Szakértőnk

Dr. Kámory Enikő oldalunk tudományos munkatársa és alapítója

Dr. Kámory Enikő

oldalunk tudományos munkatársa és alapítója

Diplomamunkámat a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Karán szereztem, mint biológus mérnök. Doktori fokozatot az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Természettudományi Karán genetika szakirányban tettem. Munkám során többek között daganatokkal, veleszületett anyagcsere rendellenességekkel, férfi meddőségi kérdésekkel foglalkoztam.

Én is átéltem a babavárás hónapról hónapra történő reménykedését majd csalódását. Ekkor kezdtem el tudományos alapossággal tanulmányozni a hőmérőzés módszerét, és a módszernek köszönhetően ma már két fiú édesanyja vagyok.A TervezettBaba.hu weboldal Enikő munkája és tapasztalatai nyomán született meg.

Ha kérdésed van a hőmérőzéssel vagy a TervezettBaba rendszerével kapcsolatban (és a választ nem találtad meg sem a gyakori kérdések között, sem a fórumban) - kérdezd Enikőt!

 
Kérdezni szeretnél? Kérdés feltevéséhez regisztrálj, vagy ha már megtetted, lépj be!

Korábbi kérdések és válaszok


Tisztelt Doktornő!
Én külföldön élek. Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a menstruációm már 3 hónapot késik. De azt tudnia kell, hogy a párom spermaszintje nagyon alacsony, ezért a lombikot ajánlották. Csináltam terhességi tesztet, ami negatív lett. A menstruációm nem 28 napos, van úgy hogy 1 hónapig kimarad, de még ilyen sosem fordult elő, hogy 3 hónapig nem jön meg. Szeretném, ha segítene rájönni, hogy mi lehet az oka. Voltam orvosnál, de nem küldtek el semmilyen vizsgálatra. Angliában élek és nem tudom, itt ilyenkor milyen vizsgálat javasolt.
Kérem, segítsen.
Válaszát előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy az miért van, hogy ha megjön a menszesz, két-három napig rendesen van, azután meg olyan, mintha el akarna múlni. És csak most, ebben a két hónapban volt ilyen.
Meg menzesz előtt barna folyást vettem észre, kb. 3 óráig csak az folyt, és nekem a szokásos menzeszem 5 napig tart.
köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktornő!

Azért írok, mert 2. hónapja hőmérőzök, de a görbén nem igazán látszik, hogy mikor van, vagy van-e ovulációm, mert nem kiegyensúlyozott a görbém.
Az alaphőm 37 legalább. Végeztem már 5 ovuláció tesztet é negatív lett. A 36.ciklusom jegyzem fel, de csak ez a 2.amit hőmérőzök (jelenleginek nincs még vége) A ciklusaim leg. 30-31 naposak most 33-34.napon vagyok. Én idén leszek 34 párom, 35 lesz. Szeretnénk gyerekeket és próbálkozunk is.
Szedek folsavat, d3 vitamin krémezek,termékenységi tablettát eszek és hasonló progreszteron krémet használok 2-3.napja.
Mi lehet az oka annak, hogy nincs ovulációm és a görbém nem kiegyensúlyozott és magas az alaphőm is? Lehet baba ettől illetve,hogy rásegítek?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktornő!
Már néhány hónapja aktív használója vagyok az oldalnak, vezetem a görbém és a fórumon is sokat olvasgatok a lányoktól. Mégis rászántam magam, hogy öntől is tanácsot kérjek. 11 hónapja rendszeresen feljegyzem a menstruációs ciklusaimat ( a hőmet csak 3 hónapja mérem) és elég változó hosszúságúak a ciklusaim 2015 május óta a ciklusnapok száma: 37,36,26,36,32,40,33,30,34,32,40.
Voltam nőgyógyásznál aki arra, hogy babát szeretnénk, csak annyit mondott, hogy "ha úgy marad jöjjön vissza". Nagyon elkeseredtem, évek óta ehhez az orvoshoz jártam. Magánrendelést fogok választani, de még nem néztem körül, viszont attól tartok, ez a rendszertelen ciklus akadályozza a teherbeesésem. A hőgörbéim és az ovutesztek alapján van peteérésem, de eddig hiába időzítettük erre az időszakra az együttlétet még sem jön össze a baba. Eddig nem szedtem semmilyen gyógyszert, vagy gyógynövényt, holnaptól fogjuk elkezdeni a Maca-port a férjemmel. Elég sokan javasolták.
Ön mit gondol, lehet a rendszertelen ciklus a sikertelenség oka?
Előre is köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Enikő!
Már nagyon kezdtem örülni, hogy végre összejött a baba, olyan szép volt a görbém..
De mégsem lesz belőle semmi, mert érzem a mensi közeledtét.
Elszomorodtam emiatt.
Nem tudom, mihez kezdjek.
A görbém szerint van peteérésem.
Ön hogy látja?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktornő!
Érdeklődnék,melyik mérés a jó.Éjszaka mindig felkelek egyszer wc-re menni,és vissza fekszem aludni.Az első felkelés a jó hőmérőzés vagy a reggelit vegyem alapul.Megnézné az utolsó kettő grafikonomat és értelmezné?
Válaszát előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Most kezdtem hőmérőzni. A ciklusom 6. napján 37,0 az ébredési hőm. Ez miért ilyen magas?

