Szakértőnk

Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István

szülész-nőgyógyász

szulesz-nogyogyaszt.hu
RobertKlinika.hu

Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Szakvizsgámat "kiválóan megfelelt" minősítéssel tettem le. Tudásomat több európai intézetben eltöltött szakmai gyakorlat során bővítettem folyamatosan.

Fő érdeklődési területeim a meddőség kezelése, valamint a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások.

A meddőség kezelésekor a kíméletes, ám hatékony eljárásokat részesítem előnyben, amilyenek az endoscopos műtéti eljárások is. Az endoscopos műtéti technikát pályafutásom kezdete óta gyakorlom, az endoscopia iránti elkötelezettségem azóta is töretlen.

A Róbert Károly Magánklinika szülész-nőgyógyász szakorvosa vagyok, ahol nagyon sok pár tisztelt meg bizalmával és fordult hozzám, aminek eredményeként a meddőség kezelését sikeres terhesség, majd szülés követte, s ezeket orvosként volt szerencsém végigkövetni.

A sikeres párok boldogságát tapasztalni nagy élmény számomra és erős szakmai motiváció, bízom benne, hogy Önnek is tudok segíteni.

 
 
Kérdezni szeretnél? Kérdés feltevéséhez regisztrálj, vagy ha már megtetted, lépj be!

Korábbi kérdések és válaszok


Tisztelt Doktor Úr!
Márciusban endometriózis miatt műtöttek, mind 2 petefészekben volt. Júliusban kontroll UH-n sok pici ciszta volt látható ismét mind a 2 petefészekben. Az orvosom PCO-ra gyanakodott, ezért hormonvizsgálatra küldött. 30-31 napos ciklusaim vannak.
3 napi vérvétel eredményei:
Se kortizol: 326,80 nmol/l
TSH: 1,02 mU/L
Anti-TPO: 19,83 lU/ml
FSH: 10,1 mlU/ml
LH: 3,79 mlU/ml
prolaktin: 417,7 mlU/L
progeszteron: 0,86 nmol/l
testosteron: 0,67 nmol/l
estradiol: 64,83 pg/ml
DHEA-S: 4,450 umol/l
SHBG: 140 nmol/ml
Ezekre az értékekre azt mondta, h nem olyan rosszak, néhány érték a határon van. Azt olvastam, h FSH/LH aránynak 1:1 nek kellene lenni, nàlam nem az. UH-on megnézett a 11. napon, volt domináns tüsző. Azt mondta, h elvileg ok minden, kell 21. napi hormonvizsgálat is. Ennek az eredménye:
FSH: 4,3 U/l
LH: 6,35 U/l
Progesteron: 38,8 nmol/l
Ezt az eredményt még nem tudtam megmutatni neki, a kérdésem az lenne, hogy ezekkel az értékekkel elvileg lehetséges-e teherbe esni? Endo műtét után azt tanácsolta az orvosom, hogy lombik, de próbálkozzunk fél évig. Ez ugye lassan lejár. Most ez a sok pici ciszta aggaszt, h mennyire okoznak problèmát? Illetve ezek a hormon eredmények mennyire megfelelőek?
Válaszát előre is köszönöm!
Ivett

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt dr Tekse Istvan!
Azzal a problémával fordulok Önhöz hogy ez év februárjában volt egy laparoszkópiás műtétem endometriozis miatt. Akkor kitisztították és mondtak az orvosok hogy ha fél év múlva sem esnek teherbe akkor újra keressem fel őket. Ez a fél év eltelt. A menstruációm 28napra általában megjön. Szedek folsavat párom is szed vitamint. Elkezdtem használni az ovulációs tesztet, de ebben a hónapban történt valami. A menstruációm után együtt voltunk a párommal. Majd rá 3 napra elkezdett pecsételő vérzés lenni. Közben csináltam az ovu tesztet.ami pozitívat mutatott a 9.10.napon de közben reggelente volt pecsételés. Estére megint alig. Így megint együtt voltunk. Közben ittam aloe vera gélt amiről olvastam hogy méhösszehúzódásokat eredményez és nem is javasoljak. Így 5nap után abbahagytam. Viszont ez a pecsételő vérzés nem marad el. Sőt vannak olyan reggelek amikor erősebb. Holnap kellene menne a 21.napos tesztre. De nem tudom mit tegyek. 4napja beszeltem orvossal akkor azt mondta hogy varjuk meg annak az eredményét de itt Angliában minden olyan lassan megy. Ön szerint mit tegyek? Mitől lehet ez a vérzés? Befolyásolja a 21.napi vérvétel eredményét?
koszonettel
Csilla

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr! Hormonvizsgálatom volt a ciklus 3. és 21. napján, minden érték a normál tartományon belül volt ahhoz képest, hogy 41 múltam,de az lh /fsh hányados a 21. napon levett vérben magas, határértéken felüli Ez mit jelenthet? Fél éve próbálkozunk párommal sikertelenül.Előre is köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr .Úr !
Hormon vizsgálati eredményemmel mely a ciklus 5. napján készült kapcsolatban szeretnék kérdezni az eredményeim a következők:
FSH 6,6 IU/L REF:3.50-12.50 IU/L
LH: 8.0 REF:2.40-12.6 UI/L
PROLAKTIN 202mIU/l REF:102-496
TOTÁL TESZTOSZTERON 1,23 REF:0.28-1.73
SZEXUÁL HORMON KŐTŐ FEHÉRJE:
35.3 NMOL/L REF:18.0-114.0
ÖSZTRADIOL: 166 pmol/L REF::22-99 EZ VAN A LELETEN DE EZT NEM ÉRTEM MIKOR A NORMÁL TARTOMÁNY 46-607 PMOL/L EZ AZ ELSŐ KÉRDÉSEM MIÉRT VÁLTOZTATTÁK MEG A REF ÉRTÉKET A LELETEN?
A második kérdésem , hogy ezzel az eredménnyel 43 évesen van e még esélyem teherbe esni?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
26 éves vagyok! Másfél éve hagytam abba a fogamzásgátló szedését! Azóta próbálkozunk babával! Az orvosommal közöltem hogy nincs rendben a menstruációm mivel szinte nincs is! Mennyisége minimális! Felírt nekem egy norcolut nevű tablettát amire azt mondta biztos hogy helyre fogja tenni ezt a problémát! Sajnos a probléma nem változott! Menni sajnos nem tudok hozzá mert jelenleg külföldön tartózkodom! A kérdésem az lenne hogy mi lehet a baj? Miért nem reagált semmit a szervezetem a gyógyszerre? Ez összefüggésbe lehet azzal hogy másfél éve nem esek teherbe?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr. Úr!
Azt szeretnem kérdezni, fogamzásgátló abbahagyása után mennyit kell várni, hogy normál értéket mutasson az Amh. Mivel abbahagyása után kért a nőgyógyászom, és rossz lett az eredmény, és most azt olvastam, hogy legalább 3 hónappal az abbahagyás után érdemes megcsináltatni.
Üdv.Detti

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Tekse István!
Voltam nőgyógyászati vizsgálaton heveny hüvely gyulladást állapított meg használtam hüvelykúpot, ez mennyire akadályozhatja a teherbeesést? Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Tavaly PCOS-t diagnosztizáltak nálam. Endokrinológusom szerint azonban a tavalyi vérképemben semmiféle PCOS-ra utaló eltérés nincs, csak a cisztás petefészkek és enyhe IR.
A friss hormonképem is jó lett szerintem, a tavalyival összehasonlítva legalábbis ezt látom. Endokrinológiai kontrollra majd csak 3 hét múlva megyek. Addig is szeretném az Ön véleményét kikérni.
4. napi vérvétel:
TSH 1,090 mIU/L (0,4-4,00)
anti-TPO 6,9 U/mL (0,0-9,00)
LH 5,07
FSH 9,31
Prolaktion 281,3 MiU/L )70,8-566,5)
Ösztradiol 223,2 pmol/L (99,1-447,9)
Progeszteron 4,00 nmol/L (0,98-4,83)
tesztoszteron 1,4 nmol/L (0,4-2,6)
DHEA-szulfát 8,75 umol/L (0,49-10,61)
21.napi vérvétel:
Ösztradiol 706,2 pmol/L
Progeszteron 51,5 nmol/L
Kiváncsiságból a 23. napon is megnézettem a 2 értéket:
Ösztradiol 995,5
Progeszteron 77,2
Ezek az értékek nem magasak egy kicsit? 2 nap alatt változhatnak ennyit? Főleg, hogy a progeszteronnál 59 a felső határérték. Attól tartok, hogy nem a peteérés miatt ennyire magas a progeszteronom. Minden hónapban előfordul a ciklus közepén 4-5 napos barnázás is.
Illetve a másik, ami nem tetszik ebben a vérképben, az a magas FSH. Ön szerint ezek a magas értékek befolyásolhatják majd a teherbeesését?
Mit érdemes még megnézetni a véremben? Az endokrinlógushoz vinni szeretném az összes leletemet.
Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:
Anett

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt DR ÚR!!!
egy gyermekes anyuka vagyok és 2 éve próbozunk kistesóval eredménytelenül ez már nagyobb gondnak számít?
voltál orvosnál aki azt mondta nem ér rá ilyenekkel foglalkozni.senkihez sem tudok fordulni és minden vágyam egy második baba is.

A választ itt olvashatod.
 

