Szakértőnk

Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István

szülész-nőgyógyász

szulesz-nogyogyaszt.hu
RobertKlinika.hu

Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Szakvizsgámat "kiválóan megfelelt" minősítéssel tettem le. Tudásomat több európai intézetben eltöltött szakmai gyakorlat során bővítettem folyamatosan.

Fő érdeklődési területeim a meddőség kezelése, valamint a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások.

A meddőség kezelésekor a kíméletes, ám hatékony eljárásokat részesítem előnyben, amilyenek az endoscopos műtéti eljárások is. Az endoscopos műtéti technikát pályafutásom kezdete óta gyakorlom, az endoscopia iránti elkötelezettségem azóta is töretlen.

A Róbert Károly Magánklinika szülész-nőgyógyász szakorvosa vagyok, ahol nagyon sok pár tisztelt meg bizalmával és fordult hozzám, aminek eredményeként a meddőség kezelését sikeres terhesség, majd szülés követte, s ezeket orvosként volt szerencsém végigkövetni.

A sikeres párok boldogságát tapasztalni nagy élmény számomra és erős szakmai motiváció, bízom benne, hogy Önnek is tudok segíteni.

 
 
Kérdezni szeretnél? Kérdés feltevéséhez regisztrálj, vagy ha már megtetted, lépj be!

Korábbi kérdések és válaszok


Tisztelt Doktor Úr!
Már egy hete a segítségemre volt, mert a miómámra alkalmazott Azalia gyógyszer hatását gyengíti az általam szedett anti-epileptikum, a Lamolep. A Doktor Úr a Minera nevű méhen belüli eszközt ajánlotta. Még annyi kérdésem lenne, hogy a héten voltam a neurológusomnál, aki azt mondta, hogy a hormontartalmú fogamzásgátlók csökkentik a Lamolep vérszintjét. A Minera is annak számít? Mármint lehet, hogy buta a kérdés, de csak helyileg a méhben hat, vagy ugyanúgy felszívódik a véráramba?
Válaszát előre is köszönöm!
Izabella

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Ovulációs teszt megerősítette, hogy a napokban (1-2 napja) volt a tüszőrepedésem. 2 napja együtt voltam a párommal, mivel nagyon szeretnénk babát. Ma reggel vizelet ürítés közben halvány pirosas-rózsaszínes váladékra lettem figyelmes, ami törlés után már nem jelentkezett. Aggódnom kellene emiatt? Még soha nem tapasztaltam ilyen "vérzést"! 40 éves vagyok, és ebben az évben már volt egy spontán vetélésem, szövődmény nélkül! Az elmúlt 2 hétben voltak gombás tüneteim, de minden tenyésztés és mikroszkópos vizsgálat negatív lett. Elképzelhető, hogy gyulladás okozta a pici vért? Válaszát köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Ez a 21. napi vérvételem eredménye:
B-12 Vitamin 152 pmol/L (156 - 672)
TSH 1,500 mIU/l (0,550- 4,780)
D Vitamin 76,5 nmol/l D vitamin ellátottsági
jellemzők
< 50: D-vitamin hiány
50-75: elégtelen
> 75: megfelelő
--- ---
Prolaktin 457,0 mIU/l --- --- Postmenopausa 38,0 430,0
Premenopausa (59,0 - 619,0)
Ösztradiol 859,4 pmol/l ---
Luteális fázis (204,8 -786,1)
Progeszteron 27,76 nmol/l
Luteális fázis (10,62- 81,28)
A tsh 3. napi vérvételen 3,3700 volt az ön javaslatára elkezdtem szelént szedni és jódos vizet inni. Az Ösztradiol sajnos határértéken felül van.
Önnek mi a véleménye a vérvételem eredményéről?
Köszönettel: Betti

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
38 éves nő vagyok, 2016-ban spontán terhességből született a lányom. Terhességi diabéteszem lett, diétával kordában tudtam tartani. 2017. októberében spontán ikerterhességem missed ab végződött a 7. héten. Azóta próbálkozunk de nem sikerül teherbe esnem. A ciklus 5. napi eredményeim:
sTHS: 2.47, E2: 34.98, FSH: 7.01, LH: 9.17, PRL: 6.
3 pontos inzulinrezisztencia vizsgálatom eredménye:
Glükóz: 0': 5,0 60': 8,5 120': 6,4
Inzulin: 0': 6,9 60': 49,2 120': 43,3
Nőgyógyász endokrinológus szerint IFG, IGT, és IR kizárható. Homa index: 1,53.
A ciklus 21-23. napi eredményeim még nincsenek készen. Az elmúlt 3 hónapban a mensesem 2-3 napig tart csak, mennyisége is kevesebb. Olyan is előfordult, hogy két napig volt vérzésem, két napig nem, aztán újra két napig minimális mennyiség. Terhességem előtt 30-35 napos ciklusaim az utóbbi három hónapban 25-27 napra rövidültek. Ébredési hőmérsékletemet mérem, a szerint egyértelműen van ovulációm, illetve középidős fájdalmat érzek, és az LH teszt is pozitív minden hónapban. Inofolicot 2x1 és terhesvitamint szedek.
Ön lát valamilyen eltérést eredményeimbe, okozhatják a sikertelenséget?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! Múlt ciklusomnál 9.napon 21 mm és tüsző de sajnos menstruáció lett belőle.Ebben a ciklusban nem nézettem (amúgy ciklus 25 napos) de a 14.naptól elkezdett fájni a petefészkem olyannyira hogy másnap kórházba mentem.Mindent rendben találtak nincs cysta nincs gyulladás ováliumok rendben 95 százalék hogy nincs elzáródás.A fájdalom többé kevésbé megmaradt társul hozzá hüvely szurkálás és mellnél ugyanez. Mivel 19.napon vagyok ha véletlen terhes lennék sincs az a teszt ami kimutatná ezt. Ön mit gondol normális ez a fájdalom ennyi nappal a nem várt előtt? Már sajnos nem tudom miit gondoljak? Lehet beágyazódás ilyen tünetekkel? Megtisztelő válaszát megköszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Pozitívat teszteltem, kb 4 hetes terhes lehetek, tegnap kellett volna menstruációmnak megjönni. Eddig napi 2*1 Utrogestan hüvelytablettát használtam a ciklusom 17. és 26. napja között progeszteronhiány miatt.
Két nappal ezelőtt két csepp vér jelent meg a tisztasági betéten, de továbbra is használom az Utrogestant a pozitív teszt miatt. Ez segített talán, de a vérzés azóta nem jelentkezett.
Ön szerint használjam tovább, vagy kezdjem el fokozatosan elhagyni?
Van időpontom a nőgyógyászomhoz, de csak 2 hét múlva tud fogadni, addig nem tudom mitévő legyek.
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel,
Beáta

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Röviden leírnám a problémámat és az ehez kapcsolatos kérdéseimet.
2016. áprilisában született a kisfiam.Szülés után elkezdtem szedni fogamzásgátlót. Amit 11 hónapig szedtem, mert a férjemmel szeretnénk még egy Babát. 3 hónapot megvártuk a gyógyszer szedése után és utána kezdtünk próbálkozni. 2 hónap próbálkozás után terhes lettem, de sajnos 8 hetesen elvetéltem. Amióta nem szedem a fogamzásgátlót a ciklusom kitolódott. Az utolsó két ciklusom már 31 napos volt.Az utolsó menstruáció előtt pms tüneteim voltak(mellfajdalom,hányinger,hasfájás). Eddig mindig csak hasfájás volt a menstruáció előtt. Ezért kértem egy vér vizsgálatot.
A 4. napi vérvizsgálat eredménye:
TSH 2.7688 uIU/ml
FSH 7.45 IU/l
LH 7.28 IU/l
Glukóz 5.3 mmol/l
E2 27.9 pg/ml
Testo 0.23 nmol/l
Inzulin 11.9 uIU/l
PRL 412.5 mIU/l.
Elmentem Nőgyógyászhoz az eredmény megbeszélése miatt.A Dr. nem látta az értékeket az asszisztense telefonon csak annyit mondott hogy kicsit magas a prolaktin és nincs peteérés.
Csinált egy Uh-t és mondta hogy homogén mindket petefészkem. Nincs benne semmi mozgás. (Előtte 2 hónappal az Uh szép érett tüszőket mutatott)
Azt mondta szedjek 2×1Inofolicot és Bromocriptint napi 1/2 szemet.3 hónap múlva Uh + vérvétel.
Plusz még szedek Premens tablettát a menstruáció előtti tünetek miatt.
A kérdéseim a következők lennének:
1. TSH érték az megfelelő a babatervezéshez?
2. Érdemes elmennem esetleg endokrinológushoz pajzsmirigy és IR vizsgálat miatt?Ezeket a vizsgálatokat nőgyógyász is kérheti vagy csak endokrinológus?
3. Elég az Inofolicot és a Bromocriptint szednem?
4. Most a 35. napnál járok és még nem jött meg a menstruációm. Lehet hogy a Bromocriptin szedése miatt késik a menstruációm?
5. Mennyi idő után menjek el ismét orvoshoz ha nem jön meg a menstruációm?
Előre is köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Úr! Januárban volt egy missed ab-m közel 10 hetesen üres petezsák miatt. A szövettan rendben volt. Azóta a 3.ciklusom kezdődött amiben a. 11.napnál járok és tegnap esti aktus óta barnázom. Aggódom kellene? Más panaszom nincs. Az előző ciklusban is barnáztam, de akkor a menzesz előtti napokban. Hőmérőzöm évek óta. Peteérésem később szokott lenni. Csak jövőhéten fogad a Nőgyógyászom. Van egy 2 éves kisfiam.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Egy kérdéssel fordulnék önhöz, de kezdem is az elején.
29 éves vagyok van két gyermekem. Két éve szeretnék a párommal közös gyermeket de sajnos még eddig nem sikerült. 2018.04.02-án jött meg a menstruációm és tartott 2018. 04.06-ig.
2018.04.18 án reggel pedig egy rózsaszínes ragacsos folyásom volt, (nem tartott sokáig) azóta rendszeresen érzek szédülést, hányingert, alhasi fájdalmat, émelygést. Esetleg gyanakodhatok terhességre? Gyermekeimnél nem éreztem ilyesmit. Köszönöm a választ! Veronika