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Még azt szeretném kérdezni, hogy ön szerint, ha valamilyen gyógyszert szednék, az segítene, hogy hamarabb legyen babám?
Meg azt honnan lehet tudni, hogy nekem egyáltalán van pete érésem vagy nincs?
Üdv!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktornő!
2 sikertelen lombikon vagyunk túl a Férjemmel.
Barátnőm javaslatára elmentem pár vérvételt megcsináltatni, hátha találnak Nálam is valami "bajt".
D-vitamin szintet, és 3 pontos inzulint csináltattam meg.
Eredményeim a következők lettek,
D vitamin 63,0
Cukor vizsgálat
Éhgyomri glucose 4,7
60nperces glukóz 6,5
120 perces glukóz 4,0
Inzulin 12,2
Inzulin 60 perces 282,9
Inzulin 120 perces 80,6
Inzulin rezisztencia (HOMA index) 2,55
Meg szeretném kérdezni hogy IR-em van esetleg?
Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Azt szeretném kérdezni, hogy mit jelent az, hogy az ovulációm eltér a népességtől?
Meg akkor szokott nagyobb hőmérséklet lenni, amikor peteérésem van?
Mert én már régen is mértem egy hónapot, mert az orvosom mondta, és akkor volt egy időszak, amikor nagyobb volt a hőmérsékletem kb. 37, de most mindig csak kb. 36 szokott lenni, ez baj?
Lehet hogy gyógyszert kéne szedjek, ilyen hormonkezelőt?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktornő!
Február 19-én 5 hetes terhességet állapított meg az orvosom, 6 mm-es petezsák volt látható az UH-n, embrió egyelőre nem.
Ezután kb. 2 napos enyhe pecsételést tapasztaltam. Ezért 4 nappal az első UH után ismét elmentem UH-ra, ahol 7 mm-es petezsákot mértek, embrió szintén nem látható.
progeszteron szint: 61,5 nmol/L
HCG 4387 nmol/L
Az orvosom szerint ilyen korai terhességben gyógyszeres progeszteron pótlás nem javasolt, de az interneten annyira eltérő információk érhetőek el. Ön mit gondol erről? Illetve a petezsák növekedése normálisnak mondható?
Nagyon izgulok, és aggódom. :)
Válaszát nagyon köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktornő!
Én azért írok, mert segítséget szeretnék kérni.
Kisbabàt szeretnék vàllalni a pàrommal, de az eddigi próbàlkozàsainknak nem volt eredménye
Voltam orvosnál is, semmi problémàm nincs, egészséges vagyok én is és a pàrom is .....
A menstruàcióm is normàlis volt mindig, ilyen esetben mit tudnànk tenni?
Esetleg gyógyszeres kezelés?