Párommal szeretnénk babát már több mint 1 éve próbálkozunk. Ez idáig sikertelenül. Én 42 múltam, párom 40 múlt. Első babánk lenne mindkettőnknek.
Van még esélyünk hogy mi is szülők lehessünk?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
10 éve inzulinnal kezelt cukorbeteg vagyok. A cukrom az elejétől fogva rendben van. A legmagasabb HgA1C értékem 7,0 volt.
Tavalyi év végén voltam hormonvizsgálaton, ott elvileg minden értékem jó volt. A Prolaktinem volt egy kicsit emelkedett, napi fél szem Bromoscriptint kellett rá szednem.
Mondhatnám úgy, hogy tavaly év végén szinte elsőre összejött a baba, de sajnos súlyos szívfejlődési rendellenesség miatt meg kellett szakítani a terhességet. Ezt követően voltunk genetikai vizsgálaton, ahol a páromnál és nálam is mindent rendben találtak. Tavalyi évben 2,3 volt a TSH értékem.
Most 3. hónapja próbálkozunk a babával, eddig sajnos sikertelenül. Most a TSH értékem 3,6 lett. Voltam múlt hónapban peteérés figyelésen is, elvileg megrepedt a tüsző, és mégsem jött össze a baba. A méhnyálkahártya vastagsága is megfelelő volt. Nem tudom, hogy esetleg a TSH érték, vagy mi okozhatja, hogy a tüszőrepedés ellenére mégsem jön össze a baba??
Ha petevezeték átfúvásra lenne szükségem, az az ultrahang alapján megállapítható lenne??Mert az orvos nem mondott semmi olyant, ami esetleg gond lenne.
A Prolaktinem most a belgyógyászom szerint jó, és nem kell rá gyógyszert szednem.
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt DoktorÚr!
Segítséget szeretnék kérni Öntől, ugyanis Párommal szeretnénk már kisbabát, de sajnos eddig nem sikerült teherbe esnem. Nőgyógyászom segítségét kértem, aki első körben elküldött 3. illetve 21. napi hormonsorra. Véleménye szerint a hormonjaimmal minden rendben van, de sajnos az endokrinológia nem szakterülete. Tanácsát kérném, hogy Ön szerint ilyen eredmények mellett fel kell-e keresnem egy szakorvost és ha igen mi bajom lehet és milyen kezelésre számíthatok?
3. napi hormonsor :
FSH 4,91 mU/ml,
LH 2,36 mU/ml,
Ösztradiol 31,0 pg/ml,
Progreszteron 0,2 ng/ml,
Tesztoszteron 0,27 ng/ml,
PRL 7,48 ng/ml,
DHEA 186,40 Ag/dl,
Cortisol 10,3 Ag/dl,
SHGB 65,8 nmol/l,
Tsh 1,770 uU/ml,
21. napi hormonsor:
Ösztradiol 107,0 pg/ml,
Progreszteron 6,6 ng/ml,
Prolaktin 18,88ng/ml.
A kettő hormonsort ugyan abban a ciklusban nézték.Egyéb tünetem ami miatt még aggódom,hogy menstruációm előtt már 5-6 nappal elkezdek pirosan pecsételni.de van amikor már ovuláció után 2-3 nappal is jelentkezik majd pár nap alatt abbamarad és menstruáció előtt megint előjön.
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Balogh Gyöngyi

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm Dr.Úr!
Először azzal kezdeném hogy 37 éves 1 gyermekes anyuka vagyok aki most szeretne kistesót! 2012-ben derült ki pajzsmirigy alul működésem amire L-thyroxint szedek 25mg-ot. Eddig semmi bajom nem volt tőle, most áprilisban az értékem 1,37 a TSH. Voltam júliusban is de akkor nem hittem a szememnek mert majdnem 12 volt a TSH értékem! Nem értem miért?? Orvosom javaslatára 50mg-ot szedek. Kérdésem hogy mi okozhatta az emelkedést? Júliusban abbahagytam a fogamzásgátlót attól lehet? Kiegészítésként szelént is szedek meg gravida terhesvitamint meg folsavat. Amióta abbahagytam a fogamzásgátlót normálisan megjött eddig a menzeszem 27-30 nap közötti és mindig van ovulációm is mert van házi lh tesztem. Lehetséges ennyi évesen hogy gyors teherbe essek vagy tegyek le inkább róla?
Köszönöm előre is megtisztelő válaszát kata

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Úr!
Kérdésem nem konkrétan a terhességről szól, de kapcsolódik, mert szeretnék gyereket a közeljövőben. Van egy olyan problémám, hogy második gyermekem születése után (császármetszés) rendszertelen lett a menstruációm, híztam és nem tudok fogyni életmód váltással sem, állandó hőhullámaim vannak. Voltam nőgyógyásznál és a rendszertelen menszenszre ami volt hogy fél évig is kimaradt, írt fel fogamzásgátló tablettát a súlyproblémámra pedig annyi volt válaszuk, hogy foggyak le. Nem tudom ezzel hová is fordulhatnék, mert rögtön ez a válasz. A rendszertelenség miatt elég nehéz a peteérési időszakomat is kiszámolni pedig az első két gyermekem is ilyen számolgatós módon fogant. Voltam már vérvételen pajzsmirgy vizsgálat céljából ott minden rendben. Dr. Úr szerint mit tehetnék ez ügyben? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Anyta

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Egy kérdéssel fordulok Önhöz. Átlagban 28-30 naposak a ciklusaim. Ebben a hónapban a 28. nap óta görcsölget a hasam, mintha meg akarna jönni a menzeszem, de azóta is semmi. Sokszor járok WC-re, és a gyomrom is ég 1 hete lassan. De a 34. napom csináltam terhességi tesztet, ami negatív lett. Mindenképp szeretnék elmenni vizsgálatra, mert ha nem vagyok terhes, akkor valami gond miatt késhet. Ön szerint mennyi késés után érdemes orvoshoz fordulni? Lehetséges olyan, hogy a negatív teszt ellenére terhes lehetek?
Köszönettel:
Anna

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Az lenne a kérdésem, mennyi az az optimális TSH érték, ami a babavállaláshoz megfelelő? Nekem jelenleg 2,9, (a T4 pedig a referencia határ alján) és 3 endokrinológusnál jártam, mindannyian azt mondták, hogy ez rendben van és nem hajlandóak gyógyszert felírni. Minden hormonértékem rendben van ezen kívül. Én úgy olvastam több helyen is, hogy 1-1,5 körüli érték a kívánatos, de mindenképp 2 alatt. Önnek mi az állláspontja? Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Párommal már egy éve babát szeretnénk, én 37 éves vagyok, a párom 33 éves. Júniusban elkezdtem a vizsgálatokat, volt 3. és 21. napi vérvételem, mely alapján emelkedett prolaktinra bromocriptint szedek. A párommal minden rendeben van. Közben felkerestem egy endokrinológust, aki megállapította a pajzsmirigy alul működést nálam, így arra eutyroxint kaptam (napi egy tabletta 50 ug) . A nőgyógyászom közben clostylbegit tablettát is felírt napi 2x1 szemes adagolásban, cikluskövetéssel, ahol megállapította, hogy jól reagáltam a kezelésre, bár peteérésemmel és a ciklusommal (26-27 napos) eddig sem volt problémám. Szeretném kérdezni, hogy 5,28 mIU/L TSH értékkel terhes lehetek-e a clostylbegit segítségével, mert a nőgyógyászom szerint simán. Az endokrinológusom szintén javasolta, hogy próbálkozzunk tovább a babával, mert az eutyrox hamar leviszi az értékemet és teherbe eshetek hamar. Kérdezném a Doktor úrtól, hogy mit érdemes megnézeti még a sikeresség érdekében, gondolom egy IR vizsgálat is ajánlott lenne részemre. Köszönöm szépen válaszát! Brigi

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Azt szeretném kérdezni, hogy 7 hónapja szedem a fogamzásgátlót, de már abbahagytam mert babát szeretnénk. 38 éves vagyok van egy 15 éves gyermekem. Mennyi az esélye hogy már az első hónapban teherbe esek, mert védekezés nélkül voltunk együtt. Vagy az első hónpokban még nem is indul meg a peteérés?
Köszönöm válaszát.
Tóth Márta

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
38 éves egy gyermekes anyuka vagyok (14 éves a gyermekem). 6 hónapja szedem a Gestomix 30 nevű fogamzásgátló tablettát. Előtte kb. 8 évig nem szedtem másképp védekeztünk. Újra szeretnék egy második babát a férjemmel, és az lenne a kérdésem, hogy mennyi időt kell várni a tabletta szedése után a teherbeeséssel. Voltam nőgyógyásznál, ő azt mondta hogy 3 hónapot, de sokan pedig azt mondják hogy rögtön lehet próbálkozni, mert hamar kiürül a gyógyszer a szervezetből. Ha esetleg a gyógyszer abbahagyása után azonnal teherbe esnék, lenne e valami negatív kihatása a születendő babára? Igazából szorít az idő, mert már közel vagyok a 40-hez, így nem szeretnék várni, de csak abban az estben, ha ez nem befolyásolná a baba egészségét. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát. Márti

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Lassan egy éve szeretnénk babát a párommal, sikertelenül. Úgy gondoltam, hogy egy kivizsgálás elmegyek, hátha valami probléma van és emiatt nem sikerül teherbe esni. (28 éves vagyok)
A vérvétel eredményi ez lett:
Folsav >52.56 nmol/L * 8,1 - 45,3
TSH 2,010 mIU/L 0,400 - 4,000
LH 5,54 U/L
follikuláris fázis : 2,12 - 10,89 U/l
ovulációs fázis : 19,18 - 103,03U/l
luteális fázis : 1,20 - 12,86 U/l
posztmenopauza : 10,87 - 58,64 U/l
FSH 5,16 U/L
follikuláris fázis : 3,85-8,78 U/L
ovulációs fázis : 4,54 - 22,51 U/L
luteális fázis : 1,79 - 5,12 U/L
posztmenopauza : 16,74 - 113,59 U/L
Prolaktin 844,2 mIU/L * 70,8 - 566,5
Ösztradiol 208,9 pmol/L
follikuláris fázis : 99,1 - 447,9 pmol/l
ovuláció fázis : 348,7 - 1589,5 pmol/l
luteális fázis : 179,9 - 1068,3 pmol/l
posztmenopauza : <73,42 pmol/l
Progeszteron 7,1 nmol/L
follikuláris fázis : 0,98 - 4,83 nmol/l
luteális fázis : 16,40 - 59,02 nmol/l
posztmenopauza : <0,25 - 2,48 nmol/l
I. trimeszter : 15,04 - 161,35 nmol/l
II. trimeszter : 61,72 - 144,05 nmol/l
Total 25-OH D-Vitamin 95,8 nmol/L 75,0 - 500,0
Emiatt az eredmény miatt késhet a baba?
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel: Katica