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
34 éves nő vagyok, tavaly nyáron született meg a kisfiam sikeres inszeminációt követően. A meddőségi kivizsgálás során vettek észre egy 2,5 cm-es miómát. Sajnos anyukámnak is ez a betegsége volt és teljes méheltávolítás lett a vége. A héten voltam ellenőrzésen és a leletemen az alábbi szerepel:
Norm. uterus 87 mm-es, szabályos, 15 mm-es nyáljahártya. Mellső falban 15 mm-es, hátsó falban a cervixnél 33*26 mm-es myomagöbök láthatók. A nőgyógyász az Azalia nevű gyógyszert javasolta, hogy talán attól nem növekszik. A műtéttől nagyon félek, szeretném megúszni, szülni már nem szeretnék. A mióma tüneteket nem okoz. A problémám az, hogy epilepsziás vagyok, igen nagy adagban szedem az anti-epileptikumot (Lamolep) és az Azalia betegtájékoztatójában azt olvastam, hogy az anti-epileptikumok gátolhatják az Azalia hatását. Ez azt jelenti, hogy nem hat a miómára? Mi ilyenkor a teendő, létezik esetleg másik gyógyszer mióma ellen? Ez a méret már közel van a műtétjét? Van más megoldás?
Válaszát előre is köszönöm!
Izabella

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A labor eredményem értékelésében szeretném kérni a véleményét, mert sajnos csak 2 hét múlva lesz az orvosommal konzultációm, a 21. napi vérvételem után, viszont az internet bugyraiban kutatva megijedtem és szeretnék mihamarabb személyes információhoz is jutni.
Kórkép:
33 éves (68 kg, 176 cm) még nem szült nő vagyok. 2017 nyarán első hónapban teherbe estem, de 11 hetesen műszeres befejezés lett a vége, mert nem lett szívhang. Azóta, 8 hónapja próbálkozunk, de nem sikerült újra teherbe esnem. 2 hónapja barnázás van menzesz előtti 3-4 napig, zsírosabb és pattanásos lett a bőröm, valamint ciklus közben is egyre többször vannak alhasi görcseim.
3. napi vérvétel:
TSH: 1,613 mlU/L
LH: 3,71 U/L
FSH: 9,89 U/L
Prolaktin: 338,3 mIU/L
Ösztradiol: 302,9 pmol/L
AMH: 1,19 ng/ml
Glükóz 0’: 4,9 mmol/L
Glükóz 60’: 4,2 mmol/L
Glükóz 120’: 4,2 mmol/L
Inzulin 0’: 5,6 mIU/L
Inzulin 60’: 73,2 mIU/L
Inzulin 120’: 19,6 mIU/L
HOMA-IR: 1,2
Kérdéseim:
- Az inzulin magas szintje az 1 órás mérésnél és az éhomi vércukorszint alá csökkent 1, illetve 2 órás vércukorszint IR-ra utal? Egyértelműen az?
- A normálnál magasabb FSH szint, illetve alacsony AMH szint miatt fennáll-e a petefészek kimerülés lehetősége, vagy az előbb említett IR miatt lenne az eltérés?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel,
Nóra

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr! A magas prolaktin szint (600 fölötti) okozhatja, hogy gyenge a menstruációs vérzésem? FSH-m 7,1 a ciklus 3.napján. AMH eredményre jelenleg várok. Aggódom, hogy korai petefészek kimerülésem lenne. 29 éves vagyok. Lehetséges, hogy erről van szó, vagy inkább a prolaktin számlájára írható az 2 napos vérzés?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A 3. napi vérvételem eredményei:
FT4 14,48 pmol/l (11,50- 22,70)
FT3 5,01 pmol/L (3,50- 6,50)
TSH 3,370 mIU/l (0,550- 4,780)
Anti-müllerian horm 1,39 ng/ml (1,00 -12,60)
FSH 9,2 IU/L
LH 3,1 IU/L
Prolaktin 405,0 mIU/l
Ösztradiol 182,4 pmol/l
Progeszteron 1,79 nmol/l -
Anti-TPO < 28 IU/mL 0,0 60,0
Azt szeretném megkérdezni, hogy az FSH LH arány nem problémás e, valamint a prolaktin illetve a TSH szintje babatervezés szempontjából?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Elmúltam 46 éves, nincs még gyermekem. Tudom, hogy az esélyeim csökkentek de mégis szeretnék belevágni lombikprogramba. Első körben saját sejttel, a donor egyelőre nem jön szóba, idegenkedem tőle én is és a párom is. A kivizsgálások elején vagyok és kissé tanácstalan, mert a menstruációm az utóbbi időben megváltozott, addig átlagosan 30 napos volt de tavaly december óta hol 21 napos a ciklusom, hol 24 de volt egy 36 napos is. Hasimotós pajzsmirigy alulműködésem is van, az csinálhat ilyen rendszertelen vérzést vagy ez lehet a menopauza jele is? Ilyen ciklusnál melyik napon nézessek hormonokat? 5. napon tudom levetetni az elsőt, mert hétvégére esne a 3. nap, ez még elfogadható? A 21. napi vérvétel maradjon vagy mikor nézessem, mert most pl.21 napra jött a vérzésem? Köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! Menstruációtól számított 9.napon 21 mm-es tüsző látszott a jobb petefészkemben.10. napon bár eddig nem figyeltem jeleket petefészekszurkálást tapasztaltam. nem tudom ez ovulációt jelent-e vagy sem. A 16.napon vagyok nem tudom éreznem kellene már valamit vagy ez igazán korai lenne? Az is előfordulhat hogy tüszőrepedés nem volt? A ciklusaim 25 naposak. Megtisztelő válaszát megköszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Párommal babát tervezünk, mivel már 40 éves vagyok nagyon szorít minket az idő, és ezáltal nagy a stressz ami körülvesz minket. Több, mint 20 évig szedtem fogamzásgátlót, amit másfél évvel ezelőtt hagytam abba, ezt követően kb. 1 évig kezeltek krónikus gombás majd bakteriális fertőzéssel, kúpokkal, gyógyszerekkel. Tavaly nyár óta tünetmentes vagyok, ezért elkezdtünk próbálkozni a párommal, és a negyedik alkalomra terhes lettem. Sajnos vetéléssel zárult, az ötödik héten, ez ebben az évben januárban történt. Azóta csak egyszer próbálkoztunk, de nem sikerült a terhesség, vagy nem tudom, mert 32 napra végül is megjött a menstruációm. Most ebben a ciklusban szeretnénk próbálkozni, a tizenkettedik napon vagyok, de két napja sajnos hüvelyi irritációt érzek, ég, csíp, vettem teszteket, ami fertőzéseket mutat ki, de negatív. Illetve felkerestem nőgyógyászt is, aki tenyésztésre mintát vett, és a vizsgálat során nem látott gyulladást. Mivel annyira csípett tegnap este, hogy Lactofeel-t használtam, de csak a tubus 1/4 részét, mert azt hallottam, hogy a tüszőrepedés környékén nem ajánlott, emiatt nagyon aggódom, hogy rontottam az esélyeim, a várható ovuláció a tegnapi UH alapján, szombatra várható. A hüvelyi diszkomfort érzet sem szűnt meg, Ön mit javasol? Válaszát nagyon köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 2,5 éve volt egy sikertelen beágyazódásom (akkor 3 hónapja hagytam abba a fogibogyót). Az orvos szerint vékony volt a méhfal, ami a gyógyszer után érthető.Sajnos 3 és fél hétig véreztem és akkor is barnázással kezdődött. Azóta nem próbálkoztunk. A múlt hónap az első hónap amikor nem védekeztünk. A menstruációm első napja március 5-én volt. 4 napig tartott csak. (Általában 6-7 nap és nem barnázással ind.) A ciklusaim 27-29 naposak. Már 2 napja késik, tegnapi teszteltem (30.nap pozitív halványabban mint a kontrollcsík). A 29. napon enyhe barnázás, majd ma is, tisztaságiig nem ér le. Holnap után szeretnék újra tesztet csinálni és orvoshoz menni. Lehetséges így valamilyen hormonhiány a probléma(progi)? Sajnos valamiért itt az orvosok erről szinte tudomást se akarnak venni. 31 éves vagyok, örülnék ha ez a terhesség megmaradna! Van okom félni?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
2 éve dignosztizáltak nálam típusos agylapi mirigy daganatot (microadenómát), ami magas prolaktint okozott. A prolaktinra Bromocriptint szedek, ami levitte a magas értéket.
3 éve próbálkozunk a babával, eddig 2 sikertelen inszemináción vagyunk túl. A stimulációk alkalmával Fostimon, Meriofert és Ovitrelle injekciókat kaptam.
Az egyik kérdésem az lenne, hogy ezek biztonsággal alkalmazhatók microadenóma esetében, mert a betegtájékoztatón az szerepel, hogy ne alkalmazza a beteg ilyen esetben.
A másik kérdésem, hogy az injekciók okozhatnak a Bromocriptin szedése mellett prolaktin emelkedést?
Köszönettel: Katica

