Hőgörbe értelmezés

Tisztelt Doktornő!
Egy éve próbálkozunk párommal. Èn 37 éves vagyok, ö 47.Nekem már van egy gyerekem,így felvetődik a kérdés hol a gond. Lehet én nem jól értelmezem az ovu idejét, pedig egy éve a témán vagyunk. Mérem a hőmet 3.hónapja. Azt tapasztalom, hogy ovu után a hőm mindig picit visszaesik.(Csak ezután emelkedik) Ez normális? Az alaphőm alapjáraton sem magas,(36,2-36,3). A mostani ciklusomban ovu előtt 2 tizedet esett a hőm (36,4-röl 36,2-re) majd 4-et fel (36,6-ig) majd megint ugyanez történt 36,8-ig, majd megint esett 2 tizedet,je lenleg pedig a 24. ciklus napon 1 tizedet emelkedett (36,6) Normális ez a zik-zak-os emelkedés? Olyan a görbém, mint egy hegység övezet.
Az ovu pontosan a hő csökkenés utolsó napján van? Ezután emelkedik ugye? Nálam ez a görbén 2x egymást követően látható, így már fogalmam sincs mikor lehetett (14.vagy 18 ciklusnapon). Az ovu tesztem 15-16.ciklusnapon volt erős pozitív, ekkor voltak a szokásos ovu fájdalmak is. Még azt kérdezném, hogy valóban akkor volt tényleges ovu, ha a hő 4 napig fenn marad utána? (Nálam ez csak 3 nap volt.) Akkor nem is repedhetett meg a tüszőm végül? Elnézést a sok kérdésért!
Köszönöm még egyszer!
Tisztelettel A.


Dr. Kámory Enikő oldalunk tudományos munkatársa és alapítója

Dr. Kámory Enikő - oldalunk tudományos munkatársa és alapítója válasza:

Kedves Amicsek!
Noha nem vezeti még túl régen a hőmérsékletét (ez a második hónap), úgy tűnik, hogy ebben a hónapban minden szabály szerint alakul. A görbéjével nincsen semmi baj, nagyon szép, és az ovuláció -ahogy a grafikon is jelzi- a 15. napon következett be. Ebben a hónapban jó esélye van a teherbeesésre. De tudnia kell, hogy ennek bekövetkezte -még ha mindkettejüknél minden rendben van is- akár egy-másfél évig is eltarthat. Azt nem írta, hogy mikor született az első gyermeke, amennyiben ez már több, mint 7-10 éve történt, akkor egyes vélemények szerint olyan, mintha megint az elsőt várná. Azt sem tudom volt e azóta nőgyógyászati problémája. De egyelőre ne az esetleges problémákkal foglalkozzon.
Láthatóan nagyon szépen vezette ebben a hónapban a hőgörbéjét, be is következett az ovuláció. Tartson ki, én egyelőre még nem aggódnék, hogy bárkinél is baj lenne. Ha így folytatják, biztosan sikerül.
Üdvözlettel,
Dr. Kámory Enikő

 

Te is kérdeznél? Dr. Kámory Enikő neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Köszönöm a TervezettBaba oldalnak, 5 hónap próbálkozás után pozitívat teszteltem, orvosom is megállapította az 5 hetes terhességet. Csodás babavárást mindenkinek!"

Mesike

Lájkolj minket!