A választ itt olvashatod.
 

Azt szeretném tudni, hogy lehet észre venni a ciklusomat, meg hogy mikor van tüszőrepedésem.
Az hogy fáj a fejem meg hogy többet eszem, meg néha enyhe görcs jön rám, az okozhatja ezt?
Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt doktornő!
Lehetséges, hogy a hőmérséklet-emelkedés szerint jelzett illetve abból kikövetkeztethető ovuláció ideje eltér annak valós idejétől? Igaz még nincs vége ennek a ciklusomnak, de a hőmérséklet szerint kedden (illetve ennek a hétnek az elején) lett volna ovuláció. Viszont ezen a héten szerdán voltam orvosnál,aki az ultrahangon azt látta,hogy csak péntek-szombatra fog megérni a tüsző. A két ellentétes információ összezavart. Tudna ezzel kapcsolatban segíteni? Megnézné a vezetett görbém? (Ebben a hónapban normál lázmérőt használtam szájban mértem. Előző hónapban a ciklus elejét digitálissal csipogásig, majd a ciklus másik felét csipogás után pár percig, így az előző hónap még nem mutat pontos képet)

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Lassan egy hónapja mérem a hőmet,az eddigi grafikon így néz ki,érdekelne hogy mi a véleménye róla!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktornő!
Már van egy édes 5 éves gyermekünk. Már az ő fogantatása előtt alkalmaztam a hőmérőzéses módszert (szabályosan), a vitaminokon kívül méhpempővel erősítettem a szervezetemet, és mivel akkoriban egy rákszűrés alkalmával, épp egy ciklus közepén az ultrahang nem mutatott peteérést, ezért nőgyógyászom tanácsára Clostilbegyt-et szedtem. Így sikerült a harmadik gyógyszeres hónapban teherbe esnem. (A hőmérséklet, a petefészek fájdalom és az lh teszt is mindig 14-15. napon jelzett peteérést)
Mikor kistestvért szerettünk volna, hőmérőzés nélkül első hónapban sikerült, előre stresszelés nélkül. Biztosan tudom, hogy a ciklusom 8. és 10. napján voltunk együtt a párommal (később nem volt alkalmunk), és a 11. napon már émelygést éreztem. Egyből tudtam, hogy sikerült a baba, a ciklus 27. napján erős pozitív tesztem volt. Sajnos a baba nem tudott megmaradni, bevérzés történt, 8 hetesen elment.
Most néhány hónapja újból próbálkozunk. Szeretnénk minél jobban megközelíteni a peteérést, tüszőrepedést. Az ébredési hőmérsékletem az előző hónapban a 10. napon csökkent le, lassan emelkedett a 11-12. naptól, vagyis ez alapján a tüszőrepedést a 11.napra tette a program is, én is. Viszont az lh tesztem (ami 1-2 nappal előre jelez) a 13. napon lett pozitív, és a petefészekfájdalmam is a 14. napon volt, erős. (Semmilyen megfázás, egyéb betegség nem befolyásolt a ciklus során.)
Szeretném a segítségét kérni, hogy mi okozhatja, hogy az ébredési hőmérséklet csökkenésem kb 4 nappal hamarabb történik meg, mint ahogy az lh teszt, vagy az ovulációs fájdalom jelez. A vetélésem után már nagyon szeretnénk újabb babát, de nagyon nehezen viselem ezt a bizonytalanságot. Kérem, segítsen abban, hogy hogyan tudom ebben a kétséges esetben meghatározni a tüszőrepedés időpontját, hogy minél alkalmasabb időpontokban (is) tudjunk együtt lenni a párommal.
Segítségét előre is köszönöm!
Márta

