A kérdés:

Tisztelt Doktor Úr! 26 éves vagyok, és van egy 10 hónapos kisfiam és gyanússá vált, hogy érkezik a kistesó. Ezt azért gondolom így, mert 5 napja késik a menstruációm és terhességre utaló tüneteim vannak, melyek a következők: 5 napja kb. olyan "mindjárt megjön" érzésem van + szédülés, fáradtság,gyakori vizelési inger, puffadás, eltűntek a pattanásaim, a test. hőm magasabb a szokásosnál és a napokban nagyon éles alhasi szúró érzésem volt (jobb és bal oldalt). Ez kisugárzott főként a deréktájra, néha a combomba is. Kisfiam emelgetése is nehézkes emiatt. Azt még hozzá kell tennem, hogy a múlt héten megfáztam. Eddig 28 napos volt a ciklusom, és még soha sem maradt ki egy hónap sem. Tegnap, a ciklus 30. napján csináltam egy tesztet a reggeli első vizeletből, ám negatív lett. 1-2 óra múlva viszont nagyon halvány csíkocska jelent meg (nem rózsaszín). Jelenthet ez pozitív eredményt? Vagy lehet,hogy egy esetleges méh vagy petefészek gyulladás miatt nem akar megjönni? Köszönettel: Petra


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Petra!
A terhességi teszt 1-2 óra múlva történő megváltozásából nem lehet már következtetést levonni. Tünetei akár kismedencei gyulladásra is utalhatnak. Amennyiben nem jön menzesze továbbra sem), úgy nőgyógyászati konzultációt javasolnék a diagnózis felállításához.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István
szülész-nőgyógyász
szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetesen úton teherbe esned.
 

Rólunk mondták:

"1,5 év próbálkozás után az első tervezettbaba.hu oldalon vezett grafikon segítségével a héten pozitívat teszteltem! :) Nagyon örülök hogy véletlenül bár de rátaláltam az interneten erre az oldalra! Köszönet! Kitartást mindenkinek!!!!!!!! Szerintem a négy legfontosabb dolog a sikerhez: egészség, pontos időzítés :) (nem könnyű) , csak pozitív gondolatok legyenek a témában és kitartás!"

Andrea

Lájkolj minket!