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Tekse István
Elnézését kérem a zavarásért .
Egy olyan kérdéssel fordulnék önhöz hogy eddig 3-4 hónapon keresztül hó elején 3-tól 6-ig menstruáltam és 26-tól 30-ig szintén de most augusztusban sem hó elején sem hó végén nem menstruáltam csak annyit észleltem hogy 29-én pecsételő vérzésem volt minimálisan és csak az napig tartott azóta semmi. De viszont van a jobb oldali petefészkemben egy 52x36mm-es kétrekeszes kis belső echokat tartalmazó cystikus (képlet látható) így van a leletemre írva.
Ezzel kapcsolatban kérdezném hogy a cystátol nem menstruálok?
09.04-én voltam Hcg béta mérésen az eredményem 0,1 U/L lett
Reménykedhetem hogy kezdődő terhességem van?
Eddig mikor mértek nekem hcg szintet mindig az volt a leletemen hogy mértékegység alatt
Válaszát előre is köszönöm
Üdv:Vivien

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
2 éve próbálok teherbe esni, sikertelenül. 37 éves vagyok, meddőségi és endokrinológiai kivizsgáláson már jártam. Az ott kideritett IR, autoimmun pm gyulladás, pm alulműködés az orvosok utasitásai szerint gyógyszeresen diétával sporttal immár 8 hónapja kezelés alatt állnak. A negyedéves kontrolleredményeim tökéletesek (3. napi: HGBA1C :5 ; TSH: 1,09 mIU/L; FT4: 1,3 ng/dL; FSH: 4,5 mIU/L; LH: 5,6 mIU/l; PR: 11,6 ng/mL; ESTR: 96 pg/mL; 21. napi: PROG: 15 ng/mL, ESTR: 93 pg/mL) Mindezek ellenére az alap problémám (menzesz előtt több napos pecsételő vérzés) nem javul, ellenben a ciklusaim egyre rövidebbek/22-24 nap/. AMH értéke: 2,24 ng/mL (1 éve készült eredmény). Clomifent is szedtem 2 hónapig de a szedés hónapjaiban még peteérésem se volt. Mko petevezeték szűkületem van.Férjem laborja rendben van. A következő dolgokat szeretném kérdezni:
1. A Dr. Úr szerint is megfelelőek-e a laboreredményeim?
2.Ez az AMH érték mennyire megfelelő a koromnak?
3. Érdemes-e folytatni a gyógyszeres kezelést /Merckformin/ ha a laborerdményen kivül javulás nem figyelhető meg az állapotomban?
4. Mi okozhatja hogy a Clomifenes hónapokban peteérés nem volt? Létezik olyan hogy a szervezetem pont ellentétesen reagál a gyógyszerre mint ahogy kellene?
5. Érdemes e belevágnom addig a lombik kezelésbe amig a pecsételő vérzés fennáll?
6. Milyen irányú kivizsgálást javasol annak megállapitására hogy a barnázást mi okozhatja, ha a méhem /HYCOSY vizsgálat/ és a laboreredményeim is rendben vannak?(MRI 3 éve készült, rendben volt)
Előre is hálásan köszönöm ha az összes kérdésemre válaszol!
Tisztelettel:
Kinga

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
35 éves vagyok, 2 inszeminációm és egy lombikom volt.
Enyhe fokú inzulinrezisztenciám van, melyre 2 hónapig merckformint szedtem, amit abba kellett hagyom, mert az eredményeimen szinte semmit nem javított, a hajam viszont csomókban hullott tőle. Így most csak diétázom.
A lombiknál prednisolont kellett szednem, reggel felet, este egyet. Azt olvastam, hogy ez a gyógyszer felborítja a cukor és inzulin háztartást. Lehetséges, hogy pont emiatt nem tud beágyazódni a baba? Minden esetben szükséges a prednisolon?
Egy másik kérdést is szeretnék feltenni. Fagyasztott transzfernél is adnak hormonokat (illetve prednisolont)?
Válaszát köszönöm,
Szilvi

A választ itt olvashatod.
 

Tavaly június óta babát szeretnénk, de eddig eredménytelenül. Pár hónapja bele kezdtünk a kivizsgálásokba. Andrológia+ hormonok. Most kaptam meg a ciklusom 3.-5. napi eredményeimet. Minden hormonértéken jó, csak az SHBG 104 (referencia 18-110). Ez mit jelenthet?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy eddig 3 napig tartott a vérzésem, de az elmúlt két hónapban lecsökkent 2 napra. Ez okozhat valamilyen problémát? kb 3 hónapja próbálkozunk, mert szeretnénk egy kistesót.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Emese

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr!
Azt szeretném kérdezni, miben tud segíteni az endokrinológus? És meg azt, hogy flabelosra járok,,,ha rendeződik a hormon szintem, ciklus, stb,,,akkor pl. ha megtörténik a fogantatás, és még nem tudok róla,akkor a rázkódás okozhat-e kárt, pl,a megtapadásban,,,rendezodik a ciklusom,akkor hagyjam abba a flavbelost?
Üdv,Detti

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt doktor Úr!
Június óta problémám van a menstruáció ciklusommal. Júniusban 20 napra jött (erős darabos) meg aztán 32napra (itt mar csak akkor volt ha a WC-re mentem olyan gyenge volt) most 18 napra rózsaszín folyás kezdődött, majd átváltott barnára 3 napig utána vérzéséé alakult de csak nagyon kevés, hogy a wc papír olyan. Mi lehet ez? 30 éves vagyok fogamzásgátlót sosem szedtem. És sosem volt semmilyen gondom a menzeszemmel.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves doktor úr!
Van egy autoimmun betegségem Myasthénia gravis (izomgyengeség) Napi 4x1 mestinont szedek. Ha terhes lennék akkor szedhetem továbbra is a gyógyszert? Nem lesz hatással a babára?

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot kívánok.
32 éves vagyok.Utoljára augusztus 13-án volt meg a menzeszem. Ciklusom 9-12-14 napokon este voltunk együtt a párommal. 14-ik napon reggel volt egy pici barnázásom. Előtte való este szurkált a hasamban. Meg olyan érzésem volt mintha meg akarna jönni. Ilyen még nem fordult velem elő. Ha fekszem, állok vagy ülök szédelgek egy kicsit. Szeptember 9-én kellene megjönnie a menzeszemnek, de már 2 napja érzékenyek a melleim. Van rá esély hogy terhes vagyok? Ciklusaim általában 28-29 naposak.
Válaszát előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot kívánok.
26 éves vagyok. A ciklusaim 26-28 naposak. Az utolsó mensesem aug. 26-30-ig tartott. Általában 3-4 nap mensesem. Most már több mint 1 hete volt meg és világos barnás nyálkás folyásom van. Nem szokott ilyen lenni, elmúlik egyik napról a másikra. Nem viszket, nem szúr nem fáj, szaga sincs a folyásomnak. Mi lehet a probléma?
Válaszát előre is köszönöm!Bea

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr.Úr! Már írtam önnek, 41 éves vagyok, idén márciusban hagytam abba a fogamzásgátló szedését, (triregol 2 évig szedtem), ezután 2-szer volt mensesem,majd 3 hónapig nem. Norcoluttal lett meghozva kétszer. Most, Az (amh eredményem, 0,0)  
  a (21 napi Progeszteron 2,01 ref,ért: 5,30-86) 
 ( Ösztradiol 45,6 ref.ért: 160-774) 
 a 3 napi vérvétel norcolut után,,,
( FSH 62,0 REF.ÉRT 3,5- 12,5 )  
 (lH 28,3 REF,ÉRT,2,4-12,6) 
 (prolactin 371,8 Ref.ért, 102,0- 496,0 )    Tanácstalan vagyok, az egyik nőgyógyász azt mondja ez még nem definitív változókor, keresek fel endokrinológust, a másik azt mondta már kockázatos stimulálni hormon gyógyszerekkel. Akkor most mit tegyek, hagyjam magara a szervezetem,vagy keresem fel az endokrinológust? Van meg így esélyem gyermekre, mit tegyek?
Üdv.Detti

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Úr!
25 éves vagyok, nem rég egy általános vérvétel alkalmával a háziorvosom TSH szintet is nézetett, amely 2.65 lett.
Ez megfelelő a teherbe eséshez vagy mindenképpen kezelni szükséges? 4. hónapja próbálkozunk a babával, én még türelmes vagyok, de amennyiben ezzel az értékkel biztosan nem megy a teherbeesés, úgy kezeltetném magam már most.
Előre is köszönöm segítségét!
Réka

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Németh Katalinnak hívnak. A problémám a következő, 2009-ben volt egy elhalt terhességem. Utána nem igazán akadt olyan partnerem. Most viszont a párommal nagyon szeretnénk egy babát. A problémám a következő: a szervezetem olyan mintha változó korba lépne, volt hogy négy hónap után megjött, volt hogy gyógyszerrel (NORCOLUT). Voltam aviva tornán is. A kérdésem, Ön mit tudna javasolni, hogy visszajöjjön a menstruációm és én is az anyai örömök elé nézhessek. 43 éves leszek idén.
Köszönettel: Németh Katalin (kralnekati@gmail.com)

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Három egészséges gyermekem van, 29 évesen és 32 évesen szültem őket, utóbbi szülésem természetes ikerszülés volt.
9 év elteltével és egy komoly méregtelenítő kúrát követően ismét babát szeretnék vállalni.
Idén áprilisban az első próbálkozásra „összejött”, majd a 6. héten elvetéltem, művi befejezésre nem volt szükség. Idén júliusban ismét terhes lettem, ami a 7. héten erős vérzéssel elvetélt, itt sem volt szükség művi befejezésre, minden kiürült. Hüvelyi UH vizsgálaton semmi kórosat nem láttak, évente rákszűrésre járok, ez is rendben.
Orvosom a ciklus 21-23. napján esedékes hormonvizsgálatra küldött. Több helyen olvastam ugyanakkor, hogy egy ciklus alatt 2x, akár 3x is történik vérvétel és hormonvizsgálat többes vetélést követően.
Két kérdésem lenne:
1./ Ön szerint a fenti előzmények után elégséges esetemben ez az egyszeri vérvétel, esetleg további vizsgálatok is javasoltak?
2./ Akár 1 hónappal a vetélést követően is mehetek hormonvizsgálatra vagy várnom kell még a hormonháztartás visszarendeződésére? Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Laboreredményeimben nyugtalanító eredményt találtam:
CA 125 : 46 U/ml. (ref. 0,1-35).
Már 2 miómaműtéten túl vagyok, és babát szeretnénk. Jelenthet ez valami problémát? A műtét és az UH során eddig nem találtak eltérést. Van ok az aggodalomra?
Köszönettel:
Flores