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot kívánok. Alexandra vagyok. És szeretném a segítségét kérni. A párommal már lassan 8 éve vagyunk együtt. Kb 4 éve próbálkozunk a babával és még semmi. Negatív tesztjeim voltak mikor késett a menstruációm. :( Én voltam már orvosnál kaptam clostilbegytet azt kellett szednem 4 hónapig. Azt mondta a dokim, hogy ezután sikerülnie kell a babának. De sajna nem jött össze. :( Mondta az orvos hogy akkor szükség lesz petevezeték átjárhatóságra, de elöbb a páromnak kell egy spermavizsgálat. Mióta együtt vagyunk még nem volt orvosnál. Azt mondta nekem hogy inkább valami itthoni tesztet szeretne mert nem akar orvoshoz menni. Kérem segítsen hogy mit tudok tenni. Tud ajánlani valami itthoni tesztet vagy mit tegyek?
Válaszát előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Férjemnél sajnos rossz spermium morfológiát állapítottak meg (3%-os). Az andrológus azt mondta, hogy ez csökkent fertilitást jelent, kevés az esélyünk természetes úton a babára. Ön szerint ebben az esetben inszemináció jön szóba? Vagy azonnal lombikra irányítanak minket?
Nagyon köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Lassan 1 éve szeretnénk a férjemmel kisbabát, sajnos már kétszer elvetéltem. A második vetélés után meddőségi kivizsgálásra mentünk. Ezzel kapcsolatban szeretném az Ön véleményét is kikérni. Kiderűlt, hogy Hashimoto betegségem van ( TSH: 3,2, Anti-TPO több mint 1300). Az endokrinológusom napi 50 mcg Letroxot-t írt fel, plusz diétázom és rendszeresen sportolok), és korai petefészek kimerülésem van. Ami eléggé megvisel!( FSH: 27, LH:8,5, Prolaktin: 380,7, Progeszteron: 30,5, AMH:0,1 ,DVIT:65, DHEAS:4,25, Tesztoszteron:0,6
Vizsgálták továbbá a I. trombózis panelt is, ott a következők mutattak eltérést: MTHFRC677T mutáció és az MFHFR A1298C mutáció Heterozygota lett, illetve a PAI 1gén 675 4G/5G polimorfizmusa 4G/Homozygota lett. Mit jelentenek pontosan?
Az orvosom azt mondta, hogy szedjem a következő vitaminokat D vitamint (napi 2000NE), Bio melatonint (2x1),Q10-t (100 mg), Normoxilt (2x1) és ezektől lehet várni a javulást. 3 hónap múlva kell kontrollra mennem. Szeretném megkérdezni Öntől, hogy mivel tudnám még javítani az értékeimet? Milyen terhes vitamint szedhetek? Eddig a Czeizel vitamin 1-et szedtem, de hogy kiderűlt a Hashimoto betegségem abba hagytam a szedését mivel Jódot tartalmaz. Köszönöm szépen előre is a válaszát!Üdvözlettel: Beáta

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! Babát szeretnénk, amikor ezt kigondoltuk cirka 3 hónapja az addigi rendes menstruációm elkezdett 21 naptól pecsételni pár nap múlva vérzés. Magamtól E vitamint kezdtem szedni majd elmentem orvoshoz.Ultrahang jó hormonok jók. Femibiont javasolt az E vitamin mellé amit szedek is. Ebben a hónapban annyi változás történt hogy nem pecsételtem hanem 25 napra (ez is 2 hónapja változott) rendes menstruáció jött rögtön. Ez pozitívumnak tekinthető vagy csak puszta véletlen lehet? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! Cirka 2 hónapja tervezünk babát. Rögtön a tervezés kigondolása után menstruáció előtt pár nappal elkezdtem pecsételni. Rögtön E vitamin kúrába kezdtem majd egy elvileg jó ultrahang és jó hormonszintek. Nőgyógyászom tanácsára szedem a femibiolt. A ciklusom most 25 napos sajnos terhes nem vagyok viszont nem pecsételtem. Ez jó jelnek számít vagy nincs jelentősége? Válaszát megköszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
34 éves vagyok. Van egy kislányom aki rögtön a 2.hónapban fogant természetes úton, császárral született 4,5 éve. Több mint 2éve szeretnénk testvért neki, eredménytelenül. Kislányom születése után állandó barnás pecsételéseim vannak minden hónapban a menzesz mellet még. Volt hogy 10 napig is tartott. Számtalan orvosnál jártam, konkrét választ a problémámra máig se kaptam, mi okozza ezt. Rendszeres a menzeszem, 31 napos kb. Van peteérésem is, le lett kontrollálva, szedtem Clostilbegytet is 3 kúrában, csináltak laparoscópiát cromohydrotubatióval, miden rendben volt, de a színes folyás ott volt a papíron, okát nem tudták az egyik meddőségi klinikán sem. Hormonjaim rendben voltak, csináltak labort többször is. Szedtem barátcserje kapszulát is meg terhes vitaminokat.Cytológiáim rendbe voltak. El vagyok keseredve, hogy kihez forduljak, mit tegyek? Teherbe nem esem, a barnás pecsétjeim fennállnak továbbra is.Természetes úton szeretnénk gyermeket, mert mindketten egészségesek vagyunk elvileg. Páromnak is rendben volt a spermavizsgálata. Kérem segítsen, ha van valami ötlete! Köszönettel: Marianna

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Szeretnék egy kis segítséget.ciklusom 32 napos, 18. nap volt az ovulációsm, 22. napon a progeszteron szintem 43 (referencia: 10,62-81,28)volt. A luterális szakasz 8 napján vagyok. Előző este éjfélkor feküdtem le és 5:15-kor mérek mindig. Reggel csökkent a hőm. Két napja Nagyon halvány rózsaszínes vérzésem van. 4 napja reggelente palástfű teát iszom, este pedig 1 szem barátcserje tablettát. (Első gyerekemnél is volt utólag kiderült beágyazódási vérzésem.)
Ön szerint kell aggódnom a vérzés miatt és hőmérséklet csökkenés miatt.
Bezavarhatott a tea vagy a barátcserje?
Köszönöm a válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr !
Az lenne a kérdésem hogy mit jelent az hogy a mestruació után 15-dik napon ilyen nyálkás nyúlós folyásom volt és együtt voltunk a párommal.
Válaszát előre is köszönöm tisztelettel Viola

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! Több mint 2éve nem esek teherbe és állandó barnás pecsételéseim vannak. Van egy gyermekem, császárral született. Hormonjaim rendben, laparoscópiát csináltak chromohydrotubatioval,rendben volt ott is minden. Menzeszem rendszeres, 31naponta kb. Számos orvosnál jártam, meddőségi klinikán ovul. indukciót végeztek uh-os megfigyeléssel Clostylbegittel.Továbbra sem tudják miért van a barna pecsét, ezt szeretném kideríteni és természetes úton teherbe esni! Nem tudom kihez fordulhatnék már? Ennyire rejtélyes az esetem h.kb.6-7orvos nem tud nekem választ adni meg megoldani a problémám? Kérem ha van ötlete,segítsen! El vagyok keseredve, nem szeretném ha ebből az állandó barnázásból bajom lenne hosszú távon! Cytológiák is rendben.Gyermekem születése előtt sose volt ilyen barnázásom! /A páromnál is rendbe minden vizsgálat./ üdvözlettel:Marianna

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr !
Egy olyan problémával fordulnék Önhöz, hogy kb. Egy évvel ezelötti nögyógyászati vizsgálaton petefészek cisztákat találtak. Diagnozis pco volt ill., hogy menjek el IR vizsgálatra. De miután oda figyelek arra h mikor eszem és mennyit és tudtommal ha kiderülne, hogy ez áll fenn előszőr csak diétát javasolnának így egyenlőre feleslegesnek tartottam ezt a vizsgálatot. Főleg, hogy egy másik nőgyógyász miután megvizsgált kijelentette, hogy biztosan nem vagyok PCOS-s, mert vékony vagyok.. de persze a cisztákat látta, mert a papiromom szerepel. A problémám vagy kérdésem az, hogy lassan fél éve nem védekezünk a párommal és nem estem teherbe(előtte másfél évig is csak megszakított közösülés volt, amely orvosilag nem számít védekezésnek). Viszont én minden hónapban érzem a peteérést, megvannak a jelei és viszonylag pontosan 28-30 naponta menstruálok. (Úgy tudom a pco-osoknak ez nem megy ennyire óramű szerűen) Kérdésem az lenne, hogy kivárjam-e azt a bizonyos egy éves intervallumot vagy az előzőek fényében inkább mindenképp forduljak orvoshoz? Hozzá tartozik a dologhoz, hogy én ugyan 24 éves vagyok, de a párom 47 tehát akár még ez is nehezítheti a dolgot, ráadásul dohányzik. Viszont neki már van gyermeke szóval inkább nálam lehet a baj, ha van. Teljes zavar van a fejemben, mert két orvos két különböző dolgot mondott és nem fér a fejembe, hogy ha rendszeresen menstruálok és érzem a peteérést mégis lehet a ciszták miatt valami gubanc? Ami érdekes, hogy vannak hónapok, amikor egyáltalán nem fáj a menstruációm viszont van olyan, hogy annyira görcsölök,hogy feküdni tudok csak. Ez normális dolog? Ezenkívül megesik, hogy a menstruáció elött két héttel már fájdalmasan feszülnek a melleim ez normális dolog vagy sem? Köze van a cisztákhoz?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr. Kaptam pregnyl injekciót 2-án, együtt voltunk a párommal 1,2,3,4-én. Ezután 11-én is, de akkor nem történt ejakuláció. 16-án pozitívat teszteltem, majd 19-én 602 volt a hcg. Következő hónap 6-án a crl 10mm volt. Azt szeretném kérdezni, hogy van esély, hogy 11-én fogant a baba? Előre is köszönöm a választ.