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Enikő!
Októberben volt 1 éve, hogy nem védekezünk a párommal. Eddig nem nagyon sürgettem a dolgot, elég türelmes alkat vagyok, de múlt hónapban elkezdtem naponta ovulációs tesztet csinálni, pár napja pedig, mivel új ciklus kezdődött sajnos, elkezdtem a hőmérőzést is.
Minden éjszaka felébredek, van, hogy többször is. Amennyire meg tudtam figyelni, nem nagyon van egyben 6 óra, hogy ne ébrednék fel. Reggel fél 10-kor mérem most a hőmet, de szerintem nincs 3 óra megszakítás nélküli alvás sem előtte. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint folytassam tovább a hőmérőzést, vagy egész egyszerűen ez nem nekem való? :/
Múlt hónapban ovulációs tesztet, méhnyak állapotát és a hüvelyválladékot figyeltem, minden nap. 25. és 26. napon lett pozítív az LH teszt, és a többi jel is arra utalt, hogy ekkor lehetett az ovuláció. Ezen a 2 napon együtt is voltunk a párommal. A 41. napon viszont megjött a menstruációm, ennek annyiból részben örültem, hogy akkor tényleg a 26. napon, azaz 14 nappal előbb lehetett az ovuláció. Azért szánnám rá magam a hőmérőzésre is, mert mindenhol azt olvasom, hogy ez az elsődleges, amit nézni kéne. ?
Eddig ezek az értékek jöttek ki, nagyon össze-vissza ugrál, amit én a rossz alvásnak tudok be:
1.nap 36.15 , 2. nap 35.8, 3. nap 36.05, 4. nap 35.85 !
Előre is köszönöm válaszát!
Sz.E.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Enikő!
A mai nap szembesültem azzal, hogy a ciklusom 8. napján volt az ovulációm. Ez meglepő, főleg azért, mert még a tegnapi napon azt mutatta, hogy az ovulációm napja október 23-án lesz, ma meg azt mutatta, hogy az ovulációm tegnapelőtt volt. Furcsa, és azért is, mert a hónap elején fizettem 2.000,- forintot az minden reménnyel, de most, hogy a mai nap folyamán jelezte a gép, hogy már két napja volt az ovulációm...meglepő. Kérem legyen segítségemre (nekem rémlik csak, hogy a 15. nap körül van az ovuláció???)
Köszönettel: Henrietta

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktornő!
Kérem a segítségét. Aug 21-től mérem a hőmet és ez a nap az első menstruáció ciklusom,hőgörbét is vezetek.Szépen alakult a hőgörbém,látszik az ovuláció is,minden rajta.Termékeny időszak után felfele ment tehát 36,9 volt a jellemző egészen a ciklus 26.napjáig.
A 27 ciklusnapon 36,6 mértem reggel 6-kor előtte mindig 8 óra felé mértem. Kimentem a wc-re és megjött, nagyon elkeseredte, gondolom ez még a további napokban lejjebb megy mert nekem az alaphőm 36,4-36,5 között mozgott. Most két órával később újra megmértem már megint 36,8 volt. Igaz már ez idő alatt ettem, ittam. Kérdésem az lenne,hogy mi lehet ilyenkor lehet-e még terhesség vagy ez már a rendes menstruáció? Vagy 2 órával mért megy feljebb a hőm mint amit reggel 6-kor mértem?
Köszönöm válaszát

A választ itt olvashatod.
 

ide írom kérdésem

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Drno! A kora menapusa cikkével kapcsolatban szeretnek kerdezni. 41 éves vagyok, van már gyermekem, 2 évig szedtem fogamzásgátlót, 2 mensesem volt abbhagyasa után majd 3 hónapig nem és norcoluttal jellet meghozni. Most volt a 21 napi vervetelen, alacsony progeszteron és oszradiol. Mennem kell 2-5 napi vérvételre h kizárja a nőgyógyász a korai változókort. Azt szeretnem kerdezni h.valaban nem kimutatható változókor esetén az ovuláció a hőgörbén? Mert a hőgörbémen nagyon szépen látszik ovulacio, és mindkét fázis, az ovu után szépen meg is emekedik és úgy is marad.udv.Edit

