A fogantatás sikerét befolyásolja a rendszeres futás?

Kedves Petra,
40 éves vagyok, tavaly enyhe inzulinrezisztenciát állapítottak meg.. áttértem napi 4-5 étkezésre, próbálom mellőzni a cukrot, kenyeret abból is max. rozsost eszem, nézem a szénhidrátok mennyiségét is.. így mostanra ez rendbe jött. A kérdésem csak az lenne, hogy sok mozgást javasolnak..de mivel szeretnénk már régóta kisbabát és nem jön össze ez mindig eltántorít, hogy mit és mennyit lehet sportolni..én futni jártam heti 3-4 szer, vagy edzésre, hot jógára..de a ciklus első felében eljárok, a próbálkozások után a 2. időben nem megyek szívesen nehogy ártson és azért ne jöjjön össze a baba..mit javasol? Lehet menni a fentieket végezhetem, vagy mit csináljak amivel nem ártok..a futásról is sok mindent lehet olvasni, lehet vagy nem lehet, ajánlott vagy a másik cikkben meg nem ajánlott..tanácsát kérném!!
Köszönöm
Csacsa74


Kisa Petra dietetikus, táplálkozástudományi szakértő

Kisa Petra - dietetikus, táplálkozástudományi szakértő válasza:

Kedves Csacsa!

Én azt a nézetet vallom, hogy ha valaki életmódszerűen mozog, jár edzésre, akkor ezt a szokását nyugodtan tartsa meg továbbra is, akár a hot jógát is. Magát a fogantatást nem befolyásolja, esélyét nem csökkenti. Kell, hogy fitt legyen, az ekkor megszerzett erőnlét, izomzat sokat segít majd a baba kihordásában.
Ha viszont közben várandós lesz, akkor mérlegelni kell, és orvossal konzultálni, hogy az addigi mozgásformából mit végezhet továbbra is. A hot jóga áldott állapotban biztosan nem javasolt.

Kialakított étkezési szokásait szintén tartsa.

Üdvözlettel:
Decsák-Kisa Petra

 

Te is kérdeznél? Petra neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!