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm Doktor úr!
Elkezdődtek a kivizsgálásaink, mivel egy éve nem esek teherbe, előtte pedig kétszer veteltem a 11. hét 4. napján mindketto babával. Eddig ezek az eredmenyeim születtek:
Prolactin: 189,9
Luteinizáló hormon: 9,1
Follikulus stimul. hormon: 4,3
Ösztradiol: 290,0
Tesztoszteron: 3,31 (maximum értek: 2,6)
Szexhormon kötő fehérje: 34,4
Thyreoidea-peroxidáz e.: 10,0
TSH: 1,95
Prosfresteron: 1,3 (ciklus 21. napján készült)
Cukor: 0 órás: 5,2, 60 perces: 9,34, 120 perces: 5,88
Inzulin: 0 órás: 4,89, 60 perces: 57,9, 120 perces: 38,4
A cukor illetve inzulin terheles eredménye miatt kaptam Merckformin xr 1000mg 2*1-et.
A nőgyógyász a vizsgálaton ezt írta a leletemre:
Rendes nagy uterus. Az uterus test nyomásérzékeny. Szabad környezetben.
TVS: Bmf 55,5 Endom.: 5,8 mm. A bal ovárium: 47,4*29. Jobb ovarium: 47,5*29,4 mm. Bal petefészeken 18,9*11,7 mm-es folyadékkal teli tüsző látható, a jobb petefészken több mint 30 db 2-10 mm-es folliculus subcorticalisan.
28 éves vagyok, szeretnénk már nagyon egy babát, de félek, hogy ezekkel az eredményekkel ez az álmunk nem fog beteljesülni. A sargatest hormonomra sem kaptam semmilyen gyógyszert és csak annyit mondott a nőgyógyász hogy 4-6 hónapon belül már pozitívat kellene teszteljek. Ön szerint van esély ezekkel az eredményekkel teherbeesnem?
Előre is Köszönöm a válaszát! Szép napot kívánok!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Mi tavaly márciusban keztük a baba projektet, én most 37, férjem 41 éves. Már májusban várandós voltam, de sajnos 3 hónaposan missed ab volt. Azóta sajnos semmi nem történik. Én mindent megnézettem magamnál, ami létezik, velem minden ok. (Hormonok, pajzsmirigy, anti müller stb.) Férjemnek egyelőre felvetni sem mertem, hogy nézesse meg magát, egyelőre azt szeretném megkérdezni, hogy ha egyszer már teherbe tudott ejteni, akkor vele rendben lehet minden vagy nem feltétlenül? Érdemes neki is elmenni Ön szerint, vagy várjunk még? Az is lehet, hogy túlságosan rástresszelek, nagyon megviselt a tavalyi év. Októberben kezdtük újra a projektet. Nagyon köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Az inofolicot szedem október óta.
Menstruációm előtt kb 15 napig barnás pecsételésem van majd utána jön meg rendesen a menszeszem. A nőgyógyászom Progeszteron exeltis szedését javasolta a menstruációt követő 16. napon, a neten utána néztem és nem írnak túl jókat róla.
Mi az ön véleménye a Progeszterin exeltiszről?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Érdeklődnék, hogy a rákszűrésen kapott leleten ezek mit jelentenek?
- Kenet értékelhetősége feldolgozott, de endocervicalis/transformatios zóna hiányzik.
- Kórokozók: vegyes baktérium.
- Reaktív sejtelváltozásokkal járó parakeratosis/metaplasia
Orvosom szerint nincs teendő vele, de én nagyon aggódom.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Kislányomnak háromnapos láza van (roseola infantum), én pedig 15 hetes terhes vagyok. Veszélyes lehet a magzatra ez a vírus? Mit tehetnék?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Ritka menstruációval fordultam nőgyógyászhoz: évi 6 alkalommal menstruálok kb. 3 éve. Az ultrahang PCO szerkezetű petefészket állapított meg. Hormonvizsgálaton is voltam, amit a a nőgyógyász rendben talált, viszont akkor nem értem a rendszertelen menstruáció okát. Hormonvizsgálaton menstruációm előtt voltam 2 héttel. Ön mit gondol a hormoneredményemről? PCOS-em lehet vagy más a gond?
Válaszát előre is köszönöm!
FSH:1,5 IU/L
LH:4,6 IU/L
Prolaktin:540 mIU/I
Ösztradiol:701,4 pmol/I
Progeszteron:54,65 nmol/I
Tsh:3,46 mIU/l

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az oldal vezetett hőgörbe adatait figyelve sikerült teherbe esni. Ebből a várandósságból 2017. 05. 23-án született a baba. Vérzésem október 17-én volt először, ezt követően 53, 39, 39 napra. A terhességet megelőzően 26 napos ciklusaim voltak, rendszeresen. Okozhatja-e ezt a rendszertelenséget most a még mindig gyakori szoptatás? 37 éves vagyok, és szeretnénk még egy gyermeket. Hőgörbét nem tudok még vezetni, de ha ez a rendszertelenség ilyenkor normális, akkor várunk, mert a babát nem akarom elválasztani.
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
31 éves vagyok, és gyermek utáni vágy miatt petefészek stimulácicós kezelés alatt állok. Ebben a hónapban a ciklus 3. napjától öt napon keresztül napi 2 clostibegyt-et szedtem, majd 8-11. napig napig egy Fostimon injekciót kaptam. Két tüszőm kezdett érni, azonban az orvosom szerint a tüszőérés mértéke nem megfelelő az ebben a hónapban tervezett inszeminációhoz, ezért javasolta annak felfüggesztését és elhalasztását a következő hónapra.
Jeleztem Neki a 12. napi ultrahang ellenőrzés alkalmával, hogy még mindig barnás pecsételésem van a menstruációm vége óta. Nem igazán reagált rá semmit, csak annyit, hogy ez is oka lehet, hogy nem megfelelő a tüszőérés.
De mégis mitől lehet, hogy a 12-13. napon is barna pecsételésem van, és az folyamatos a menstruáció vége óta? (tehát vélhetően nem ovulációval összefüggő pecsételés)
A meddőségi kezelést megelőzte a hormonvizsgálat, átjárhatósági vizsgálat, de mindent rendben találtak.
Akkor mi okozza ezt a barnázást a menstruáció után?
Okozhatja az ebben a ciklusban eddig beszedett és szúrt gyógyszer, injekció miatt bekövetkező hormonváltozás?
Máskor is volt pecsételésem a menstruáció után, de nem ilyen hosszú ideig, a ciklus közepéig.
Válaszát előre is nagyon köszönöm!!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves István!
34 éves vagyok, van egy 6 éves fiam, és szeretnénk még kisbabát. 3 hónappal ezelőtt, 7 hetesen spontán vetélésem volt, majd küretet végeztek el rajtam. Kérdésem az lenne, hogy korom miatt milyen módszert tartana nekem a legmegfelelőbbnek ahhoz, hogy mielőbb kismama lehessek. Gondolok itt az érzékeny ovulációs tesztre vagy hőmérőzésre vagy bármi másra. Szedjek e magzatvédő vitamint már most? Hálás köszönet a mielőbbi válaszért!
Üdvözlettel,
Veres Viktória /Vica/ Törökszentmiklósról.

A választ itt olvashatod.
 

Jó estét doktor úr!
24 éves falusi nő vagyok, házas egy éve próbálkoztunk terhességgel, de nem lett eredménye. Ebben a februári hónapban elmentem a nőgyógyászhoz ciklusom után 3 nappal, a ciklusom nem mindig volt pontos. Egyszer 30-32 naposan, most beállt rendesen. Ciklusom február 7-én volt, és rendesen 5 napig tartott. Nem is voltak menstruációs fajdalmaim, mégis a nőgyógyász megállapította, hogy a jobb petefészkemnél van egy hólyag, és az el kell durranjon, addig nem maradhatok terhes. Ön szerint mikor várhatom, hogy eldurranjon, milyen tünetei lesznek és akkor mennyi az esélye, hogy terhes maradok? Nagyon szeretnék kisbabát. Válaszát előre is köszönöm szépen!
Üdv,
Tímea

