A fogantatás sikerét befolyásolja a rendszeres futás?

Kedves Petra,
40 éves vagyok, tavaly enyhe inzulinrezisztenciát állapítottak meg.. áttértem napi 4-5 étkezésre, próbálom mellőzni a cukrot, kenyeret abból is max. rozsost eszem, nézem a szénhidrátok mennyiségét is.. így mostanra ez rendbe jött. A kérdésem csak az lenne, hogy sok mozgást javasolnak..de mivel szeretnénk már régóta kisbabát és nem jön össze ez mindig eltántorít, hogy mit és mennyit lehet sportolni..én futni jártam heti 3-4 szer, vagy edzésre, hot jógára..de a ciklus első felében eljárok, a próbálkozások után a 2. időben nem megyek szívesen nehogy ártson és azért ne jöjjön össze a baba..mit javasol? Lehet menni a fentieket végezhetem, vagy mit csináljak amivel nem ártok..a futásról is sok mindent lehet olvasni, lehet vagy nem lehet, ajánlott vagy a másik cikkben meg nem ajánlott..tanácsát kérném!!
Köszönöm
Csacsa74


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Csacsa!

Én azt a nézetet vallom, hogy ha valaki életmódszerűen mozog, jár edzésre, akkor ezt a szokását nyugodtan tartsa meg továbbra is, akár a hot jógát is. Magát a fogantatást nem befolyásolja, esélyét nem csökkenti. Kell, hogy fitt legyen, az ekkor megszerzett erőnlét, izomzat sokat segít majd a baba kihordásában.
Ha viszont közben várandós lesz, akkor mérlegelni kell, és orvossal konzultálni, hogy az addigi mozgásformából mit végezhet továbbra is. A hot jóga áldott állapotban biztosan nem javasolt.

Kialakított étkezési szokásait szintén tartsa.

Üdvözlettel:
Decsák-Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Másfél év próbálkozás, egy szomorú vetélés után végre újra kimondhatom, h kisbabánk lesz! Csupán 3 hónapig vezettem a görbémet az oldalon, már kicsit én is feladtam, mire pozitívat teszteltem. A legszebb szülinapi ajándékot kaptam meg az élettől. Párom is felhőtlenül boldog. Jövő hét kedden látogatjuk meg a nőgyógyászomat. Addigra már több, mint 6 hetes leszek :) Nagyon szépen köszönöm a tervezettbaba.hu csapatának, h létrehozták ezt az oldalt. Számtalan kismamának és kispapának segítettetek!!! Köszönjük szépen!!!"

Rencsimókus

Lájkolj minket!