A kérdés:

Szia Petra! Azt szeretném megtudni, hogy szerinted babatervezés előtt-közben kellene-e szénhidrát diétát tartanom, mert az első terhességem alatt cukros lettem, ami a szülés után elmúlt, illetve hogy milyen diétát javasolnál, mert pár kg-ot le szeretnék adni. A súlytöbblet mennyire befolyásolja a teherbeesést? Kb. 10 kg. felesleg maradt rajtam, 31 éves vagyok és lassan 1 éve nem jön össze a baba. Üdv: H.


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves H!
A teherbe esést sok összetevő befolyásolhatja, többek közt akár a súlytöbblet is. Tekintve, hogy nem ismerem mostani étkezési szokásaidat, általánosságban tudok írni, hogy próbálj meg minél egészségesebben táplálkozni, figyelj oda a amennyiségekre és az összetevőkre, gondolok itt a minél zsírszegényebb tejtermékekre, a minél soványabb húsokra, és igen, a szénhidrát tartalomra is. Főleg, hogy előfordult nálad terhességi cukorbetegség, megelőzésként érdemes már most odafigyelni erre és a minél alacsonyabb gliémiás indexű és minél magasabb rosttartalmú élelmiszerek közül válogatnod.
Plusz valamilyen rendszeres testmozgás bevezetése is sokat javítana az állapoton. Mindezek mellett érdemes lenne elmenni kivizsgálásra is (ha eddig nem mentél volna), hátha valami egyéb ok is áll a nehezített fogantatás hátterében.
Üdvözlettel: Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Majdnem négy évi várakozás után fogant meg a kisbabánk. A tervezettbaba.hu-n 7 hónapig kísértem figyelemmel a ciklusomat és az ovulációs idők meghatározása is biztosan sokat segített, hogy most már én is anyuka lehetek. Jelenleg 15 hetes vagyok. Mindenkinek kívánom, hogy sikerüljön!"

Galagonya

Lájkolj minket!