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
41 éves vagyok, van egy 10 éves gyermekem aki spontán és zavartalan terhességből született. 3 évvel ezelőtt döntöttünk a testvér mellett. A második hónapban terhes is lettem, viszont sajnos a 9. héten elhalt a terhesség. Ezt követően a javasolt szünet után a 4. hónapban ismét teherbe este, de sajnos ez a terhesség már az 5. héten elhalt. Azóta, most 2 éve nem sikerül teherbe esnem.
Eredményeim:
Hysteroscopia eltérést nem mutatott,szabad áramlás látszott.
AMH: 0,5
3.napi hormon:TSH:2,64,FSH:14,9,LH:3,0,PRL:460,Ösztradiol:113
21. napi:Progeszteron: 48,67
Ön szerint okozhatják ezek az eredmények a sikertelenséget?
Elképzelhető az, hogy a szervezetem termel ellenanyagot és azért volt egyre korábban az elhalás? Ha ilyen van, az hogy mutatható ki és mit lehet tenni ellene?
Válaszát nagyon köszönöm!
Üdvözlettel:Viktória

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
29 éves nő vagyok, férjemmel január óta szeretnénk babát. Eddig nem jártunk sikerrel, és most sajnálatos módon felütötte fejét egy korábbi probléma. 1 éven keresztül 2 hétig véreztem (a normál időpontban jelentkezett menstruációt követően még egy hétig, igaz az nem volt már olyan erős), majd ezzel elküldtek, hogy hormon profilt vizsgáljanak és anti mülleriant is, de egyik esetben sem találtak eltérést. Végül kaptam akkor fogamzásgátló tablettát, de csak két hónapig szedtem, mert nem bírta a szervezetem. Tavaly szeptember óta nem szedem. El is múlt a 2 hétig tartó vérzés, de most májusban újra jelentkezett, és még mindig tart. Most is túl vagyok egy hormonvizsgálaton, de eltérés megint csak nem tapasztalható (többször is volt hüvelyi ultrahang vizsgálat, de semmi kóros elváltozás nem volt; illetve májusban voltam rákszűrésen, ami P2-es lett és semmi kóros nem volt kimutatható). Nem tudom mi lehet a probléma, nagyon aggaszt , mert most már van olyan hónap, hogy csupán 9 napig nem vérzek. Ön szerint merre kellene tovább kutatni? Méhtükrözés? Átjárhatósági vizsgálat? Mélységesen elkeserít a helyzet. Előre is köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
32 éves nő vagyok. Már jó pár éve próbálkozunk babával. Ciklusom rendszeres, általában 28-29 napos. Utolsó menzeszem első napja augusztus 19-én volt. Ma reggel a 14.napra barna folyásom volt. Ilyen még sosem fordult velem elő. Pár napja görcsösen fájdogál a hasam, szurkál, mintha meg akarna jönni,és kicsit szédelgek is. 12 napon voltam utoljára a párommal. Ez peteérés lehet? E napokban gyakrabban kell együtt lennünk, hogy végre sikerüljön a baba? Válaszát élőre is köszönöm. Üdvözlettel Marianna

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Két éve próbálkozunk babával. Nem gondoltam, hogy ilyen sokáig tart, mivel a ciklusom pontos, a hőgörbén a lut.fázisban megemelkedett a hő, az ovulációt éreztem. Egyetlen problémám volt, a menstruáció előtt jó pár napos pecsételő vérzésem van. Elküldtek hormonvizsgálatra, melynek az eredménye:
3.napi:
FSH: 6,5 IU/l
Testo: 0,93 nmol/l
PRL: 239,9 mIU/l
E2: 32,20 pg/ml
LH: 8,81 IU/l
Inzulin: 5,00 uIU/l
Glukóz: 5,1 mmol/l
TSH: 6,448 uIU/l
21.napi:
Prog.: 8,85 ng/l
PRL: 356,6 mIU/l
T4: 13,07 mmol/l
Csak a TSH-t emelte ki az orvos. Erre elkezdetem szedni 50 mg Letroxot + 100-as szelént (1 hónapja szedem). Legközelebbi vizsgálatra októberben kell menjek, ahol megnézik az antiTPO-t, T3-t és T4-t is
Valóban csak ezzel az értékkel van gond? (pl.a prog.szint jó? A TSH befolyásolja a szintjét?)
Még egy kérdésem lenne: Szedhetek Femibiont? Csak mert mindegyik terhesvitaminban van jód.
Amennyiben ebben a ciklusban sikerülne a teherbeesés, gond lenne a babával?
Köszönettel: Bernadett

A választ itt olvashatod.
 

Kedves doktor ur már irtam önnek azzal a problémával ,hogy nem maradok terhes már két éve és a válaszát is köszönöm. Írtak fel nekem methforrmint 500-ast regel este kel szedjem. A vizsgálatkor kiderülthogy abban a hónapban nem is volt peteérésem. Azt monta az orvos hogy még 23 éves vagyok nem kel annyira sürgetni. De nem értem mért nem jön össze sem vetélésem nem volt és fogamzásgátlot sem szedtem. Már 3 éve elkezdtem szedni a fogamzásgátlot de csak egy fél honapig szedtem. Nem szedtem be még az egész havit sem. Menstruáciom is rendszeresen jár nem maradt ki soha amiota megjöt 14 éves korom óta.. mért vagy mitöl lusták. Kelene fogyjak mert 163 cm vagyok és 72 kg. Van plusz feleslegem is. Nem tudom ebben kérem a segitségét. a válaszában nem tudott konkrét választ adni mert nem volt a kérdésem elég részletes ön a komplex meddöségi kivizsgálást javasolta. Reménykedem h a részletesebb leirásom miatt többet tud mondani. Mikor végeztessem el ezt a vizsgálatot mert nekem az orvos azt monta hogy hat hónapig szedjem és aztán menjek vissza. menjek hamarab vissza?
És elfelejtettem azt leirni hogy cigarettázom ha ez lényeges valamiben.
Válaszát elöre is köszönöm.
Üdv. Krisztina

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Úr! Egy hete voltam fogaszati panoráma röntgenen, ahol kaptam mellényt is. Nagy a valószínűsége, hogy terhes vagyok ca.3ik hét. Lehet baja a babának? Ez mikor mondható meg pontosan?
Előre is köszönöm .
Üdvözlettel,
Zsóf

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm! Egy 21 éves lány vagyok,együtt voltunk védekezés nélkül a párommal hiszen babát terveztünk. 3 hónapig próbálkoztunk de nem jött össze,és a mostani ciklusomnál,peteéréskor érdekes dolog történt velem. Eddig sose éreztem,hogy mikor van peteérésem,de akkor fehér folyásom volt,nagyon fájtak a cicijeim,pedig majdnem 2 hét volt még a menstruációmig. A jelenlegi menstruációm elmaradt,már 6 napja késik. Holnap csinálok egy terhességi tesztet,de alul érzek a bal petefészkemnél néha apró szurkálásokat és pici görcsöket. A nemvárt előtt éreztem,hogy meg fog jönni,melegem volt,és görcsöltem de végül nem jött meg.Maga szerint számíthatok terhességre? Vajon holnap pozitív lesz a tesztem? :)
Előre is köszönöm válaszát.
Anna

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
40 éves nő vagyok. Három gyermekem van. A férjemmel úgy döntöttünk szeretnénk még egy babát. 6 hónapja próbálkozunk sajnos sikertelenül. Ovulációs tesztet használok, peteérést mutat, még sem sikerül teherbe esnem. Aggaszt, hogy amióta próbálkozunk az ovulációt követően enyhe alhasi menstruáció szerű görcseim vannak. Minek a jele lehet ez? Korábban, mielőtt nem próbálkoztunk minden hónapban a 26. napon jött meg a menstruációm. Most van hogy 26, 28, legutóbb 30 napra jött meg. Mi lehet az oka? Kezdek félni, hogy valami nincs rendben nálam. Szükséges e segítséget kérnem nőgyógyásztól a teherbe eséshez, vagy nem?
Válaszát köszönöm. Tisztelettel: Anika

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Tanácsát szeretném kérni. Vérzés zavarokkal küzdöm a fogamzásgátló abbahagyását követően. Novynette tablettát szedtem 1 évig, melyet már fél éve abbahagytam mert a férjemmel gyermeket szeretnénk.
A tabletta szedésének abbahagyása után az első két menstruációm rendesen megjött, a harmadik havi kimaradt – azt tanácsolta a nőgyógyászom, hogy ha a következő időben megjön nincs aggodalomra ok, most tisztul ki a szervezetemből és akkor az lesz az első gyógyszermentes menzeszem, így is történt a negyedik havi rendesen megérkezett, ekkor megnyugodtam. Az 5 havi furcsán nagyon erős görcsökkel érkezett a megszokott 4 nap helyett 6 napig tartott, két nap pecsételéssel és sokkal nagyobb mennyiségben darabosan, már ez is aggasztott ill. hogy a hajam egyik napról a másikra erősen zsírosodni kezdett, 2 nap után már vállalhatatlan. Előtte heti 1-2 haj mosás is elegendő volt. Sajnos a hatodik havi menzeszem pedig hiába vártam nem jött meg, a teszt is negatív lett. A nőgyógyász - egy magán rendelésen – azt tanácsolta, hogy most 3 hónapot várjak, ha novemberig nem jelentkezik a vérzés akkor menjek csak vissza. Ez előfordul. Számomra ez nem volt túl megnyugtató.
Sajnos kicsit aggódom, hogy hormonális probléma ll a háttérben, főleg, hogy a 2 orvos mást mást mondott. Az első már a kimaradás utáni hónapban javasolta a kivizsgálást pedig akkor még csak 2 hónap telt el. A másik orvos fél év után is plusz 3 hónapról beszélt pedig így már 9 hónap zaverról beszélünk.
Előtte nem voltak vérzéses gondjaim, szinte percre pontos, több alkalommal kezdet el és hagytam abba ugyanezt a fogamzásgátló szedését és soha nem jelentkeztek problémák. Aggódom mert nagyon szeretnénk legalább 2 babát, 31 éves vagyok. Nem szeretnék éveket várni.
Ön szerint forduljak egy harmadik orvoshoz, esetleg endokrinológushoz? Mi a véleménye tényleg előfordul és magától helyreáll a hormonháztartásom?
Köszönettel: Csilla

