A kérdés:

Kedves Petra! Én egy 13 hetes kismama vagyok. Mikor még nem tudtam, hogy gyermeket várok cukorterhelésen voltam, ami éhgyomri: 3,4 terheléses: 8,3 lett. A dokim szerint akkor már terhes lehettem és elküldött diabetologiára. A kérdésem az lenne, hogy mennyire kell tőle tartanom és a babámnak lehet-e baja tőle, illetve nagyon magas-e az érték? Karácsonykor jól beettem és 2 óra múlva megmértem a cukrom 5.1 lett. Ha cukros lennék akkor mindig magasnak kéne lennie az értéknek? Köszönöm a választ! Zsanett


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Zsanett!
A terheléses vércukormérésnél a 8,3-as eredmény az sok. Karácsonyi 2 órás érték viszont jónak mondható.
A vércukor érték fontos, hogy rendben legyen a nap során, főleg a várandósság alatt, ezért javaslom, hogy járjon utána a dolognak, nehogy később probléma legyen belőle. Kezdje a háziorvosánál, számoljon be neki erről és szükség esetén végeztessék el a teszteket újra.
Ha valóban terhességi cukorbetegség áll a háttérben, szívesen segítek az étrend kialakításában.
Üdvözlettel: Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Sokan nem hisznek az interneten talált oldalakban, azt mondják, hogy egy számítógép nem tudja kiszámolni az ovulációt, hogy ez csak egy általános program. Én mindenkinek, aki babát szeretne, csak ajánlani tudom a TervezettBaba.hu honlapot, mert nekünk ennek az oldalnak a segítségével sikerült babát fogantatnunk. Köszönöm nektek!"

Ibike

Lájkolj minket!