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Létezik olyan terhesség, ahol petezsák nem, de 11 mm-es szikhólyag látható, amiben nem található semmi?
A lelet eredményben a következő van írva: uterusban szikhólyag látható 11 mm-es, benne foetus még nem látható.
Ön szerint elírás, vagy valóban így lehet, és amennyiben létezik ilyen, úgy a terhességnek milyen kimenetele lehet?
Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Nekem a tsh-val kapcsolatban lenne kérdésem! 2017-ben volt az első lombikunk, sajnos méhen kívüli terhesség lett!
A hormon eredményeim lombik előtt: 2016 09.29 Tsh 2.514 (-0.550-4.780). ft4 14.24 (11.5-22.70) ft3 5.49 (3.50-6.50 ) prolaktin 11.33(2.80-29.20) Estradiol 52.2 (19.5-144.2). Progesteron 0.44 (0.15-1.40) Lh 3.6 (1.9-12.5) Fsh 12.0 (2.5-10.2) Testosteron 1.16 (0.50-2.60) antimuler 1.5 majd ehhez jöttek még: cukormérés 5.8 és 2 órával később 5.7 (4.1-6.1) Insulin 13.88 (2.6-24.9) 2 órával később 75g cukorral 72 .62 anti Tpo 6.77( <35 ) S Dhea-so4 3.01 nők 25-től 34 éves korig (2.68-9.23 és itt jött a hs Tsh 2.05 itt én kaptam a glupohage 850 mg 1*1, amit 10 hónapja nem iszok, mivel sovány vagyok, és ettől a gyógyszertol nem volt étvágyam! Ezekből az eredményekből 13 tüszőm és 9 petesejt lett, de sajnos a terhesség sikertelen!
Az új eredményem ciklusom 2-ik napján a lombik stimuláció után 12 hónapra a következő: Tsh 3.819 (0.550-4.780) ft4 15.91 (11.5-22.70) ft3 5.74 (3.5-6.50) prolaktin 11.87 (2.80-29.20) Estradiol 60.7 (19.5-144.2) progesteron 0.42 (0.15-1.40) Lh 4.4 (1.9-12.5) Fsh 8.7 (2.5-10.2) testosteron 0.77 (0.50- 2.60) antimuler 1.64 Antimuler eredményem 2015 ben 1.2 ng/ml 2016 ban 1.5 ng/ml 2017-ben 34 évesen 1.64 ng/ml ! Szeretném tudni, hogy a Tsh eredményem jó-e, mivel én úgy halottam, hogy 2-től lejjebb ideális lombikra. A második kérdésem az lenne, hogy 2017 februárjában műtötték uterus subseptus miatt, de előtte volt histeroskopiam, és senki nem mondta, hogy nekem subseptumom van. Szeretném tudni, hogy ez újból ki alakulhat-e nálam?
Előre is köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Úr!
32 éves vagyok, férjem 43. Már 2 éve babát tervezünk, ami eddig sajnos nem jött össze. Több kérdésem is lenne. 3 évig szedtem Cyclo Progynova tablettát, melyet ciszta miatt összezavarodott ciklusom helyreállítására kaptam. Cisztám már nincs. 2017 augusztusában abbahagytam a gyógyszer szedését. Ezután spontán is megjött a menstruációm, és mivel azóta hőgörbét is vezetek, az alapján azt mondhatom, hogy ovuláció is történt minden esetben, csak a ciklusok hossza lett változó, nem olyan pontos, mint mikor a Cyclo Progynova-t szedtem. Először 36 napra jött meg, utána 21, utána 23, majd 25 napra. Ezekben a ciklusokban volt átjárhatósági vizsgálatom is, mely azt mutatta, hogy átjárható vagyok, valamint december elején beforrasztottak egy kis méhszájsebet is, ami után nem tanácsolták az együttléteket, így december hónapban bár láttak ultrahangon egy érett tüszőt, mégsem jöhetett össze terhesség. A problémám most az, hogy már 50 napja nem menstruáltam. Utoljára december 23-án jött meg, de azóta semmi. A hőgörbe sem mutat eddig ovulációt, a hőm végig alacsony tartományban mozog már 50 napja. Terhes biztosan nem vagyok, hiszen tesztet is csináltam, és negatív lett, tegnap pedig ultrahangon is megvizsgáltak, és azt látták, hogy csak 6,5 mm vastag a méhnyálkahártyám. Tulajdonképpen semmilyen kezelést nem írtak fel, csak annyit mondtak, hogy várjak, míg megjön magától. Én egy kicsit mégis félek, hogy valami nincs rendben, és az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor mit lehetne tenni? Valóban csak a várakozás segíthet? Azért félek nagyon, és azért kérdezem ezt, mert hormoneredményeim is vannak, melyek nekem, mint laikusnak, nem tűnnek jónak.
Először októberben csináltattam ciklus 3. napján egy hormonsort, melynek ez lett az eredménye:
TSH: 1,31 mU/I
FSH: 3,41 mIU/ml
LH: 3,02 mIU/ml
Progesteron: 0,135 ng/mL
Estradiol: 89,10 pg/ml
Tesztoszteron: 0,344 ng/mL
Prolaktin: 446,7 μU/ml
AMH: 0,062 ng/mL
Mivel most a ciklusom valami miatt ilyen rendellenesen hosszú, csináltattam hormonsort a ciklus 47. napján is, bár nem tudom, hogy ezek az eredmények mennyire mérvadóak vagy valósak így? Figyelmen kívül kell hagyni őket vagy kiolvasható belőlük valami? Nagyon aggasztanak a jelenlegi eredmények (főként a magas FSH), a múltkori alacsony AMH érték miatt. Lehetséges volna, hogy 3 hónap leforgása alatt így megváltozzanak az értékek, és olyat mutassanak, mintha változókorba léptem volna? Kérem segítsen értelmezni ezeket az eredményeket. Tehát 47. ciklusnapon a következő eredmények lettek:
TSH: 1,18 mU/I
FSH: 43,96 mIU/ml
LH: 27,35 mIU/ml
Progeszteron: 0,139 ng/mL
Összes estradiol: 31,70 pg/ml
Tesztoszteron: 0,330 ng/mL
Prolaktin:200,3 μU/ml
Mi lehet a gond? Miért nem jön meg a menstruációm, és miért ilyen vékony a méhnyálkahártyám? Lehet ezen segíteni? Valóban várjak még, és ne szedjek semmit, hogy javítsak ezeken az értékeken? Van-e egyáltalán esélyem még teherbe esni? Az AMH érték egyébként növelhető valamivel? Nagyon szeretnénk kisbabát, első gyermek lenne, és nem szeretnék kifutni az időből, ezért kérem, javasoljon valami megoldást!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Férjemnek aml, majd enyhe gvhd miatt szteroidot és immungyengítőt kellett szednie. Szteroidot „csak” 3 hónapig szedett, és már fél éve nem szedi, viszont immungyengítőt (prograf 2-szer 1mg, rapamon 1mg 2 naponta) a mai napig szednie kell, és sajnos úgy néz ki, még ez elhúzódhat egy darabig. 35 évesek vagyunk, és már nagyon szeretnénk babát. Szteroid mellett természetesen nem próbálkoztunk, de ezen immungyengítők mellett lehet? Milyen károsodást okozhat egy babánál? Ha nem lehet, milyen más esélyünk van?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdv: Borshow82

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt doktor úr!
A véleményére lennék kíváncsi! 2012-ben volt méhen kívüli terhességem a jobb petevezetékembe, amit nem távolítottak el, csak kitisztították, 2015-ben vetélésem volt, 2016-ban ismét méhen kívüli terhességem volt a jobb petevezetékemben, amit ezután el is távolítottak, megnézték a másik vezetékemet is, ami átjárható, de nem tökéletes. Elküldtek beültetésre, de sajnos az sem sikerült. Az lenne a kérdésem, hogy kockáztassunk, és próbálkozzunk, hátha nem lesz méhen kívüli a terhességem vagy maradjunk a beültetésnél? Gyermekem még sajnos nincs.
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A segítségét kérném a cukorterhelésem eredményének értelmezésében.
Glükoz 0' 5,1
Glükoz 60' 10,0
Glükoz 120' 7,4
Inzulin 0' 7,3
Inzulin 60' 39,6
Inzulin 120' 40,7
HOMA-IR 1,7
Rendben vannak a fenti értékek?
Válaszát előre köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Ismét Önhöz fordulok. Közel két év próbálkozás után, ebben a ciklusban sikerült megcsináltatnom a hormonvérvételt, melynek eredményéről szeretném kikérni a véleményét, tanácsát. Párom is kivizsgáltatta magát, neki Normozoospermia lett az eredménye.
3. ciklusnap eredményei:
Glükóz:5,1
Inzulin, éhgyomri:3,5
Tsh: 1,450
Kortizol: 402
Prolaktin: 352
Lh:5,4
Fsh: 5,1
Ösztradiol (E2): 166
Porgeszteron: 1,3
Tesztoszteron totál: <0,69
Szexhormon kötő fehérje (SHBG) 49,8
DEAS 7,3
17OH-progeszteron 2,1 (picit magasabb mint a referenciaérték felső határa)
22. napi ciklusnap eredményei:
Prolaktin 568 (szintén magasabb mint a felső referenciaérték)
Progeszteron 24,7
Ösztradiol (E2): még nincs eredménye, folyamatban
Szeretném megkérdezni a véleményét az eredményeimről.
Köszönöm a segítségét!
Anett

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt doktor úr!

Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint miért van, hogy már 5-ik hónapja darabos a menstruációm? És a darabos menstruációval együtt erős alhasi görcs is jelentkezik. Ciszta miatt műtöttek 2016-ban, és még annyit szeretnék kérdezni, hogy Hsg-m is volt, amin a jobb oldali petefészkem keskenyebb mint a bal, és eléggé szokott fájni. Jobb lábamat is szokta húzni a görcs, amikor megfájdul a petefészkem. Ez így normális?
Válaszát előre is köszönöm tisztelettel.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az FSH eredményeimmel kapcsolatban szeretném kikérni a szakvéleményét.
2017. Augusztus 11,04 (ciklus 3. nap)
2017. Október 11,8 (ciklus 3. nap)
2018. Január 15,07 (ciklus 3. nap)
2018. Február 11,47 (ciklus 14. nap)
AMH 6,15
A ciklusom rendszeres: 28-32 nap. A többi hormon határértéken belül van (LH, Anti TPO, Prolaktin, Ösztradiol, Tesztoszteron) TSH 2,1
Mi lehet az oka magas FSH értéknek? A fenti értékek mellett természetes úton teherbe lehet esni? Mi a javaslata?
Válaszát előre is hálásan köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Párommal több mint egy éve próbálkozunk a babával, de nem sikerül. Én 28 vagyok, ő 48 éves. Pajzsmirigy alulműködéssel kezelnek, letrox 75ot szedek. Ez mennyiben befolyásolhatja a teherbeesést? Leginkább a ciklusom utáni első két hétre szoktunk koncentrálni, de úgy vettem észre, hogy nincs minden hónapban rendes ovulációm, inkább két havonta szokott lenni tojásfehérje jellegű nyákom. Októberben volt egy éve, hogy abbahagytam a fogamzásgátló szedését, előtte 5 évig szedtem kétféle gyógyszert: cipromixet, mistralt.
Lehet, hogy ezek befolyásolják a hormonális működésemet?
Válaszát előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt doktor úr!
Az lenne a kérdésem, hogy a ciklusaim 26-naposak, és idáig mindig megjött 26-ik napra, és vártam, de nem jött meg. Ön szerint lehetek terhes? Csináljak tesztet vagy várjak még? Válaszát előre is köszönöm tisztelettel.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Van egy 2,5 éves kisfiúnak, és másfél éve próbálkozunk a kistestvérrel! Kisfiam születése előtt minden hormon értékem rendben volt, egyedül az inzulin rezisztenciámat kezelték Metforminnal. 2016. novemberében 4. napi ösztradiolom 918 pm/L, többi hormon rendben volt. 2017 januárjában 7. Napi ösztradiolom 1123pmol/L volt, többi hormon itt is rendben volt, legközelebb 2017.július elején a 6.napi ösztradiol 723pmol/L, többi hormon rendben. Ciklusom 23-25 napos volt szinte mindig!
Az orvosom szerint nem volt baj ez a magas szint, így a sikertelen próbálkozások után 2017. szeptemberétől felírt 4 havi Clostylbegyt kúrát, amit az utolsó hónapban kiegészített Estrofemmel és Uteogestannal!
Sajnos nem lettem terhes, ezért idén januárban elmentem hormonvizsgálatra,ahol a 7.napi ösztradiolom 1637pmol/L lett, LH: 15,6 U/L, FHS folyamatban! AMH-T is nézettem: 0,57! Ezek szerint korai petefészek kimerülésem van? Milyenek az esélyeim spontán teherbe esni? 33 éves vagyok!
Az utolsó ösztradiol nagyon magas eredményét befolyásolta az Estrofem, amit egy hónappal a vérvétel előtt hagytam abba? A rossz AmH eredmény és az, hogy a többi hormon is elromlott, az a Clostylbegytnek és az Estrofemnek köszönhető? Hogyan lehet ezeket a hormon szinteket helyre hozni?
Előre is köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot doktor úr!
41 éves vagyok, szeretnénk még egy babát. Második éve próbálkozunk. A ciklusom rendszeres, az ovulációmmal tisztában vagyok. Háromszor sikerült teherbe esnem ez idő alatt, de két esetben a hatodik, egyszer pedig a hetedik hétben volt spontán vetélésem. A korom miatt már nem lehet babám, vagy mi lehet a baj?
Köszönöm szépen!
LD

