Félek, hogy a diéta befolyásolja a ciklusomat

Kedves Petra!
40 évet éppen betöltött nő vagyok. 1-2 hónapig még szükséges a ciklusaim megfigyelése, azt követően, mikor már elég pontosak lehetnek az előre jelzések ovulációmmal kapcsolatosan, szeretnék teherbe esni. Viszont 155cm-el és 64 kilósan kissé túlsúlyosnak is számítok, legalább 5 kilót fogynom kellene. De tartok attól, hogy egy diéta befolyásolhatja a ciklusomat. Mit javasolna? Milyen diétát alkalmazhatnék?
Köszönöm.


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Kérdező!
Valóban, pár kg leadása ideálisabb helyzet egy gyermekvárásra. Egy tervezett fogantatásnál az a cél, hogy a lehető legjobb állapotban legyen, mind alkatilag, mind egészségileg. Ám ez nem jelenti azt, hogy pár kg súlyfelesleg akadályt jelentene.
Étkezési szokásairól nem írt, így nehéz abban segítenem, hogy mit változtasson, de egy egészséges életmód tartása nem befolyásolja a ciklusát és felesleg leadásában is segít.
Étrendje főleg zöldségekből és gyümölcsből álljon, kenyérféléknél a teljes kiőrlésű lisztből készülteket válassza, emellett pedig a nyersanyag válogatásnál a zsírtartalomra kell figyelni mind a hús, illetve a tejtermékeknél.
Az sem mindegy, hogy a napi mennyiséget hány alkalommal fogyasztja el, legjobb, ha napi 4-5x eszik, de egyszerre kisebb adagokat. Fogyasszon minél több levest (kivéve a krémlevesek), azoknak általában alacsony az energiatartalma és meleg folyadék lévén eltelíti a gyomrot és jóllakottságérzetet kelt.
Ha eddig nassolt, le kell szokni róla, vagy ha mindenképpen rágcsálni szeretne valamit, akkor az nyers répa, karfiol, karalábé, valamilyen gyümölcs legyen… amit szeret.

Ne feledkezzen meg napi 2-3 liter vízfogyasztásról sem és a rendszeres testmozgásról sem.

Üdvözlettel:
Decsák-Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Másfél év próbálkozás, egy szomorú vetélés után végre újra kimondhatom, h kisbabánk lesz! Csupán 3 hónapig vezettem a görbémet az oldalon, már kicsit én is feladtam, mire pozitívat teszteltem. A legszebb szülinapi ajándékot kaptam meg az élettől. Párom is felhőtlenül boldog. Jövő hét kedden látogatjuk meg a nőgyógyászomat. Addigra már több, mint 6 hetes leszek :) Nagyon szépen köszönöm a tervezettbaba.hu csapatának, h létrehozták ezt az oldalt. Számtalan kismamának és kispapának segítettetek!!! Köszönjük szépen!!!"

Rencsimókus

Lájkolj minket!