A kérdés:

Kedves Petra! Én egy 13 hetes kismama vagyok. Mikor még nem tudtam, hogy gyermeket várok cukorterhelésen voltam, ami éhgyomri: 3,4 terheléses: 8,3 lett. A dokim szerint akkor már terhes lehettem és elküldött diabetologiára. A kérdésem az lenne, hogy mennyire kell tőle tartanom és a babámnak lehet-e baja tőle, illetve nagyon magas-e az érték? Karácsonykor jól beettem és 2 óra múlva megmértem a cukrom 5.1 lett. Ha cukros lennék akkor mindig magasnak kéne lennie az értéknek? Köszönöm a választ! Zsanett


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Zsanett!
A terheléses vércukormérésnél a 8,3-as eredmény az sok. Karácsonyi 2 órás érték viszont jónak mondható.
A vércukor érték fontos, hogy rendben legyen a nap során, főleg a várandósság alatt, ezért javaslom, hogy járjon utána a dolognak, nehogy később probléma legyen belőle. Kezdje a háziorvosánál, számoljon be neki erről és szükség esetén végeztessék el a teszteket újra.
Ha valóban terhességi cukorbetegség áll a háttérben, szívesen segítek az étrend kialakításában.
Üdvözlettel: Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!