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Gyomortükrözés során helicobacter pylori tesztem pozitív lett. Gyógyszerkúrát követően az Urea teszt szintén pozitív lett. Újabb gyógyszeres kúra javasolt a következő gyógyszerekkel: Emozul, Leflocain, Klion, Ulcamed. Férjemmel már nagyon szeretnénk kisbabát, és most fennáll az esélye annak, hogy áldott állapotban vagyok, de még nem lehet teljes mértékben kijelenteni ennek valóságát. Veszélyes lehet-e a fent említett gyógyszerek szedése a magzatra? Ha megvárom, míg beigazolódik, hogy terhes vagyok-e vagy sem, és addig nem kezdem el szedni a gyógyszert, jelenthet-e veszélyt a baktérium megléte a gyermekre?
Válaszát hálás szívvel köszönöm!
Nikolett

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy el kezdtem szedni kb. 1 hete a Jutavit magzatvédő vitamint, hátha segít teherbe esni! Ezt a gyógyszert kb. meddig lehet szedni? Szedhetem addig amíg teherbe nem esek? Vagy tartsak vele szünetet is?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! Talán nem a legjobb helyre írok ez ügyben, de az idő sürget. Azért írok Önnek, mivel tanácstalanok vagyunk a párommal. Egyik napon együtt voltunk, a második napon hosszú előjáték után, közbe zavart valami. Ezután kb 2órára rá újra összebújtunk, ismét hosszabb előjáték, végül felkerült az óvszer, azonban behatoláskor kiszakadt. Nem jutottam mélyre, de a makkfejem már bejutott. A páromnak rövid menstruációi vannak (2 naposak), a problémás nap előtti napokon csak a ,,szokásos" barna kis utófoltjai voltak. 5nappal ez a nap előtt kezdődött a menstruációja. A fő tanácstalanságunk az, hogy mindketten egyetemisták vagyunk és nagyon nem szeretnénk még gyereket, teljesen más most a terv. Ön szerint használjunk esemény utáni tablettát vagy csekély az esélye a teherbeesésnek? (főleg a testnedvek miatt aggódunk, de a tablettát sem használnánk feleslegesen a hatása miatt, inkább ha ,,komolyabb baleset történik") Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot Kívánok!
Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy pecsételő vérzésem van, viszont ma pozitívat teszteltem. De a vérzés már kb. 4 napja van a megszokott menstruációs időpontomban.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
5 éve próbálkozunk, eddig 5 inszemináción vagyunk túl. 2 inszemináció sikeresnek bizonyult, viszont mindkettő vetéléssel végződött. Jelenleg ismétlődő vetélés miatt újabb kivizsgálásokra kell mennünk.
Fiatal korom óta küzdök aknéval. Komolyabb kezelést a magzatkárosító hatása miatt nem vettem igénybe.
Kérdésem az lenne,hogy akne okozhat-e teherbeesési vagy megtartási nehézséget?
Válaszát előre is köszönöm!
Reni

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot kívánok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy terhes lehetek vagy hormon problémám van? 2 napig tartott a menstruációm, utána nagyon kicsit volt meg, barnás folyásom volt, azóta görcsölök és szédülök, állandóan melegem van és a mellem is szokott fájni.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
11 hónapja szültem, a párommal fél éve nem védekezünk, de eddig még nem jártunk eredménnyel. 38-40 naposak a ciklusaim, eddig négyszer volt vérzésem a szülés óta. Hogy utána járjak, hogyan is működöm, elkezdtem görbét vezetni, és ovulációs tesztet használni. A hőmérsékleti adatok és a tesztek szerint is a 24. ciklusnapon volt az ovuláció, ezek alapján már a luteális szakasz 19.napján járok, de még nem jelentkezett vérzés, csak barna pecsételés a 41-42. napon. Terhességi tesztet végeztem, negatív eredménnyel. Az orvosom a kézi vizsgálat alapján (43. napon) nem tartja valószínűnek a terhességet.
A kérdésem az lenne, hogy ha nem terhesség, akkor mi okozhatja a luteális fázis ilyen hosszúra nyúlását, milyen hatása lehet ennek a teherbeesési esélyekre?
Előre is köszönöm a választ!
Éva

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr.Tekse István!
Több kérdésem is lenne. 43 éves nő vagyok,eddig nem voltam terhes, semmilyen nőgyógyászati bajom nem volt. Tavaly megállapították, hogy nincs elég petesejtem már, így 1 hónap múlva petesejt donort fogunk igénybe venni a lombikprogram keretein belül külföldön. Ez a klinika nem kér trombózis hajlam vizsgálatot, viszont én elvégeztettem néhányat.
A PT-INR 0.81,a protrombin idő 7.40 sec,az APTI 31.9,a trombin idő 16,2 sec,a D-dimer 2.22, a Faktor II és a Faktor V is normál lett, az MTHFR C677T pedig homozigóta.
Kell-e aggódnom a PT-INR és a protrombin idő alacsony, a D-dimer magas,és az MTHFR homozigóta szintje miatt?Tudok-e valamit tenni?
Köszönettel:
Ritchie

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr,
Femara gyógyszer alkalmazható peteérés elősegítésére?
Köszönettel,
Dzsidzsi

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
5 éve próbálkozunk, eddig 3 sikertelen lombikon vagyunk túl. Összesen 20 petesejtem lett, mindig meg is termékenyült mind, viszont se a beültetés, se a fagyasztás sem sikerült egyszer sem. Méhtükrözésem volt, ott mindent rendben találtak. Ezt okozhatja az, hogy rossz minőségű a petesejt, vagy az embrió? Milyen vizsgálatokat javasolna?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlet doktor úr!
Kétszer is csináltam reggel tesztet, mind a kétszer 2 csík lett. Ha terhes vagyok, hány hetes lehetek? Hétfőn megyek nőgyógyászhoz.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a ciklusom 28-30 napról átállt 34-35 napra már lassan 4 hónapja. Ön szerint ez jelenthet valami problémát?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Voltam nőgyógyásznál, aki megvizsgált, és azt állapította meg, hogy hátradőlő méhem van. Annyit mondott, hogy ettől függetlenül lehetek terhes, csak nehezebben, amit nem egészen pontosan értek, kérem próbálja elmagyarázni. Párommal 1 éve próbálkozunk, eddig sikertelenül. Voltunk már meddőségi központban, páromnál minden rendben van, és nálam is. Szedtem 2 havi clostilbegyt, de sikertelen volt a próbálkozás. Ön szerint lehet, hogy probléma a hátradőlő méhem?
Válaszát előre köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Első babánk majdnem 2 év próbálkozás után a 3. inszeminációval sikerült 31 évesen (ismeretlen eredetű meddőség). Kislányunk jelenleg 15 hónapos. Kb 10 hónapja visszatért a ciklusom, rendszeres, 24-28 napos, ovulációs tesztek alapján van LH csúcsom. Nagyon szeretnénk újabb babát, de egyelőre sikertelenül próbálkozunk. Az előzmények miatt nagyon izgulok, hogy a kistestvér sem fog spontán sikerülni. Mikor érdemes újból felkeresni a meddőségi szakrendelést? Jelenleg még szoptatok, nappal kb. 3x, éjjel változó, minimum 2x, de most a fogzás idején sokkal többször. A szoptatás akadályozhatja a teherbeesést? Szoptatás mellett van lehetőség meddőségi kezelésre, vagy meg kell várni, míg abbahagyom? Nem szeretnénk túl nagy korkülönbséget a tesók között.
Köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Huszadik hetet betöltött várandós vagyok. Már mindenki megőrjít azzal, hogy mozog-e a baba. UH-n látszik is, elég mozgékony lurkó, de létezik, hogy én ezt nem érzem? Vagy csak nem ismerem fel? Első baba, nem igazán tudom, hogy milyen...
Köszönöm válaszát!
Üdvözlettel:
Mazsi

