A progeszteron befolyásolja a terhességet

Kedves Doktor Úr,
Nőgyógyászom a menstruációm beállítása miatt progeszteront írt fel. Elmúlt hónapok során nem is volt problémám vele, viszont elérkezett az az időszak, amikor babát szeretnénk. A progeszteront a ciklusom 12. napjától a ciklusom 24. napjáig kell szednem. A ciklusaimat tekintve 30-35 naposak. Érdeklődni szeretnék, hogy teherbeesésemet nem fogja befolyásolni, ha csak a 24. ciklusnapig szedem a progeszeront?
Üdvözlettel


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
A progeszteront legyen kedves abbahagyni, nem lehet mellette érzékelni, hogy van-e normális peteérése vagy nincs. Ha elhagyás után nem lesz rendszeres ciklusa úgy komplett endokrinológiai kivizsgálás javasolt.
Üdvözlettel Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"1,5 év próbálkozás után az első tervezettbaba.hu oldalon vezett grafikon segítségével a héten pozitívat teszteltem! :) Nagyon örülök hogy véletlenül bár de rátaláltam az interneten erre az oldalra! Köszönet! Kitartást mindenkinek!!!!!!!! Szerintem a négy legfontosabb dolog a sikerhez: egészség, pontos időzítés :) (nem könnyű) , csak pozitív gondolatok legyenek a témában és kitartás!"

Andrea

Lájkolj minket!