A kérdés:

Tisztelt Doktor Úr! 26 éves vagyok, és van egy 10 hónapos kisfiam és gyanússá vált, hogy érkezik a kistesó. Ezt azért gondolom így, mert 5 napja késik a menstruációm és terhességre utaló tüneteim vannak, melyek a következők: 5 napja kb. olyan "mindjárt megjön" érzésem van + szédülés, fáradtság,gyakori vizelési inger, puffadás, eltűntek a pattanásaim, a test. hőm magasabb a szokásosnál és a napokban nagyon éles alhasi szúró érzésem volt (jobb és bal oldalt). Ez kisugárzott főként a deréktájra, néha a combomba is. Kisfiam emelgetése is nehézkes emiatt. Azt még hozzá kell tennem, hogy a múlt héten megfáztam. Eddig 28 napos volt a ciklusom, és még soha sem maradt ki egy hónap sem. Tegnap, a ciklus 30. napján csináltam egy tesztet a reggeli első vizeletből, ám negatív lett. 1-2 óra múlva viszont nagyon halvány csíkocska jelent meg (nem rózsaszín). Jelenthet ez pozitív eredményt? Vagy lehet,hogy egy esetleges méh vagy petefészek gyulladás miatt nem akar megjönni? Köszönettel: Petra


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Petra!
A terhességi teszt 1-2 óra múlva történő megváltozásából nem lehet már következtetést levonni. Tünetei akár kismedencei gyulladásra is utalhatnak. Amennyiben nem jön menzesze továbbra sem), úgy nőgyógyászati konzultációt javasolnék a diagnózis felállításához.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István
szülész-nőgyógyász
szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetesen úton teherbe esned.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!