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm Doktor Úr!
47 éves vagyok, van két gyermekünk, akik már nagyok.
Szeretnénk még egy picit, 3 éve próbálkozunk, sajnos nem jött össze. Kb. 2 éve hónapokig jártunk orvoshoz, de sajnos nem vett komolyan minket, ezért többet nem is mentünk, bár a leletek alapján azt mondták, hogy lehet rá esély. Ön szerint ennyi idő eltelte után van még remény a babavárásra?
Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr !
Inzulinrezisztencia vizsgálatom felől szeretnék érdeklődni.
Értékeim:
glükóz terhelés 0': 5.3 mmol/L
60': 4,7 mmol/L
120': 4,1 mmol/L
inzulin 0': 4,5 mIU/L
60':34,2 mIU/L
120': 20,8 mIU/L
HOMA-IR: 1,0
Van okom aggodalomra? IR-es lehetek?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A segítségét kérném. Hüvelyi ultrahangomon egy 32x23 mm-es sűrű bennékű folyadéktartalmú képletet látott a nőgyógyász. Endometriózisra gyanakszik, de néztünk tumor markereket. (a vérzésem egyébként pont hogy gyenge, 1-2 napos, és nem jár különösebb fájdalommal)
Az eredmények a következők:
CA 125: 30,5 U/mL
HE4: 56,7 pmol/L
ROMA score: 10,187 %
Kérdésem az lenne, hogy mivel mindegyik érték a normál tartomány felső határán van, van okom az aggodalomra? A CA 125, két éve csak 22 volt nálam. Ha ezek az értékek emelkednek, az fokozott hajlamot jelez a betegségre, esetleg egy elkezdődött folyamatot, vagy semmit nem jelent? 7 hónappal ezelőtt az ultrahangon nem volt még ott ez a képlet. Fél évente járok, van egy 1,5 cm-es miómám, azt követjük nyomon.
31 éves vagyok, a férjemmel az első babánkat szeretnénk, eddig sikertelenül.
Köszönöm segítségét!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
3. ciklusnapi laboreredményeim értelmezésében szeretnék segítséget kérni. A ciklushosszaim hektikusan változnak, ezért nézem a 3. és majd a “21. napi” hormonsort meg, ami valójában a valószínűsített ovuláció után 7-8 nappal lesz esedékes.
A 3. nap eredményei:
LH 8,31 U/L
FSH 6,6 U/L
Ösztradiol <73 pmol/L
DHEA-S 8,63 mmol/L
Androsztendion folyamatban (ezt nem is tudom értelmezni, ennek utólag küldik vajon az eredményét?)
Fennáll a PCOS lehetősége? Aggódom, hogy esetleg az alacsony ösztradiol szintem bajt jelez.
Köszönöm előre is a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Kisfiam szoptatásának folytatása mellett szeretnék ismét áldott állapotba kerülni. 5 hónapja jött meg először, azóta volt egy 36, egy 55 és egy 44 napos ciklusom. Előtte cca. 35 naposak voltak. Hőgörbét vezetek, az alapján mindig volt peteérés. Vajon minek köszönhető, hogy ilyen hektikus lett az ovuláció időpontja? A luteális fázis 14-15 nap mindig. Kell vele orvoshoz fordulnom, vagy ez nem akadályozza a fogantatást?
Előre is köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Ha egy ciklusban nem történik ovuláció, akkor azt a ciklust milyen fázisokra lehet felosztani? Ez esetben nincs luteális fázis?
Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az lenne a kérdésem, hogy 12.01-én csináltam clear blue digitális tesztet, mely igazolta a terhességet. 11.02-án jött meg előtte a menstruációm, mostanában nem szabályos, pár nap eltérés szokott lenni. Minden menstruáció előtt barnáztam, most nem, illetve 1,5 hete volt egy kis rózsaszín folyás 2-3 napig. Előző terhességemnél progeszteron hiány miatt gyógyszert kaptam, és attól kezdve semmi probléma nem volt szülésig. Most kistestvért szeretnék, de eddig nem sok sikerrel. Hiába volt pozitív a teszt, estére elkezdtem vérezni, azt mondták, hogy valószínűleg korai vetélés. Az lenne a kérdésem, hogy a progeszteronhiány befolyásolja-e a teherbeesést, és ha igen, mit tehetek? Valamint, hogy ezután érdemes-e kihagyni egy hónapot vagy lehet próbálkozni?
Segítségét előre is köszönöm!
Adrienn

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
36 éves vagyok, férjemmel gyermekvállalás előtt vagyunk. Ez az első hónapom, amikor aktívan próbálkozunk. A menstruációm 29-32 napos szokott lenni, és 6 napig tart. Szedek Elevitet, és egészségesen élek. Kérdésem az lenne, hogy a 32 napos ciklus normálisnak mondható-e?
Válaszát köszönöm!
Tisztelettel,
Ildikó

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr,
Kérem segítségét a leletem értelmezésében (ciklus 20. napja):
Jobb ovariumban corp. lut. Mellette 19 mm-es parov. cysta.
Pontosan mit jelent, hogy parov. cysta?
Petefészekben található?
Tüszőrepedés megtörténhetett?
Teherbeesést befolyásolhatja?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Stelle83

A választ itt olvashatod.
 

Kedves István,
7 hetes kismama vagyok. Tegnapi uh-on látható volt a pici, akinek 11mm mérete és dobogó kis szíve is megnyugtatott, de a petezsák mérete 41mm, mely nem nagy az "átlaghoz" képest? Nem lehet ebből probléma?
Köszönöm válaszát,
Kicsimama

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr úr!
Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint miért van az, hogy október 5-én és október 30-án menstruáltam. Október 30-án csak 3 napig tartott, és november 20-án megint megjött - ez 22-ik napra volt, pedig nekem 27-28 napra szokott megjönni. Miért lehet ez? Mi lehet a baj? Kérem válaszoljon, mert nagyon idegesít engem ez a dolog, mivel nekem volt már egy laparaszkópos petefészek műtétem ciszta miatt.
Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az alábbi problémával fordulok Önhöz:
A 2. missed ab. óta szinte mindig barnázgatom a ciklus vége felé - van, hogy csak a WC papíron látszódik, van, hogy kicsit jobban - a rendes menzesz megjötte előtt kb. 2-5-6 napig.
A műtét előtt soha nem volt ilyen problémám!!!!!!!
A problémát jeleztem a nőgyógyászomnak is tavaly, de nem tulajdonított neki jelentőséget.
Bejelentkeztünk meddőségi központba is, az endokrinológiai vizsgálat eredménye elvileg elég jó - bár az eredményt nem adják ide -, annyit mondtak, hogy a terheléses (agyalapi mirigyre ható gyógyszer beadása utáni eredmény) vérvétel során/után picit megemelkedett a prolaktin szintem. Elmondásuk szerint elég jók az eredményeink a párommal, azt mondták, hogy valószínűleg csak véletlen volt a két sikertelen terhesség, és ott sem reagáltak a barnázásos problémámra.
HSG vizsgálat eredménye is rendben.
Nagyon el vagyok keseredve, mert ha olyan jók az eredményeim, akkor miért van a barnázás, és miért nem jön össze a baba?
Valami csak nincs rendben.......
Szedjek esetleg barátcserjét rá, vagy mit tehetnék?
Vagy tényleg nem kell vele foglalkoznom?
Előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Tekse István Doktor Úr !
2 évvel ezelőtt kezdtem el szedni a Meliane fogamzásgátlót.
Idén Márciustól Szeptemberig nem szedtem, mert babát tervezek, de amikor abba hagytam, már Májusban elkezdtem hízni, és Augusztusban vettem észre, hogy "kopaszabb" a fejtetőm mint eddig, ezért sajnos Szeptemberben és Októberben újra szedtem, vissza is fogytam egy picit. Most azonban végleg abbahagynám, mert Júniusban töltöttem a 36. életévemet, hátha még sikerülhet a baba. Az a kérdésem, hogy hány hónap várakozás után vizsgáltassam ki magam, hogy helyre rázódott-e a hormonháztartásom? Meddig normális várnom, honnan fogom tudni hogy van-e még peteérésem, vagy orvosi segítségre van szükségem?
Köszönöm válaszát, Szabó Csilla ( becenév Maura)

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr úr!
Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint befolyásolja a teherbe esést, hogy a páromnak volt vízér sérve, és most pedig lágyék sérve van. Én még ettől lehetek terhes, hogy ezek a problémák vannak? Mert szeretnék már babát, én voltam minden vizsgálaton, és mindent rendben találtak. Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a Hsg után mennyi idő kell, hogy baba lehessen, mert nekem most volt Szeptember 1, és azóta még nem sikerült semmi. Ön szerint a páromnak a betegség összefügghet vele?
Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel!

A választ itt olvashatod.
 