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
25 éves lány vagyok, és 16 éves koromtól 19 éves koromig fogamzásgátlót használtam. Abbahagytam és teherbe estem. Akkor úgy döntöttem megszakítom a terhességet. Elvileg minden jól sikerült. Nem voltak panaszaim és a gyógyszert is újra elkezdtem szedni. Azóta eltelt közel 5 év és most kisbabát szeretnénk. Júniusban már nem szedtem a gyógyszert és azóta eltelt közel 3 hónap és a mensesem rendesen megjött a várt időpontokban, már 3x is. Kezdek aggódni, hogy lehet, hogy mégis történt valami komplikáció a műtét alatt, vagy valami szövődmény alakult ki? Bár rendszeresen járok nőgyógyászhoz és nem vettek észre semmi rendelleneset. Normális, hogy még nem estem teherbe vagy tényleg aggódnom kéne?
Köszönöm a válaszát előre is!
Tisztelettel: Zsuzska

A választ itt olvashatod.
 

Köszönöm a tanácsait!!
A budapesti Szent János Kórházban voltam Dr.Koncz János volt a kezelő orvosom. Ajánlotta a lombik programot,de mivel anyagi hátrányi helyzetben állok és ez költséges, így nem tudok élni a lehetőséggel.A páromat vizsgálták Fer14-et étrend kiegészítőt szedte, hogy több élő spermája legyen. A kezelés abbamaradt endokrin kezelésre járok,ahol a cukromat és a pajzsmirigyemet rendbe tarják gyógyszerekkel. Azt szeretném kérdezni hogy ez a PCO betegséget lehet e műteni vagy kezelni valahogy, mert félek,hogy valami bajom lesz tőle. Érdeklődtem róla de nem világosítottak fel. Többször is próbálkoztam fogyni, de nem nagy sikerrel mert amit lefogytam duplája jött vissza.Azt mondják a Cukorgondozóba ha lefogynék minden rendben lenne, de nem megy. Nagyon elvagyok keseredve

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr.Úr! Fogamzásgátlót szedtem két évig, 6 éve iker gyermekim születtek, spontán fogantak..Most vagyok 41 éves, szeretnénk gyermeket. Miután abba hagytam a fogamzásgátlót, 2 menses volt egy rögtön utána,és még volt egy ciklus azután,,,ezt követően 3 hónapig nem volt menses,a nőgyógyász norcoluttal hozta meg,azt mondta kétszer kell meghozni norcoluttal,most szedem a második dobozzal,napi 2X1,,,a méhnyálkám is 5,4 elvékonyodott,Most volt meg a 21 napi vérvétel eredménye,progeszteron 2,01 nmol/l ref.ért, 5,30 -86,,,ösztradiol 45,6 ref,ért.161.0-771.0 ig,,,,azt szeretném kérdezni ez a fogamzásgátló hatása,vagy változókorba estem,és ez kezelhető,vagy már nem? üdv.Edit

A választ itt olvashatod.
 

Kedves doktor úr, nem maradok terhes több mint két éve. Több orvoshoz is jártam. A páromat is elküldték sperma vizsgálatra, vele minden rendben van. A mostani nőgyógyászom azt mondta, hogy lusták a petefészkeim és felírta a methformin 500 ast reggel és este kel szedjem 6 hónapig. Szedem már két hónapja de még sehol semmi. Ön szerint van-e remény, esélyese, hogy teherbe essek? A válaszát előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Azal a kérdésel fordulok önhöz hogy egy 33 éve tulsúlyos PCO szindromában szenvedö nő vagyok mellete palyzsmirigy betegségem is van évek óta nincs menstruációm többször is voltam nögyögyászati vizsgálaton ahol javasolták a Metformin tablettát és mellé többfajta fogamzásgátlót is Norcolutott és többször is szedtem Clostilbegit gyogyszert is!! De szerencsével nem jártam sajnos!! Voltam pete vezeték átjárodáson ott rendbe van minden ! Ezek után Inszeminácios beavatkozáson estem át, de sajnos ez sem hozott eredményt. kedves doktor úr kétségbe vagyok esve lehet -e még rajtam segiteni hogy lehesen gyermekem? És hogyan?? Válaszát várom!

A választ itt olvashatod.
 

Kedved Doktor Úr!
21 éves vagyok, a párommal több mint másfél éve próbálkozunk, eddig még nem jött össze. Sose voltam az orvosomnál, nálam minden rendbe van. Felírt egy port Myo-inozitol port, Ön szerint ez tényleg segíthet a teherbeesésbe? Köszönöm előre is a válaszát?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
Azt szeretnem kérdezni, milyen vitaminok szükségesek gyermek vállalás előtt elkezdeni. Pl.: E vitamin,d vitamin folsav,,,pl ha valaki inofolicot szed,,,, mellette mi szükséges meg,,, csak a szükséges vitaminokat szeretnem szedni,,,ami segíti a teherbe esést,,egészséges baba fogantatását. Szeretnem kérdezni milyen vitaminok és milyen mennyiségben szükségesek.
Üdv, Detti

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr. Úr!
Szeretném kérni ha lehet minél előbbi válaszát, ugyanis az orvosom szabadságon van ebben a hónapban, csak szeptemberben lesz,és megjött az anti müller hormon eredménye,ami 0,0 Ez azt jelenti már nem lehet több gyermekem? Üdv.EDIT

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
25 éves nő vagyok, sportos, egészséges életet élek, a kivizsgálások alapján egészséges vagyok.
Az első hónapban meg is sikerült fogannia a kisbabánknak, azonban 6 hetes terhesen elvetéltem (enyhe, majd kissé erősödő vérzést észleltem, orvoshoz fordultam, ők azonban az ultrahangon a petezsákot sem látták, pedig vérvétel is igazolta a várandósságot, igaz, meglehetősen alacsony hCG szinttel).
Érdeklődnék, hogy a következő próbálkozás előtt érdemes-e, illetve mennyi időt érdemes kihagynunk?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
40 éves múltam és férjemmel együtt két hónappal ezelőtt úgy döntöttünk, hogy a természetre bízzuk magunk és megpróbálkozunk egy harmadik babával. Jártam már házi orvosnál általános kivizsgáláson, fogászati ellenőrzésen és nőgyógyászati rákszűrésen is. Minden rendben volt, elkezdtem szedni az Elevitet is de idén nyáron idáig nem ismert problémák együtt köszöntöttek ránk.
Egy hónappal ezelőtt egy strandolós nap után sikerült egy gombás fertőzést összeszednem, amire nőgyógyásztól Fluconazolt és Tinidazolt is kaptam és egy helyileg alkalmazandó krémet valamint Gynoflort.
Rendbe is jöttem, azonban a múlt hét végén a kisebbik gyerek a táborból fejtetűvel érkezett haza. Azonnal megkezdtem a kezelést és megelőzésképpen a család összes tagjának a fejét bekentem egy Pedex nevű vegyszerrel.
Szeretném megkérdezni, hogy mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből a szedett gyógyszer illetve használt vegyszer? Mikor kezdhetünk próbálkozni? Várjak még egy hónapot vagy felesleges ennyit aggódnom?
Előre is köszönöm a válaszát.
Üdvözlettel:
GT

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
26. éves vagyok, 3 év sikertelen próbálkozáson vagyunk túl. Nemrég derült ki, hogy méhsövény miatt vagyok meddő. A kérdésem az lenne, hogy a méhtükrözést, laparoszkópiát, és átjárhatóságit egyszerre egy beavatkozás alatt megoldják, vagy többször is be kell feküdni emiatt a kórházba? Mennyi időt vesz igénybe a felgyógyulás?
Így is képes leszek több gyermek kihordására? Vagy örüljek ha egyet sikerül?
Üdvözlettel: Ebonique

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
Szeretném megkérni, hogy mondja el véleményét az eredményeimet illetően. Babát szeretnék, 3 sikertelen inszemináción vagyok túl. Petevetetőim átjárhatóak.
Szedek inofolic-ot, folsavat és napi fél bromocriptint a korábbi emelkedett prolaktin szintem miatt. Párom rendben van. Mennyi esélyem van?
Ciklus 3.napi vérvétel:
TSH 1,500 mIU/L
LH 6,48 U/L
FSH 11,25 U/L
Prolaktin 208,4 mIU/L
Ösztradiol 390,6 pmol/L
Glükóz terhelés 0' 4,7 mmol/L referencia: 3,5 - 6,1
Glükóz terhelés 120' 3,4 referencia: mmol/L 3,1 - 7,5
Inzulin 0 perces 3,7 mIU/L referencia: 1,9 - 23,0
Inzulin terhelés 120' 8,8 mIU/L
HOMA-IR 0,8
AMH 1,1 (0,8-ról javult az inofolic szedése óta)
Jelenthet gondot, hogy a 120 perces vércukor szintem alacsonyabb mint a 0 perces?
Minden véleményét, javaslatát örömmel venném.
Nagyon köszönöm.
Üdv. Emma

