A kérdés:

Kedves Petra! Babát tervezünk és szeretném kérni a segítségét, fogyni szeretnénk a férjemmel együtt, mert akkor esetlegesen könyeben teherbe lehet esni. 150 cm, alacsony, 81 kg vagyok. Szeretnék vagy 9-10 kg-tól megszabadulni. 32 éves vagyok, így már időben vagyok az anyaságra is. Előre is köszönöm segítségét! Eduska


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Eduska!
A fogyás ötlete jó, főleg ha ezt együtt teszik, egymást erősítve, motiválva, támogatva. Tartós súlycsökkenést egészséges életmódra való áttéréssel lehet a legkönnyebben, hosszú távon.
Viszont semmit nem írt eddigi táplálkozásukról, életvitelükről, így nem egyszerű a személyre szabott tanácsadás.
Azt általánosságban elmondhatom, hogy az egészséges étrendre való átállás a legfontosabb, ami lényegében főleg zöldségekből és gyümölcsből áll, kenyérféléknél a teljes kiőrlésű lisztből készülteket válassza, emellett pedig a nyersanyag válogatásnál a zsírtartalomra kell figyelni mind a hús, illetve a tejtermékeknél.
Az sem mindegy, hogy a napi mennyiséget hány alkalommal fogyasztják el, legjobb, ha napi 4-5x esznek, de egyszerre kisebb adagokat. Fogyasszanak minél több levest, azoknak általában alacsony az energiatartalma és meleg folyadék lévén eltelíti a gyomrot és jóllakottságérzetet kelt.
Ha eddig nassoltak, le kell szokni róla, vagy ha mindenképpen rágcsálni szeretnének valamit, akkor az nyers répa, karfiol, karalábé, valamilyen gyümölcs legyen… amit szeretnek.
Ne feledkezzenek meg napi 2-3 liter vízfogyasztásról se!
És ami még nélkülözhetetlen a fogyás eléréséhez, az a rendszeres testmozgás! Közösen ez is könnyebb, jó program lehetőség is.
Erre az életmódra áttérve, egész életen át tartva, tartós fogyás érhető el!
Üdvözlettel: Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Négy ciklus vezetése után tegnap reggel halvány pozitív a tesztem. Igazából még fel sem fogtam, hogy sikerült. Nagyon boldog vagyok! Köszönöm szépen az oldalnak, hogy megkönnyíti a jövendőbeli anyukák életét! Lányok kívánok nektek kitartást, bízzatok benne, hogy összejön!"

Volpe

Lájkolj minket!