A petesejt minősége

Kedves Doktor Úr!
43 éves vagyok, 4.gyermekkel próbálkozunk 6 hónapja sikertelenül. 26 napos ciklusaim vannak, óramű pontossággal. Terhességeim és szüléseim rendben voltak, legkisebb gyerekem 4 éves. A 3. napi értékek rendben, enyhe IR igazolódott (homa 2,6),az előző ciklusban a peteérés is rendben volt (21.napi prog. 44,33). Ebben a hónapban 11.napon peteérés UH-on mindkét oldalon 11mm tüsző. Nyákom a 12. és 13. napon volt. Az orvosom szerint ebben a hónapban nem lesz ovuláció, mert a 26napos ciklus miatt ez lehetetlen. Azt is mondta,hogy ebben a korban a petesejt minőség annyira rossz,hogy meg sem termékenyül, hiába van ovum. De akkor miért javasol Clostilbegytet? Az nem segít a minőségen! Vagy tévedek? És létezik olyan,hogy van nyák de ovuláció nincs?
Elkezdtem az inofolic-ot,első hónapban napi 2x, utána 1x.
Nagyon félek a stimulációtól,mert soha életemben semmilyen nőgyógyászati problémám nem volt,gomba is csak 2x, terhességeim alatt.
Ön szerint mik az esélyeink?
Köszönöm megtisztelő válaszát!
Zsófi


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Zsófi!
A korra való tekintettel valóban csökkentek az esélyek. 2x1 Inofolic, 1x100mg KoenzimQ10 és este 3mg BioMelatonin javasolt. A párjának is érdemes legalább egy spermiogramot kérnie (a korosodás mindkét nemet érinti). A Clostylbegyttől érdemi eredmény sajnos nem várható. A 26 napos ciklus mellett a 12. napon van az ovuláció. Ebben az esetben azt a nagy döntést kell meghoznia, hogy próbálkoznak-e spontán tovább vagy lombik programmal próbálnak teherbe esni (érdemi esély csak ettől várható, ha orvosi beavatkozás lenne ).
Üdvözlettel: Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"A párom és én már egy ideje dolgozunk azon, hogy babánk legyen - eddig sajnos nem jártunk sikerrel. Most végre megtaláltam ezt az oldalt, amelyik profi módon tud nekünk segíteni."

S. Anna
Budapest

Lájkolj minket!