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
Szeretném megkérni, hogy mondja el véleményét az eredményeimet illetően. Babát szeretnék, 3 sikertelen inszemináción vagyok túl. Petevezetőim átjárhatóak.
Szedek inofolic-ot, folsavat és napi fél bromocriptint a korábbi emelkedett prolaktin szintem miatt. Párom rendben van. Mennyi esélyem van?
Ciklus 3.napi vérvétel:
TSH 1,500 mIU/L
LH 6,48 U/L
FSH 11,25 U/L
Prolaktin 208,4 mIU/L
Ösztradiol 390,6 pmol/L
Glükóz terhelés 0' 4,7 mmol/L referencia: 3,5 - 6,1
Glükóz terhelés 120' 3,4 referencia: mmol/L 3,1 - 7,5
Inzulin 0 perces 3,7 mIU/L referencia: 1,9 - 23,0
Inzulin terhelés 120' 8,8 mIU/L
HOMA-IR 0,8
AMH 1,1 (0,8-ról javult az inofolic szedése óta)
Jelenthet gondot, hogy a 120 perces vércukor szintem alacsonyabb mint a 0 perces?
Minden véleményét, javaslatát örömmel venném.
Nagyon köszönöm.
Üdv. Emma

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
34 éves vagyok. Férjemmel másfél éve próbálkozunk. Előző házasságomból 2 gyermekem született. 2010-ben jobb oldali petefészek cisztát diagnosztizáltak nálam. Idén derült ki, hogy az orvos nem csak a cisztát, hanem a petefészekkel együtt jobb oldalról mindent eltávolított. Azóta a ciklusom 24-29 napra változik. Össze-vissza jön meg a menstruációm. Nincs pontos "28.nap". (Műtét előtt annyit kérdezett, hogy akarok e még gyereket. Persze a válaszom akkor "Nem" volt. Az orvos nem közölte, hogy: "jó akkor előfordulhat, hogy kiveszem a petefészkét, meg más egyéb hasznos szerveit." Már csak arra emlékszem, hogy "ébredezek".)
Most 5 évvel később, szeretnénk a férjemmel közös kisgyermeket. Őt is látta andrológus, és teljesen rendben van nála minden.
Kérdésem: Mekkora az esély, hogy egy petefészekkel várandós lehessek? Milyen lehetőségek, vizsgálatok vannak az én esetemben? Mit javasol?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Kitti

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Elég rendszertelen a menstruációm pontosabban ebben az évben egyedül márciusban volt meg, két havonta járok nőgyógyászhoz, szerinte minden rendben van, cisztát sem látott. De a nagy gondom az, hogy kisbabát szeretnénk már több mint 1,5 éve, ami érthető hogy ilyen rendszertelen ciklus mellett nem akar összejönni. Most végre elküldött az orvosom vérvételre, hogy tudjuk valamerre tovább lépni ebben szeretném a segítségét kérni, mert eléggé aggódom az eredmények láttán. Ön szerint komoly baj van velem, vagy gyógyszerrel viszonylag hamar helyrehozható a helyzet?
TSH 3,53 miU/l ref.tart. 0.27-4.2
Luteinizáló hormon 35,18 IU/l
Fsh 62,21 IU/l
Prolaktin 519,20 mIU/l ref.tart: 102-496
Prolaktin PEG 396,00 mIU/l
Ösztradiol 231,2 pmol/l
Progeszteron 2,48 nmol/l
Totál testosteron 0,862 nmol/l re.tart.0,27-1,73
DHEA-s 6,98 umol/l 2,68-9,23
A válaszát előre is nagyon köszönöm!
Tisztelettel:
Judit

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Elkészültek a hormonvizsgálat eredményei,amelyen a TSH:7,340
T4 :9,23
T3 :4,95
Lh:2,69
FSH:5,18
Prolaktin:166
Tesztoszteron:1,3
szerepelnek.Magasnak számít-e a TSH érték,és lehetséges-e,hogy emiatt nem jön létre a terhesség?Az előző 4 spontán létrejött pár hónapon belül,párom volt spermavizsgálaton,nála rendben vannak a dolgok.
Milyen szakrendelésre érdemes továbbmennem?Endokrinológiához tartozik a kezelése vagy nőgyógyászati jellegű?köszönettel, Melinda

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
2013. szeptemberében született a kisfiam, 2014 júliusába kiderült, szülés utáni pajzsmirigy gyulladásom van. Gyógyszerrel rendben van tartva. Szeretnénk kis tesót már lassan egy éve próbálkozunk. Nálam hormonálisan minden rendben van. A kezelő orvosom Clostilbegytet javasolt, de a kezelési útmutatóban azt olvasom, hogy pajzsmirigy betegeknek nem javasolt. A kérdésem az lenne, hogy beszedhettem-e?
Tisztelettel: Zsuzsa

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Márciusban volt laparaszkópiás műtétem ahol eltávolították a jobb petevezetéket és endometriózis csomókat. A 6. heti kontrollon már volt egy 4 cm-es ciszta a jobb petefészek közélében. A Doktor szerint aki műtött nem endometriózis. A Meddőségi intézetből viszont elküldtek hogy addig nem foglalkoznak vele amíg a ciszta el nem tűnik így vagy úgy. Ő műtétet javasolt ismét. Azóta fogamzásgátlót szedek folyamatosan. Múlt héten néztük meg a cisztát ismét és már csak 3*2,4 cm. Ön szerint van esély rá hogy teljesen el fog múlni? Vagy ekkora méretűvel már lehetne kezdeni a lombik programot?
Válaszát előre is köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr! 34 éves vagyok, még nem voltam terhes, menstruációm rendszeres normális, párommal 3 éve próbálkozunk de nem sikerült. Voltam ultrahangos vizsgálaton mindent rendben találtak, kaptam Pregnyl injekciót amitől nagyon sokat hánytam. Az orvosom szerint ezután következne a gyógyszeres kezelés, de olyan sok rosszat hallottam ezekről a hormon tablettákról. Fiatalabb koromban volt ghonorreás fertőzésem de kezeltek. Attól félek elzáródtam akkor. Ön szerint ez lehetséges? Mit javasol? Gyógyszeres kezelést először és csak utána az átjárhatósági vizsgalátatot? Válaszát előre is köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

23. Nekem volt egy vetélésem kb 7 honpja és azota se szeretne baba lenni nálunk . szedkek egy gyogyszert de az csak 1 honapja . mit tehet h elöb tehrbe esek ?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
34 éves vagyok, 2 év sikertelen próbálkozáson és egy sikertelen inszemináción vagyunk túl. Mivel minden ''normális'', az orvos egy újabb inszeminációt vagy lombik bébi programot javasolt.
A mesterséges megtermékenyítéssel egy időben javasolta egy endokrinológus félkeresését, mivel a TSH-m ingadozik. (Rendszeres jód kiegészítő fogyasztása után lement 3.8-ra) Miután körbenéztem a neten, megdöbbenve tapasztaltam hogy a 4,4-es TSH-m nem igazan normális, és sokan nem is javasoljak a teherbe esést a pajzsmirigy kérdés rendezéséig.
A lombik bébi programot leállítottam és bejelentkeztem egy endokrinológushoz, de addig is szeretnem az Ön véleményét megkérdezni a 3.8 es 4.8 között mozgó TSH eredmények kiértékeléséről.
Ön szerint szükséges a TSH rendezése vagy ez az értek normálisnak mondható?
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Mon

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Május 31-én szültem és szeretnénk még egy babát. Szeretném kérdezni, hogy mennyi időt kell várni ahhoz, hogy újból neki fussunk a dolognak? Ezen kívűl nekem pco-m van illetve pajzsmirigy alul működésem. Ennek ellenére lehet spontán terhességem?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Szilvia

A választ itt olvashatod.
 

Tistelt Doktor Úr,
12 év után abba hagytam a fogamzás gátló szedését,ennek már 4 hónapja,azóta minden hónapban ponosan 28 napos ciklusom van.Júniusban vettem egy ovulációs mikroszkópot,ami ki is utatta a júniusi ovulációmat.Viszont most 17én lett volna a következő ovulációm,a mikroszkóp szerint viszont nem volt.....A kérdésem az lenne,hogy ez normális-e?Ettől még lehet a következő hónapban?vagy menjek kivizsgálásra?
Babát szeretnénk,tudom,hogy 4 hónap próbálkozás még nem sok idő,de az ember ilyenkor türelmetlen és izgul....
Előre is köszönöm,
Üdvözlettel:
Vivien82

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! 9 hónap várakozás után sikerült teherbe esnem,de sajnos a terhességem nyolcadik hetében kiderült,nincs szívhang,és nem fejlődik a baba,ezért missed ab lett a vége.Nehezen tettem túl magam rajta lelkileg és elkezdtem olvasgatni.Van néhány tünetem,amely sárgatest hormon hiányra utalhat?A menstruáció időpontja előtt 4 nappal barnás folyás,állandó mellfájdalom utalhat a hormonproblémára?Ez volt az első vetélésem,de úgy érzem, kivizsgálásra szeretnék menni,félek,újból probléma lehet a következő terhességnél.Szeretném a tanácsát kérni,milyen vizsgálatokat javasol és előfordulhat-e a vetélés hátterében a hormonzavar?Nekem azt mondták,kromoszóma-rendellenesség volt a gond,de én félek,velem van probléma.Köszönöm szépen.Üdv:Rosalinda

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Ur!
Minden reggel hőmérőzöm.A mensi után 36,6-36,7 körül mozgot a hőm,mikor leesett 36,4-re,ez a 14. napon volt,együtt voltam a párommal,aznap 2-szer is.Utána a 17. napon fölment 37-re,majd visszaesett másik nap 36,6-ra,majd ujra 36,9-re ment föl, azota nem változik.Igaz,hogy még csak 2 napja van igy.Szeretném megtudni,hogy van-e esélyem arra,hogy megtermékenyültem.Előre is köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr.ur. Nekem a fogamzasgatlo abbhagyasa utan egy ciklusom volt,es mar 2.5 honapja nem jott meg,,,,ultrahang utan,felirta az orvos a norcolut tablettat. 2x1 10 napig,majd menestol 15 ik napon ujra 2x1 10 napig, a n,alkahartya 5.4 mm azt mondta nahyon el ekonyodott.azt szeretnem kerdezni mivel babat szeretnenk,,most kell e vedekezni a szedese alatt,,esetleg ha teherbe esnek,lenne e baja a babanak,,,,,,,vagy inkabb mig szedem vedekezunk,vagy nem muszaly nem problema, ,,( sajnos a nogyogyasz sza afsagra ment igy nem tudom megkerdezni,akkor meg elfelejtetem mert sok mindent beszeltunk meg) udv edit