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktornő!
Már 5. éve, hogy próbálkozunk a párommal, sikertelenül. Loop Conisatiom volt 2009-ben, azóta szerencsére minden rendben van. Három inszemináción túlestem, nem sikerült sajnos egyik sem. Kaáli Intézetbe járok kb. egy éve, az előzetes vizsgálatokon túlestem...elvileg minden rendben, azaz majdnem minden. Hyperinzulinémiával járó inzulinrezisztenciám van, a mostani inzulinom is duplája a megengedettnek, mint az éhgyomri, mind a 120 perces és a 60 perces is. Viszont addig nem kezdenek hozzám a Kaáliba, amíg nem jók az inzulinértékeim...és így telt el az elmúlt 1,5 év, hogy csak várunk, hogy javuljanak az értékeim. Nemrégiben találtam rá az oldalukra és mivel nem tiszta egy-két dolog szeretnék rákérdezni. Kiírta a program, hogy nem általános az ovulációm időpontja, és én elemezgetem a grafikont, remélem rendesen. Az lenne a kérdésem, hogy amikor a 15. nap körül először esik le a hőmérsékletem akkor az kb. az ovuláció előtti 3. nap lehet, amikor érdemes az együttlét? Azt kiolvastam, hogy amikor nagyon leesik a hőmérséklet akkor van az ovuláció, és olvastam, hogy az ovu előtti 3. nappal is érdemes együtt lenni.
Úgy terveztem, hogy előfizetek a szolgáltatásaikra, jövő hónaptól azon is leszek, csak most elutazom, most lesz a szabadságom ideje és vezetni fogom a hőmérsékleti adataimat, de "remélhetőleg" nyugodtan fogom tölteni a szabadságomat és koncentrálni tudunk egymásra a párommal.
Mellékelem a görbémet, remélem tud valamit olvasni belőle...
Nagyon köszönöm a segítségét.
Henrietta (36 éves)
http://tervezettbaba.hu/grafikon/7

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktornő,
Valószínűleg nem ment el a levelem.
Azt szeretném megkérdezni, hogy mitől csökkenhet az ébredési hőmérséklet? Úgy értem, hogy 2 éve mérem reggelente és eddig az alaphőmérsékletem 36.5 körüli volt ovu előtti időszakban és 36.9 körül ovu után, most pedig már 3.hónapja a ciklus eleji hőm 35.9 körüli amely az uvu után 36.5ig emelkedik csak. (Átlagosan)
Kell ezzel foglalkoznom? Vagy ez tartományon belül van és normális adott életkor (38) felett?
Köszönöm
Emma

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Enikő,
2 éve hőmérőzök, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.
Eddigiek során ovuláció előtti időben az átlag ébredési hőm 36.5 körül ovu után 37 fok körül mozgott. 2 hónapja azonban az ovu előtti hőm 36.0 celsius fokra csökkent és ovu után sem megy 36.4 fölé. Kérdésem, hogy valami változás történhetett, esetleg hormon problémám lehet?
Mit javasol, mit tegyek? Kell orvoshoz fordulnom ezzel?
Köszönöm
Emma

A választ itt olvashatod.
 

Kedves DRNŐ! aZT KÉRTE H,JELEZZEK VISSZA A jelenlegi görbém nem vezetem már mert nem engedi tovább..(http://tervezettbaba.hu/grafikon) A hcg vérvétel negativ,menses nem jött meg,egy ciklusom volt a tabletta abahagyása előtt.aRRA GONDOLTAM,MIELŐTT BÁRHOVA ELINDULNÉK,MEGPROBÁLOM,A herbária ciklus lédy teáT,ami ciklus rendező,é cickafark palástfü,aniZS,citromfű keveréke,azt irja h. 2 hétigkell inni majd abbahagyni és 5-7 nap mulva ha nem jön meg akkor hormon vizsgálat szükséges.lehet előbb ezzel probálkozOM,teherbe eses segitése céljábol is használható.üdvDETTI