5 éves lány vagyok. 2016 június közepén műtöttek. A szövettan eredménye hyperplasia endrimetriit állapított meg. Kaptam Proverát, de nem használt. Azt mondta az orvosom, hogy akkor lehet megint műteni kell. Miután elfogyott a gyógyszer, nem mentem, mert nagyon nem javultam, és műtétet nem akartam. Továbbra is erős fejfájás, erős görcsös hasi és izomfájdalmam van, hányinger és hányás jelentkezik. Bő, váladékos vérzésem van. Többnyire huszonpár nap-38 nap, ami eltelik 2 menstruáció között (most, ma már 43-44 napja, hogy nem jött meg), de van amikor 2-18 nap ez. Többnyire 4-10 napig tart. Menstruációs problémáim 18-20 éves korom óta fennállnak. 13 évesen kezdtem menstruálni. Epilepsziás is vagyok, többek között. Jelenleg Depakine Chrono 300 mg tablettát, Rivotril 0,5 és Lamotrigin Orion 100 mg szedek.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Én egy 27 éves nő vagyok, 3 éve próbálkozunk a babával, de viszont pco-m van, 2 éve derült ki.
Inofolicot szedtem, a ciszták eltűntek augusztusban.
44 napja késik a mensesem, folyamatos hányingerem van, amit hányás is kísér. Szédülni is szoktam elég sűrűn, éhségérzetem az folyamatos, tipikus terhességi tüneteim vannak, viszont csináltam 3 hete 2 terhességi tesztet, ami negatív lett.
Néha úgy fáj a hasam, mintha meg akarna jönni, de semmi jele. Volt barna folyásom, de nagyon minimálisan.
Az lenne a kérdésem Ön felé, hogy Ön szerint van némi esélyem a terhességre?
Vagy esetleg valami baj lehet nálam?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Kérdésemre a válasz elég sürgős lenne, mivel a problémám a következő:
Tegnap volt egy missed ab.om, mert elhalt a 7. hetes terhességem.A méhem tele lett miomákkal, számos 1-2 centis ,és egy, ami 48x43 mm es. Ez utóbbi csak hasi ultrahangon látszik az elhelyezkedése miatt.
Kérdésem az lenne, hogy tegnap volt a műtét, és nekem azóta szinte semmiféle vérzésem nincsen. Ez normális vagy pedig valamiféle elzáródás vagy hegesedés akadályozza a vérzést?
A műtős orvosom Augmentin duo-t írt fel nekem, azt szedem.
Vissza kéne mennem a kórházba ezzel, vagy ez így normális, hogy nem vérzek egyáltalán?
Válaszát előre is köszönöm.
2017.11.15.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Főorvos Úr!
Ezúton kérdezném, 43éves vagyok, kislányomnak szerettem volna kistestvért, de nem jön össze.
AMH: 0.27ng/ml
Orvosi javaslatra,Clostilbegyt tbl, Meriofert inj .kezeléseket csinálom 3 hónapja.
Szeretném kérdezni, lehetséges, hogy van elő normális petesejtem?
Van e esély egy egészséges terhesség kihordására?
Mit javasol?
Köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
41 éves vagyok, párommal babát szeretnénk. Augusztus 30-án eltávolították hormonmentes spirálomat, azóta védekezés nélkül próbálkozunk. Előző ciklusom szabályosan 28 napra jött meg (okt. 21-én), de csak 2 napig tartott. Most november 13-án együttlét után jelentkezett a vérzésem. Elötte 5 nappal erős mellfeszülésem volt, mely a vérzés napjára elmúlt. Ön szerint mi okozhatja a zavarokat?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr Úr!
33 éves vagyok, és a második terhességet tervezzük. Az első terhességem bő fél év után bromocriptin szedése mellett jött össze.
Most ismét már fél éve próbálkozunk, és voltam hormon vizsgálaton, hátha ismét gond van. A prolaktin úgy tűnik rendben.
Kérdésem az lenne, hogy az alábbi többi érték bár referencia határon belül van a labor szerint, de egy tervezett várandósság szempontjából biztos, hogy nem magasak picit?
Érdemes pl. a progeszteront növelni?
Ösztradiol a 3. napon 391pmol/L 21. napon 559pmol/L
Prolaktin 141mlU/L, majd 218 mlU/L
Progeszteron 1,9 nmol/L majd 21nmol/L
Pár hónappal később csak a ciklus utolsó szakaszán tudtam vérvételre elmenni, akkor a prolaktin 300, ösztradiol 447, progeszteron 26,9.
Köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt doktor úr!
36 éves, 3 gyermekes anya vagyok, és 10 éve sterilizált.
Azóta új párkapcsolatom van, és nagyon szeretnénk közös babát, de én mondtam a páromnak, hogy szerintem nálam nem lehetséges.
Kérdezném, hogy igazam van-e, és tényleg nem lehet közös kisbabánk?
Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Kb. 15 hónap próbálkozás után ma reggel pozitívat teszteltem. 35 éves vagyok, voltunk tavasszal meddőségi kivizsgáláson, inzulinrezisztenciával 5 hónapja diétázom, és bő 2 hónapja szedek napi 500 mg Merckformint. A hormon értékeim rendben voltak, a petefészkeimen voltak ciszták, de PCOS végül a zárójelentésemben nem szerepelt. Ma felhívtam a meddőségi központot, mert az orvosom azt mondta, hogy pozitív teszt esetén jelentkezzek receptért. Felírtak 3x2 Utrogestan hüvelykapszulát és 3x2 Duphaston tablettát, azt mondták, mindenki ezt kapja. Az orvosomhoz időpontom csak jövő hét péntekre van. A kérdésem az lenne, hogy valóban indokolt-e bevenni ennyi progeszteront, ha korábban sosem említették, hogy alacsony volna a progeszteron szintem? És, hogy veszélytelen-e? Ez az első terhességem, tehát vetélésem sem volt korábban.
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr,
39 éves vagyok, babát szeretnénk. Az igazi próbálkozást most kezdtük, de a korom miatt igyekeztem nem teljesen a jó szerencsére bízni. Voltam a nőgyógyászomnál, aki Closty-t írt fel a ciklus 5. napjától - 1 szemet 5 napig. A jobb oldalon lett egy szép tüsző, a bal oldalon egy kisebb. A ciklus 15. napján lett pozitív az LH teszt, orvosom megnézte UH-n a 16. napon, és látta, hogy a jobb oldali megrepedt, és a bal oldalon nem is egy van, hanem 2 még. Azóta eltelt 6 nap, ez a ciklus 22. napja, szúrkál időnként a hasam, volt egy apró, nagyon-nagyon halvány, rózsaszínes folt a wc papíron, amit természetes fénynél tudtam csak azonosítani... Eddig a ciklusaim 25 naposak voltak, most előfordulhat, hogy hosszabb lesz a Closty miatt? ...vagy megjöhet a 25 napon? - ez azonban azt jelentené, hogy a luteális fázisom csak 9 napos. Létezik ilyen?
Válaszát köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
3 sikertelen inszemináción, 4 lombik stimuláción és 6 beültetésen vagyunk már túl; 6 éve várjuk a gyermekáldást.
Egyik oldali petevezetékem zárt, de azon az oldalon valamiért jobban működik a petefészkem (5 hónap utánkövetéssel spontán ciklusban végig csak azon az oldalon volt domináns tüszőm).
Az átjárható oldalon stimuláció hatására szokott lenni tüszőnövekedés, bár akkor is kevesebb, mint az ellenoldalon.
Mivel már csak egyetlen lombik lehetőségünk maradt; ezért felmerült bennem, hogy újra inszeminációval (is) megpróbálkozzunk, mert az előző inszeminációk óta sok eltérésre fény derült (pl. méhsövény), ami azóta már kezelve lett.
Mivel az eltéréseim egyértelműen nem zárják ki a természetes fogantatást sem, ezért én mindig reménykedem, hogy egyszer csak sikerül nekünk is - akár spontán. De így, hogy a jó oldalamon nincs, vagy szökőévente van csak peteérés; gyakorlatilag esélytelenek vagyunk...
Ezért felmerült bennem, hogy a lombikok között nem lenne-e jó magánúton inszeminációval is újra megpróbálkozni; mert így legalább esélyünk lenne a fogantatásra a várakozás alatt is. (Természetesen a kötelező 'regenerációs szünet' betartása mellett.)
Ön mit gondol erről? Lenne értelme?
Ha igen, akkor mennyi szünet legyen lombik után, egy inszemináció előtt?
Köszönöm, hogy időt szánt levelem elolvasására, megválaszolására!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Idén júniusban hagytam abba a fogamzásgátló szedését, azóta próbálkozunk a férjemmel baba ügyben. Sajnos még sikertelenül. Az orvos azt mondta, hogy egy évig nyugodtan próbálkozzunk, addig nem küld különösebb vizsgálatra. Én azonban a csináltattam már egy 5. napi vérvételt, aminek az eredménye a következő lett:
TSH: 2,870 mIU/L
LH: 5,22 U/L
FSH: 4,67 U/L
Prolaktin: 524,3 mIU/L
Ösztradiol: 331,4 pmol/L
Progeszteron: <0,32 nmol/L
Toltal 25-OH D vitamin: 45,7 nmol/L
Inzulin: 8,5 mIU/L
HOMA-IR: 1,6
Érdeklődnék, hogy ilyen TSH eredmény mellett lehetséges-e teherbe esni, illetve a többi érték mennyire mondható jónak (progeszteron, D-vitamin alacsony)?
Válaszát előre is köszönöm!
M.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
38 éves vagyok, kb. 2,5 éve elvetéltem,anno meglehetősen gyorsan (kb 5-6 hónap) teherbe estem. Küret nem volt, mert eléggé az elején voltam (6-7 hét). Azóta nem esek teherbe, a menstruációm azóta megrövidült, 3 nap, a ciklusom 26 nap. A vérzésem darabos, és olyan halvány piros. Ha elérem a félidőt, és előtte próbálkoztunk a párommal, enyhén görcsöl, és feszül a hasam, mint amikor megjönne. Valószínű furán hangzik, de mintha a testem "nem fogadná be".
Progeszteront kaptam, a 15-16. naptól kell szednem, mert a ciklusom második felétől alacsony.
Előre is köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Újabb kérdések és válaszok

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Sziasztok! Mariann vagyok 38 éves. Mi a párommal több mint egy éve próbálkoztunk míg rá nem találtam erre az oldalra. Nagyon sokat köszönhetek neki és az itt együttműködő orvosoknak is. Hála Istenek 5 hetes terhes vagyok! Ez mindössze 4 hónap alatt sikerült. Ne aggódjatok, mindenkinek sok sikert kívánok! És köszönöm még egyszer a tervezettbaba.hu-nak :)))"

Mariann74

Lájkolj minket!