Túl hosszú ciklusok

Kedves Enikő. Én a 48 évet töltöttem szeretnék gyermeket,tudom nehéz lesz .Missebad volt 2014 .03 .08.án ,8 hetes terhességi héten meghalt.Menszeszem 24-25 naposak voltak, de most 3 alkalommal 50,52 ,50 naposak lettek ,lehet ez a változokor miatt?Voltam nőgyogyásznál minden rendben volt.-Azt mondta ne törödjek vele a korom miatt!.-Nehogy azt gondolja ,írni fogok magának valamit ,hogy ismét legyen rendszeres menszesze!Én azt nem is kértem,csak mitől van, azt kérdeztem.Én nem érzem hogy változó korban lennék .Nincs hőhullám,hűvelyem nem száraz soha,nem vagyok stresszes,kívánom párom.Legyen szives megnézni a hőgörbém LH tesztet is vettem 25 öst volt pozítív.Akkor mért ilyen hosszuak a ciklusaim? Várom válaszát. A tervezett baba.hun vezetem a hőmet erikasz becenéven. Tisztelettel.Erika


Dr. Kámory Enikő oldalunk tudományos munkatársa és alapítója

Dr. Kámory Enikő - oldalunk tudományos munkatársa és alapítója válasza:

Kedves Erika!
Nem tudom a görbe alapján, hogy mitől változhatott meg a menzesz hossza. Számtalan oka lehet, a változókort sem lehet kizárni, akkor sem, ha nincs más tünete. Ennek alátámasztása illetve kizárása a nőgyógyásza feladata. Én javaslom, hogy váltson orvost! Egy támogató orvosra van szüksége, hiszen a kora miatt lehetnek nehézségek később is. (De nem feltétlenül lesznek!)
De! A menstruációs ciklus hossza nem befolyásolja a gyerekvállalást. Hatvan, sőt kilencven napos ciklussal is esnek nők teherbe. Feltétlen ki kell derítenie, hogy minden más (pl. hormonszintek) rendben van e.
Üdvözlettel,
Dr. Kámory Enikő

 

Te is kérdeznél? Dr. Kámory Enikő neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"1,5 év próbálkozás után az első tervezettbaba.hu oldalon vezett grafikon segítségével a héten pozitívat teszteltem! :) Nagyon örülök hogy véletlenül bár de rátaláltam az interneten erre az oldalra! Köszönet! Kitartást mindenkinek!!!!!!!! Szerintem a négy legfontosabb dolog a sikerhez: egészség, pontos időzítés :) (nem könnyű) , csak pozitív gondolatok legyenek a témában és kitartás!"

Andrea

Lájkolj minket!