A kérdés:

Kedves Petra! Abban szeretném a segítséged kérni, hogy én most 96 kg vagyok. Az első terhességemnél 94 kg voltam, fogyókúráztam. Üres petezsákkal megműtöttek. Lehet ennek az oka a fogyókúra? A szeretném még kérdezni, hogy terhesség tervezése alatt milyen fogyókúrát ajánlanál, ami nem ár a babának? Segítséged előre is köszönöm. Timi


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Timi!
Azt, hogy a fogyókúra miatt kellett Téged megműteni, így interneten keresztül, gyakorlatilag nulla információval nem lehet megmondani, tekintve azt többek közt, hogy nem tudom akkor Nálad mit jelentett a fogyókúra.
Ami most a fogyókúrát jelentenie kellene, azt én inkább életmódváltásnak hívnám, ami nem csak bizonyos ideig tart, hanem hosszú távon, elősegítve ezzel a mértékletes, de tartós fogyást.
Ha eddig rendszertelenül étkeztél, most át kell állni a rendszerességre, lehetőleg ugyanazokban az időpontokban, naponta 4-5 x, de alkalmanként mindig kis adagokat fogyassz. Figyelj oda a nyersanyag válogatásra, tehát a minél zsírszegényebb húsokat és minél soványabb tejet, tejtermékeket válaszd. Kenyerek közül a fehér kenyeret váltsd le teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérfélékre. Étrended gerincét a minél több zöldség és gyümölcs és ezekből készült ételek, köretek, főzelékek, levesek, turmixok alkossák.
Kerüld az édességeket, hozzáadott cukrot tartalmazó élelmiszereket, péksüteményeket, süteményeket, üdítőitalokat, cukorkákat!
Igyál minél több folyadékot, ami kizárólag víz legyen!! (napi minimum 2-2,5 liter)
És ami elengedhetetlen az étkezés odafigyelése mellett, az a rendszeres testmozgás!!!
Ha ezeket betartod, már beindul a fogyás és ezt az életmódot várandósság alatt is ugyan úgy tartani lehet, persze olyankor a testmozgást a várandósság adta lehetőségekhez kell igazítani.
Üdvözlettel: Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Én is elmonhatom a nagy hírt, hogy 7 hónapi próbálkozás után, sikerült teherbe esnem. A weboldalatok segítségével, a pontos hőmérőzéssel és lejegyzésével meg tudtam határozni, mikor történik az ovuláció, ami az én esetemben kiderült, nem a középidőben van, hanem utána...DE segítségetekkel már az első hónapban megfogant a Kisbabánk! Most már "csak" vigyáznunk kell rá, hogy minden a legnagyobb rendben legyen a következő még 8 hónapban! Köszönöm!"

Menor

Lájkolj minket!