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
29 éves vagyok, és épp a 6.ciklusomnak fogok nekiállni itt az oldalon, sajnos eddig sikertelen hónapok vannak a hátunk mögött! Ovulációs tesztet használok ami szép pozitív mindig, de viszont tojásfehérjés folyásom nincs olyankor! Ez probléma vagy így is teherbe eshetek! Válaszát előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
25 éves vagyok. Nekem az a problémám, hogy a párommal régóta szeretnénk babát. A menstruációm rendszertelen volt mindig. Tavaly májusban sikerült teherbe esnem, de sajnos 7 hetesen elhalt. Azóta nem sikerül. Ebben az évben rendszeresnek mondható a menstruációm. Ebben a hónapban idáig 6 napot késik,k hányingerem szokott lenni, sokat alszom, a hasam is szokott szurkálni, görcsölni, de a mai tesztem negatív lett. Már nagyon kétségbe vagyok esve. Orvoshoz még nem fordultam. Az az igazság hogy félek elmenni - tervezem hogy most már elmegyek, mert muszáj. Ön szerint mitől produkálhatok terhességi tüneteket ha nem vagyok az? Azt sem tudom kihez forduljak a problémámmal vagy mit tudok tenni.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
A következő lenne a problémám: nőgyógyász váltás után a héten beutalót kaptam 18 hetes kismamaként genetikai tanácsadásra, mivel elmúltam 37 éves. A korábbi orvosom, illetve Ön is itt a fórumon azt javasolta, hogyha jól sikerült a 12. heti kombinált teszt, illetve a 18. heti genetikai uh, akkor nincs szükség további (invazív) vizsgálatokra. Nagy meglepetésemre azonban a kórházban tegnap azzal fogadtak, mindenfajta beszélgetés és uh nélkül, hogy meg kellene csináltatnom a magzatvíz-mintavételt mindenképpen. Még a tanácsadás előtt minden ott várakozó kismamának ugyanígy kiosztották a beleegyező nyilatkozatot, amit bent már kitöltve vártak... mindenféle vizsgálat előtt, a korunkra hivatkozva. Végül uh-ra nem került sor, mert kifutottunk az időből és már elment a szonográfus, jövő héten kell visszamennem, de ennek ellenére erőltetik a beavatkozást. Az lenne a kérdésem, hogy akkor ezek szerint semmit nem számít a korábbi kombinált teszt kedvező eredménye, mi a véleménye erről az egészről? A másik dolog, ami tanácstalanná tesz, hogy ha lemondok a beavatkozásról, alá akarnak íratni egy lemondó nyilatkozatot, amiben anyagi felelősséget kellene vállalnom a későbbiekben, ha beteg a baba. Ez lenne a másik kérdésem: milyen anyagi felelősség terhel engem, ha nem kérem a beavatkozást (a kedvező uh eredmény után természetesen) és mégis beteg babát szülök?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr. Úr! Mi még csak egy hónapja próbálkozunk, de mivel 41 éves vagyok, sürget az idő, nekem és páromnak is van gyereke, de szeretnénk közöset. Én most megyek hormonsort nézetni, hogy minden rendben van, szedem a dr. ceizel 1 et, már 3-dik hónapja, párom multivitamint szed, gondoltunk rá hogy, szedje a fer14 et, helyette, szeretnem megkérdezni,hogy mi a véleménye a fer 14 ról,es az otthoni sperma tesztről.
üdv, edit

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot!
Kedves Dr.úr!
Azért fordulok Önhoz, mert két héttel ezelőtt elmentem a nőgyógyászomhoz, és azt írta a papíromra hogy "sejthető petezsák az uterus ürterében", de azt mondta hogy még nagyon pici és menjek vissza két hét múlva. De július 3-an meg jött a menstruációm ami elég fura vérzés volt azt gondoltam sima menstruáció, de mikor fürödtem észre vettem hogy pici darabok esnek ki belőlem és nagyon világos a vérzés van hogy nagyon utána kevésbé, mit javasol el kell mennem orvoshoz nehogy valami bajom legyen. Kérem segítsen, bele éltem magam hogy babát várok, vissza mentem az orvoshoz július 7én és már nem látott a hasamban semmit. Mi lehetett ez? Dr.úr kérem segítsen.
Válaszát előre is köszönöm!Melinda

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm,
Párommal babát szeretnénk január óta. Én 37 éves múltam ő 33. Mivel eddig sajnos sikertelen volt a próbálkozásunk megkezdtük a kivizsgálásokat júniusban. Az orvosom kis gyulladást talált a hüvelyben, amire gynoxin 3x200 mg kapszulát kaptam. A kérdésem az lenne, hogy okozhatja-e a gynoxin hüvelykapszula a menstruáció késését. Általában 26-27 naposak a ciklusaim, soha semmilyen panaszom nem volt vele kapcsolatban, most viszont tanácstalan vagyok. Nem gondolom, hogy baba lenne a dologban, mert a melleim és az alhasam kissé fájnak, mint amikor meg akar jönni, de semmi már 3. napja. Ön mit tanácsol? Nagyon köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
38 éves vagyok, gyermektelen, 4 évvel ezelőtt volt egy méhen kívüli terhességem, amire gyógyszeres kezelést kaptam. Két meddőségi szakembernél jártunk azóta, de sajnos el kellett jönnünk, az okot nem részletezném.
Július végére van időpontunk meddőségi központba, addig is pár vizsgálatot már elvégeztettünk. A júniusi 3. napi hormoneredményeim: FSH: 14,25 U/L, LH: 4,24 U/L, Prolaktin: 484 mIU/L, ösztraidol: 164,2 pmol/L, 20. napi progeszteron: 26,7 nmol/L. Pusztán kíváncsiságból kértem a mostani ciklusban is egy 3. napi hormonsort, és ez a számomra megdöbbentő eredmény született: FSH: 30,26, LH: 8,27, ösztraidol: <73.
A júniusi ciklusban lett levéve AMH is, ez 0,2 lett. A kérdésem az lenne így előzetesen, hogy Ön szerint ezek az eredmények petefészek-kimerülésre utalnak? Van egyáltalán bármilyen reményünk arra, hogy IVF beavatkozásra sor kerülhet, és saját petesejtből babánk szülessen?
Válaszát, segítségét előre is hálásan köszönöm!
Üdvözlettel
Barbara

A választ itt olvashatod.
 

Jó Napot!
Azt szeretném kérdezni mielőtt belekezdünk a gyerek próbálkozásba milyen vizsgálatokra célszerű elmenni.
Üdv:Marton Klaudia

A választ itt olvashatod.
 

Kedves DR.Úr!
Még csak egy hónapja próbálkozunk, én szedem a zeizel Endre 1 vitamint, a párom pedig egyenlőre sypradyn pezsgő tablettát iszik, csak hogy az ő szervezetét is feltöltsük vitaminnal.Olvastam a Maca kapszula jótékony hatásáról, a párom a sypradyn mellett szedheti-e a macakapszulát?
Üdv.EDIT

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Tekse István Úr!
Május 27-én méhenkívűli terhesség miatt műtétem volt, eltávolították a bal petevezetékem.
Műtét óta még mindig van olyan hogy pisiléskor belefájdul a hasam, de nem mindig jelentkezik.
Olyan kérdésem lenne, hogy strandra mikor mehetek? Meg kell-e várnom a 6 hetes vizsgálatot? Menstruációm a műtét után 3. nap volt, azóta nem jelentkezett erre mikor számíthatok?
Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Szabina

A választ itt olvashatod.
 

Doktor Úr, pár perce írtam egy hosszabb leírást az esetemről, miszerint nem tudni, terhes vagyok-e és magas kissé a prolaktinom, amire el kéne kezdenem szedni gyógyszert, ha nem vagyok terhes. Egy fontos infó kimaradt: minden reggel negatív volt a terhességi tesztem eddig.
Kérem, ezt vegye figyelembe a válasz megírásakor.
Köszönöm szépen

A választ itt olvashatod.
 

Tiszteld Doktor Úr! A véleményét szeretném kérni az alábbi problémámmal kapcsolatban. 27 éves vagyok, férjemmel egy éve szeretnénk babát. Ciklusaim 28 naposak, középidőben peteéréssel. Mivel alhasi görcseim és köztes vérzésem volt több ciklusban, egy meddőségi centrumhoz fordultunk, ahol néhány hónap ciklusfigyelést követően diagnosztikus laparoszkopia és átjárhatósági vizsgálat mellett döntött az orvosom. A műtét eredménye negatív, semmi elváltozást nem találtak. Ezt követően most 2. Hónapja szedem a clostilbegyt-et (5x1), inofolicot, 12. napon ovitrelle injekciot és a ciklus 2. felében utrogestant. Mindkét hónapban közti vérzésem volt, először a ciklus 11-13. napjáig, most pedig már a ciklus 6. napjától. Az első hónapban az utrogestan elhagyása után (27. napon, negatív hcg teszt után) 4 nap késéssel volt menstruációm. Laborban kb. 6 hónappal ezelőtt jártam, akkor rendben voltak az eredményeim. Sajnos nem kapok választ arra, hogy mitől vannak köztes vérzéseim, vajon mire reagál így a szervezetem. Tanácsát előre is köszönöm!
Melinda

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Fsh szintem pár hónap alatt a háromszorosára nőtt. Ennek lehet az az oka, hogy utolsó alkalommal egy sikertelen inszeminációt követő hónapban nézték?
Köszönettel: Ági

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Június 19-én volt ultrahangos petevezeték átjárhatósági vizsgálatom. Mindkét petevezeték átjárható. Ebben a hónapban kell védekezni vagy próbálkozhatunk a babával?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Timi

