A kérdés:

Tisztelt Doktor Úr! 26 éves vagyok, és van egy 10 hónapos kisfiam és gyanússá vált, hogy érkezik a kistesó. Ezt azért gondolom így, mert 5 napja késik a menstruációm és terhességre utaló tüneteim vannak, melyek a következők: 5 napja kb. olyan "mindjárt megjön" érzésem van + szédülés, fáradtság,gyakori vizelési inger, puffadás, eltűntek a pattanásaim, a test. hőm magasabb a szokásosnál és a napokban nagyon éles alhasi szúró érzésem volt (jobb és bal oldalt). Ez kisugárzott főként a deréktájra, néha a combomba is. Kisfiam emelgetése is nehézkes emiatt. Azt még hozzá kell tennem, hogy a múlt héten megfáztam. Eddig 28 napos volt a ciklusom, és még soha sem maradt ki egy hónap sem. Tegnap, a ciklus 30. napján csináltam egy tesztet a reggeli első vizeletből, ám negatív lett. 1-2 óra múlva viszont nagyon halvány csíkocska jelent meg (nem rózsaszín). Jelenthet ez pozitív eredményt? Vagy lehet,hogy egy esetleges méh vagy petefészek gyulladás miatt nem akar megjönni? Köszönettel: Petra


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Petra!
A terhességi teszt 1-2 óra múlva történő megváltozásából nem lehet már következtetést levonni. Tünetei akár kismedencei gyulladásra is utalhatnak. Amennyiben nem jön menzesze továbbra sem), úgy nőgyógyászati konzultációt javasolnék a diagnózis felállításához.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István
szülész-nőgyógyász
szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Másfél év próbálkozás, egy szomorú vetélés után végre újra kimondhatom, h kisbabánk lesz! Csupán 3 hónapig vezettem a görbémet az oldalon, már kicsit én is feladtam, mire pozitívat teszteltem. A legszebb szülinapi ajándékot kaptam meg az élettől. Párom is felhőtlenül boldog. Jövő hét kedden látogatjuk meg a nőgyógyászomat. Addigra már több, mint 6 hetes leszek :) Nagyon szépen köszönöm a tervezettbaba.hu csapatának, h létrehozták ezt az oldalt. Számtalan kismamának és kispapának segítettetek!!! Köszönjük szépen!!!"

Rencsimókus

Lájkolj minket!