A kérdés:

Kedves Petra! Én egy 13 hetes kismama vagyok. Mikor még nem tudtam, hogy gyermeket várok cukorterhelésen voltam, ami éhgyomri: 3,4 terheléses: 8,3 lett. A dokim szerint akkor már terhes lehettem és elküldött diabetologiára. A kérdésem az lenne, hogy mennyire kell tőle tartanom és a babámnak lehet-e baja tőle, illetve nagyon magas-e az érték? Karácsonykor jól beettem és 2 óra múlva megmértem a cukrom 5.1 lett. Ha cukros lennék akkor mindig magasnak kéne lennie az értéknek? Köszönöm a választ! Zsanett


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Zsanett!
A terheléses vércukormérésnél a 8,3-as eredmény az sok. Karácsonyi 2 órás érték viszont jónak mondható.
A vércukor érték fontos, hogy rendben legyen a nap során, főleg a várandósság alatt, ezért javaslom, hogy járjon utána a dolognak, nehogy később probléma legyen belőle. Kezdje a háziorvosánál, számoljon be neki erről és szükség esetén végeztessék el a teszteket újra.
Ha valóban terhességi cukorbetegség áll a háttérben, szívesen segítek az étrend kialakításában.
Üdvözlettel: Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Én is szeretném megköszönni az oldalnak, hogy figyelemmel tudtam kísérni a ciklusom a hőmérséklet vezetésével. 2 hete teszteltem pozitívat, és ma voltam orvosnál, a 7. hét elején járok. Most már elhiszem, hogy tényleg terhes vagyok. Köszönöm!"

kicsiila

Lájkolj minket!