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
32 éves vagyok, 2 gyermek édesanyja. Harmadik gyermeket szeretnénk, de elvetéltem. Azt szeretném megkérdezni, hogy ha sikerül teherbe esnem, az alábbi értékek alapján bízhatok-e abban, hogy a HcG elegendő hormontermelésre serkenti majd a sárgatestet, vagy hormonpótlás nélkül borítékólható egy következő vetélés?
Menstruáció előtt 7 nappal progeszteron: 40,2 nmol/L (ref.: luteális fázis: 16,40-59,02 nmol/l)
Majd az ezt követő ciklusban menstruáció előtt 5 nappal progeszteron: 37,9 nmol/L (ref.: luteális fázis: 16,40-59,02 nmol/l)
Minden más eredményem tökéletes, endokrinológiai kivizsgálás történt.
Ha szükséges progeszteron-pótlás, Ön mikortól javasolja (pozitív terhességi teszt után azonnal, vagy elég a méhen belül igazolt terhesség kezdetétől), és milyen dózisban?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr,
Segítségét szeretném kérni, Ön szerint a terheléses vércukor eredményem alapján megállapított inzulin rezisztenciám igényel-e gyógyszeres vagy egyéb kezelést? ha igen milyen gyógyszert vitamint javasol?
33 éves 170 cm magas és 61 kg vagyok.
Leletem:
Éhgyomri glukóz: 4.5 mmol/l inzulin: 8.7 qIU/ml 30perces glukóz: 6.7 mmol/l inzulin: 48.3 qIU/ml
60perces glukóz: 4.7 mmol/l inzulin: 64.1 qIU/ml
120perc glukóz: 4.2 mmol/l inzulin: 43,6 qIU/ml
Köszönöm válaszát,
M.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Tanácsát szeretném kérni, hogy a problémám megoldására hova fordulhatnék. Babát szeretnék, a teherbe eséssel nincs is gondom mivel szinte elsőre össze jön de sajnos mindig elvetélek.Pontosabban volt 2009-ben egy 9 hetes terhességem, ahol elhalt a magzat, majd 2010-ben ismét teherbe estem, ott a 6-dik héten történt meg a vetélésem, majd most 2015 májusában szintén teherbe estem (a köztes időszakban nem is próbálkoztunk) rögtön az elején kaptam utrogesztan hüvely kapszulát, de sajnos szintén a 6-dik héten megtörtént a vetélésem, előző napi vérvételem 6,23 volt a progeszteron szintem, míg mikor kiderült a terhességem, akkor volt 13,89.Tehát az utrogesztán kapszulától is esett a progeszteron szintem. Szedek gyógyszert Pm alulműködésre napi 0,5 mg letroxot az értékem terhesség elején 2,1 volt,továbbá szedek IR.re napi 3*1 metfogammát, illetve 2014. márciusától napi 2000 egység d-vitamint. Kérdésem az lenne, hova, merre menjek, hogy kiderüljön mi lehet a problémám, illetve az lenne a kérdésem, hogy esetleg hamarabb kellene pótolni a progeszteront? A két vetélésem után volt eg teljes körű kivizsgálásom, ahol semmit nem találtak, ami a vetélések hátterében állna. Nagyon szeretnék már egy babócát, de annyira elvagyok már keseredve, hogy nem tudom merre induljak!
Köszönöm megtisztelő válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves DR .Úr! A jelenlegi görbém nem vezetem már mert nem engedi tovább..(http://tervezettbaba.hu/grafikon) A hcg vérvétel negativ,menses nem jött meg,egy ciklusom volt a tabletta abahagyása előtt.Szeretnémk érdezni mi a véleménye a herbária ciklus lédy teárol,ami ciklus rendező,és cickafark palástfü,anics,citromfű keveréke,azt irja h. 2 hétigkell inni majd abbahagyni és 5-7 nap mulva ha nem jön meg akkor hormon vizsgálat szükséges.lehet előbb ezzel probálkozni,teherbe eses segitése céljábol is használható.üdvDETTI

A választ itt olvashatod.
 

Kedves DRúr!
A mai napon ultrahang, negatív, hcg vérvétel volt ami holnap lesz kész, de holnap nem lesz orvos és kétségbe vagyok esve,nehogy méhen kívüli legyen,,,,A mensesem kb 38 napos,egy ciklusom volt ezelőtt mert előtte fogamzásgátlót szedtem, triregolt. Tüneteim vannak, hányinger, hányás, szédülés, enyhe menseshez hasonló görcs,gyomor égéshez hasonló,....nem tudom később lehettem e esetleg terhes, mivel a ciklus vége felé is volt intenzív tojásfehérjés nyák,kétségbe vagyok esve nem értem mi történik...jelenlegi görbém.... http://tervezettbaba.hu/grafikon
üdv.detti

A választ itt olvashatod.
 

Kedves István!
nagyon szeretnénk babát a férjemmel. Volt már 2 sikertelen terhességem sajnos.
Most ott tartok, hogy inzulin-rezisztemciám miatt (ami a mozgás és a diéta hatására is csak időszakosan rendeződött) Merckformint (12.hétig), illetve fokozott Nk funkció (152%) miatt Medrol 4 mg. szedését javasolták az egész terhesség alatt.
Őszintén szólva kissé megijeszt mindkét gyógyszer szedése , mert attól tartok , hogy egy remélem minél hamarabb bekövetkező terhesség alatt árthat a babának.
Mi az Ön véleménye? Merckforminnál az az aggályom, hogy laikus ismereteim szerint nem ajánlott a szájon át szedhető "cukor" gyógyszerek szedése a terhesség alatt. A szteroidok egész terhességen való szedése pedig szintén esetleges magzat károsító hatása miatt rémít meg. De ha nem szedem, az immunológus szerint még nagy terhességnél is félő a baba elvesztése.
teljesen tanácstalan vagyok.
Várom segítségét.
Köszönettel!!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Szeretném megkérdezni, hogy petevezeték átjárhatósági vizsgálatot mennyi idő után érdemes megismételni. 2013. szeptemberében volt hsg vizsgálatom, a következő évben tavasszal voltak inszeminációm, most lehet, újra próbálkoznánk a módszerrel. Érdemes előtte HYCOSY vizsgálatot csináltatni?
Köszönettel:
Krisztina

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr úr.
Korábban már írtam Önnek. 40éves vagyok, 2 gyermekem van, a páromnak nincs, így ön javasolta a kivizsgálások megkezdését. Nekem hormonprofilra, neki spermavizsgalatra volt beutalónk. Május 16-án volt meg utoljára, június 9-ėn pozitív tesztem lett. Másnap elmentem az orvoshoz, 18mm endometrium, de mást nem látott. 5 nap múlva kórházi kontroll teszt is pozitív, a leletemen ez àll:3,3*4mm szabàlyos cystikus esho. Kissé nagyobb uterus, 1hét múlva uh. Elfelejtettem meg kérdezni, hogy az kiderült e már, hogy méhen belül, vagy kívül helyezkedik el?
Vàlaszàt előre is köszönöm..

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot!
Azt szeretnem kérdezni, hogy megvolt a menstruációm június 5-én hat napos szokott lenni és most megint van június 16-án kezdődött barnás, véres folyás, hozzáteszem gennyes a vizeletem és arra szedek antibiotikumot. Okozhatja az, vagy mástól van? 04.03.-àn volt egy 21 hetes ikerterhesség megszakításom, és azóta most jelentkezett egymás után a vérzés. Szükséges ilyenkor aggódnom? Mi okozza a kétszeri vérzést?
Köszönöm válaszát üdv.
Tifani

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
31 éves vagyok, 4 hónapja próbálok teherbe esni (első terhesség lenne). Tudom, hogy ez még rövid idő, de a korom miatt, és azért is, mert korábban kb. 10 évig szedtem fogamzásgátlót (15 hónapja hagytam abba), úgy gondoltam, hogy inkább nem várom meg, amíg 1-2 évig nem sikerül a baba, hanem inkább időben megnézetem magánúton a legfontosabb hormonokat. Így, ha van valami gond, hamarabb tudunk lépni és megspórolunk egy csomó frusztrációt. Ma érkeztek meg az első vérvétel eredményei (4. ciklusnap, follikuláris szakasz), és úgy tűnik, hogy az FSH értéke talán egy kicsit magas. A ciklus végén persze megyek az orvosomhoz az eredményekkel, de már most aggaszt egy kicsit a dolog. Ha nem túl nagy kérés, meg tudná nézni az alábbi eredményeket, hogy lehet-e szó korai petefészek kimerülésről? (A vért a 4. napon vették le, a ciklusom hossza 25 és 29 nap között változik, általában van ovulációs fájdalmam, innentől kezdve a 13. napon szokott megjönni, a luteális szakaszom tehát 11-12 napos lehet).
FSH: 8,28 UI/L (Ref.ért.foll.fázis: 3,03-8,08)
LH: 4,87 UI/L (ref:2,4-6,6)
17béta ösztradiol: 39,19 pg/ml (ref: 19,5-144,5)
Prolaktint az előző ciklusban néztek. A ciklus elején is és a várható tüszőrepedés környékén is a határétékeken belül volt.
Köszönöm szépen!
Anita

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Tavaly ősszel kezdődtek ciklus problémáim (7-8 hétig nem jött meg a vérzés, majd alig akart elmúlni), tavasszal hormonvizsgálaton alacsony progeszteron szintet állapítottak meg.
Egyebek (uh,rákszűrés) rendben van.
Provera nevű gyógyszert kaptam 3 hónapig kell szednem a ciklus közepétől 10 napon át.
2 cikluson túl vagyok,a Provera rendben meghozta és el is múlott 5 nap után a vérzés.
14 napja aktus közben elszakadt az óvszer,másnap reggel a nőgyógyászaton Escapelle receptet kaptam,ki is váltottam,beszedtem,ez a ciklusomnak a 31.napja volt...Az Escapelle után pár óra múlva meg is jött a vérzésem,mely szintén rendben lezajlott..
14 napja az Escapelle bevételének,2 nap múlva kellene kezdenem az újabb Provera adagom.Megtehetem,nem lesz belőle gond?
Orvosom szerint a Provera progeszteronja max. 5-10 napon belül kiürül,nyugodtan szedhetem a Proverát nem lesz belőle gondom.
Ön mit gondol?
Köszönöm válaszát,
Mónika

A választ itt olvashatod.
 

Újabb kérdések és válaszok

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ma reggel pozítiv a tesztem! Babánk lesz! :) Köszönöm az oldalnak, nagyon sok segítséget adott! 3 ciklus vezetése után sikerült megfoganni A CSODÁNKNAK! :D"

Timibaba2013

Lájkolj minket!