A választ itt olvashatod.
 

http://tervezettbaba.hu/segitseg/dr-kamory-eniko-703
Kedves DRNŐ! Sajnos nem tudom hány naposak a ciklusaim, mert fogamzásgátlót szedtem, és egy ciklusom volt, akkor nem számoltam, de kb. 38 napos lehetett.Tesztet vasárnap gondoltam hogy csinálok, újra. Nagyon aggaszt engem is, a hétfői teszt alig látható volt. Arra is gondoltam nem e esetleg, 32 napon volt ovu, és akkor foganhatott, mert azokban a napokban is tojásfehérje szerű volt a nyák, elég intenzíven. Válaszait köszönöm.
Jelnelgi grafikonom http://tervezettbaba.hu/grafikon üdv.DETTI

A választ itt olvashatod.
 

Kedves DRNŐ!
Írtam a dr úrnak is, de hátha ön is tud segíteni, vagy hamarabb válaszol. Mai tesztem, nagyon halvány alig látható, nem is mondanám biztosra hogy pozitív, ma elmentem nőgyógyászhoz,a nővér azt mondta a tüneteim terhesességre utalnak, pár napja szédülés, émelygés,hányinger, 1.2 hányás, a hőgörbén is a hőm nem eset le, menses nem jött meg. A nőgyógyász azt mondta, nem lát még most terhességet, vissza rendelt jövőhét csütörtökre,én pedig kétségbe vagyok esve, nem értem az egészet. itt küldöm a hőgörbém, legyen szives rátekinteni,és véleményt írni, és mikor teszteljek legközelebb, nem kikellet volna már erősen mutatnia?
VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.üdv.DETTI
http://tervezettbaba.hu/grafikon

A választ itt olvashatod.
 

Kedves DR.Nő!
Köszönöm,hogy türelmesen, pontosan,gyorsan válaszol sok kérdésemre. Azt szeretném kérdezni, hogy a "nem várt" menses előtti hő leesés, de nem alább az alap hőnél, az jót jelenthet-e? Egy nappal kintebb tolódott a "nem várt a grafikonon" 3 napja eset alább a hőm, de nem az alap hő alá és elkezdet vissza kúszni.Ha Esetleg leesik a nem várt előtt, annak az alap hő alá kell esnie hirtelen,és nem előtte 3 nappal? És at h,elkezdet vissza kuszni a hő az jó jel lehet? Válaszát köszönöm,Üdv.Detti

A választ itt olvashatod.
 

Kedves DRNő. Erre az előző kérdés. Válaszra vissza térve amit be másoltam, akkor mivel én mindig csippanásnál vettem ki, így alacsonyabb hőt mutatott, viszont közben megnéztem, magasabb a hő ha 5 percig tartom bent, és az egyezik a higanyossal is. Akkor már ebben a ciklusban a csippanás utánit vezessem végig, vagy a magasabb hőt írjam a helyeset? Üdv. Edit A kérdés:
Kedves Dr. nő.
A hőmérőzéssel kapcsolatban szeretnék még kérdezni. Sok helyen olvasom szájban mért hőt, digitális hőmérővel,csipogás után meg 5 percig a szájban kell hagyni. Ez igaz vagy csippanás után leolvasott hő a jó?
Üdv.Edit
Dr. Kámory Enikő oldalunk tudományos munkatársa és alapítója
Dr. Kámory Enikő - oldalunk tudományos munkatársa és alapítója válasza:
Kedves Dettikécske!
Igaza van, a legtöbbet úgy kell használni, akkor lesz a legpontosabb, ha hagyja még pár percig csipogás után. A mellékelt útmutatóban kellene megnézni, hogy az Önénél is így van e, illetve, hogy három vagy öt percig kell még várni. Emellett ajánlhatom a hüvelyhőmérő használatát, azt kifejezetten babatervezéshez fejlesztették ki.
Üdvözlettel,
Dr. Kámory Enikő

A választ itt olvashatod.
 

Újabb kérdések és válaszok

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!