Eredmények kiértékelése

Tisztelt Doktor Úr!
Most estünk át júniusban egy lombik programon, sajnos sikertelen lett. Nálunk férfi oldalról van probléma. Nálam elméletileg minden rendben, ami a lombikhoz szükséges vizsgálatok kellettek teljesen jók voltak. A belgyógyász az első vizsgálaton(EKG, altatáshoz szükséges vizsgálatok) már engedélyezte a lombik kezelést, de mégis szedetett velem többször konakiont.
Véralvadás: február érték ref.érték
-prothrombin 81% 85-120
-INR 1,13 0,80-1,20
-akt.par.
thromboplasztin
idő ráta számított 1,5 0.8-1,2
-akt.pa
thromboplasztin idő 39,0 23,4-36,2
-vérzési idő meghat. 4,23 1,00-3,00
Konakion után: április
-prothrombin: 83% 85-120
-INR: 1,12 0,80-1,20
Konakion után: májusi vérvételkor ua.mint április
Április ás május hónapban nem lett nézve a véralvadással kapcsolatban semmi több.
Majd júniusban a stimuláció megkezdése előtt még egy vérvétel:
-prothrombin 83% 85-120
-INR 1,13 0,80-1,20
-akt.par.
thromboplasztin
idő ráta számított 1,4 0.8-1,2
-akt.pa
thromboplasztin idő 36,2 23,4-36,2
-vérzési idő meghat. 1,25 1,00-3,00
A többi érték vérvételkor minden rendben volt, kivéve az MCH és MCHC éppen alsó ref.értéken.
Kérdésem az lenne, hogy a konakionra miért is volt szükség? a belgyógyász annyit mondott biztos ami biztos alapon, kicsit vérzékenyebb vagyok.
A lombikos orvosunk pedig attól félt nehogy vérzékeny legyek beültetésnél, de vérrögök se keletkezzenek. Az aspirin protect szedésének meghatározásánál éreztem bizonytalanságot.
Nekem ez az első ilyen beavatkozásom, inszeminációról is csak mástól hallottam és olvastam.
De kicsit aggódok, hogy nem e ez is közre játszhatott abban hogy a baba nem maradt meg.
Esetleg milyen vizsgálatra lehet még szükség részemről? Mert mint írtam is nálunk a férjemnél vannak gondok és igazából nálam csak a lombik felkészüléshez csináltak vizsgálatokat.
TSH,FT4,FT3 ref.értéken belül,
aTPO 74 ez 0-60 közötti ref.értéknél .
Állítólag ezzel sem kell foglalkoznom.
14.-én volt a beültetés, 28.-án teszt negatív, 29.-én vérvétel hcg 0,1, de ekkor már jelentkezett barnázás, most viszont a vérzés 3 napja tart ami elég élénk piros és híg, de tartalmaz sötétebb
alvadt vért is. Ez így rendben van?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Ági


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
Nem vagyok belgyógyász, de különös nagy eltérést nem látok eredményeiben.
Egy sikertelen lombik után nem indokolt további kivizsgálás.
Lombik után megváltozhat az addig megszokott menzesz képe.
Üdvözlettel: Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Két hónapja találtam meg ezt a honlapot. Párommal augusztusban jutottunk el arra az elhatározásra, hogy szeretnénk 7 év után egy második gyermeket. Eddig nem sikerült, de az oldal segítségével ez most összejött. Nagyon szépen köszönöm ezt a lehetőséget."

Éva

Lájkolj minket!