nélkülözhetetlen esszenciális aminosavakat, amelyek hiánya okozhatna problémát.
Drasztikusabb hiányállapot (vitamin, ásványi anyag) vegán étrend estén gyakori, ahol tojás és tejtermék fogyasztása sincs. Tény, hogy a szalámiféléknél, virslinél (amelyek tele vannak sóval, ízfokozókkal, aromákkal, adalékanyagokkal…stb.) sokkal jobb választás a nyersen vásárolható csirke-és pulyka hús, a halról nem is beszélve.
Vitamin és ásványi anyagpótlásnál is körültekintőnek kell lenni, túlzásba sem szabad vinni. Akkor érdemes szedni bármelyiket is, ha kimutatottan hiány áll fenn.
Üdvözlettel: Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"1,5 év próbálkozás után az első tervezettbaba.hu oldalon vezett grafikon segítségével a héten pozitívat teszteltem! :) Nagyon örülök hogy véletlenül bár de rátaláltam az interneten erre az oldalra! Köszönet! Kitartást mindenkinek!!!!!!!! Szerintem a négy legfontosabb dolog a sikerhez: egészség, pontos időzítés :) (nem könnyű) , csak pozitív gondolatok legyenek a témában és kitartás!"

Andrea

Lájkolj minket!