A diabetesz gyógyszerek hatással vannak a spermiumra?

Tiszt Doktor úr! 2015 augusztusában nősültem, sajnos a gyerekáldás eddig nem érkezett meg több, sperma vizsgálaton voltam az utóbbi évben a legelső eredményem jól sikerült: 2015 sprmium koncetrácio 22,5 spermium szám 137 öszmotilitás 45 progesziv mot35 ezután rosszab eredmények lettek a legutóbbi eredmény 2018 vitalitás 80 sprmiumkoncetrácio 25,5 sprmium szám 107,1 öszmotilitás35 progesziv mot21.
2008 óta 2-tipusu diabéteszt diagnosztizáltak rendszeresen szedek gyógyszert is metformint a cukrom átlagos szinten van tartva, igaz régen nem figyeltem erre a betegségre, sokszor magasabb volt a kelleténél de az sem volt olyan nagyon magas. Most pár hónapja, a labor eredmények alapján teljesen jónak tűnnek az eredmények. Kérdésem az lenne öntől, a cukor gyógyszerek meggátolhatják a spermiumok mozgását? Vagy más fontos funkcióit? Válaszát nagyon várom. üdvözlettel Dezső.


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Kedves Kérdező!
Azok a cukorgyógyszerek amiket szed, elvileg nem befolyásolják a spemiumok minőségét. Legjobb lenne ha leleteivel felkeresne egy andrológust.
Üdvözlettel,
Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Elmúltam 40 éves, sajnos volt egy spontán vetélésem... De most kisbabát várok. A Tervezettbaba.hu segítségével 5 hónap után teherbe estem. Itt szeretném még egyszer megköszönni Nektek, akik ezen az oldalon dolgoztok."

Ági
Budapest

Lájkolj minket!