DNS fragmentáció

Tisztelt Doktor Úr!
Sok sikertelen lombik + egy sikertelen petesejt donoros lombik után, azt mondta az orvosunk, hogy ajánlja, hogy a férjem csináltasson egy DNS fragmentációt is, mivel 0%-os volt a morfológiája. Egy másik sperma analízisnél 2(nyaki deformitások) voltak odaírva. Oligo-Astheno-Teratozoospermája van.
A Doktor Úr szerint lehet ebből következtetni, hogy DNS problémák vannak a spermában? És ha igen, érdemes-e még próbálkoznunk ezután is petesejt donorral és a saját spermával?
Nagyon köszönöm válaszát.
Tisztelettel,
ildikó


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Kedves Kérdező!
Igen, érdemes lenne elvégezni a spermium DNS fragmentációs vizsgálatot és az eredmények birtokában dönteni a további teendőkről.
Üdvözlettel,
Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Másfél év próbálkozás, egy szomorú vetélés után végre újra kimondhatom, h kisbabánk lesz! Csupán 3 hónapig vezettem a görbémet az oldalon, már kicsit én is feladtam, mire pozitívat teszteltem. A legszebb szülinapi ajándékot kaptam meg az élettől. Párom is felhőtlenül boldog. Jövő hét kedden látogatjuk meg a nőgyógyászomat. Addigra már több, mint 6 hetes leszek :) Nagyon szépen köszönöm a tervezettbaba.hu csapatának, h létrehozták ezt az oldalt. Számtalan kismamának és kispapának segítettetek!!! Köszönjük szépen!!!"

Rencsimókus

Lájkolj minket!