A kérdés:

Kedves Petra! 27 éves vagyok, kb. 15 éve nem eszem húst. Szalámi féléket, virslit megeszem, de azonkívül semmilyen húst nem eszem. Idén, január közepén volt egy vetélésem, ami nagyon elgondolkodtatott. Azóta próbálok figyelni jobban a táplálkozásomra. Vitaminokat, étrend kiegészítőket szedek, amikkel próbálom pótolni a húshiányt. Továbbra is tervezzük a babát. Kérdésem az lenne, hogy mit tehetnék, hogy egészséges babám szülessen, anélkül, hogy húst eszem? Vagy mindenképpen szükség van a várandósság alatt húsbevitelre? Előre is köszönöm! Eszti


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Eszti!
Ha jól értelmezem, akkor csak húst nem fogyaszt, de tejterméket, tojást igen, amik szintén állati eredetűek és fedezik a szervezet számára nélkülözhetetlen esszenciális aminosavakat, amelyek hiánya okozhatna problémát.
Drasztikusabb hiányállapot (vitamin, ásványi anyag) vegán étrend estén gyakori, ahol tojás és tejtermék fogyasztása sincs. Tény, hogy a szalámiféléknél, virslinél (amelyek tele vannak sóval, ízfokozókkal, aromákkal, adalékanyagokkal…stb.) sokkal jobb választás a nyersen vásárolható csirke-és pulyka hús, a halról nem is beszélve.
Vitamin és ásványi anyagpótlásnál is körültekintőnek kell lenni, túlzásba sem szabad vinni. Akkor érdemes szedni bármelyiket is, ha kimutatottan hiány áll fenn.
Üdvözlettel: Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Pozitív lett a tesztem, aminek nagyon örülünk. Sokat tanultam Önöktől és azoktól a felhasználóktól akik mindennapi tapasztalataikat megosztják a Fórumon. Első hónapban használtam ezt az oldalt és sikerült a baba. Biztatásként 39 éves vagyok és van esély ebben a korban is. Bár egészségesen élek, sok stresszben dolgozom, ettől függetlenül mindenkit bíztatok. Sok sikert mindenkinek. Köszönöm, hogy van ez az oldal!"

Csisze

Lájkolj minket!