A baba nemének befolyásolása

Kedves Dr.Kámory Enikő!
Olvastam olyanról, hogy azoknak a pároknak, akik kisfiú babát szeretnének (2 kislányunk van) az ovuláció és az utána következő nap(ok) a legalkalmasabbak az együttlétre. (Spermiumok gyorsasága és életképessége alapján.) Mennyire igaz ez?
Ha mi ezt ki szeretnénk "próbálni" akkor mikor a legajánlottabb együtt lennünk? Amikor az LH teszt először negatív lesz, akkor este vagy másnap reggel? (azért írom így, mert tudom, hogy a napszakok is számítanak)
Ovuláció után mennyi ideig eshetek még teherbe? Első negatív LH tesztet követően kb. mikor szabadul ki a petesejt?
LH tesztet használok és hőmérőzök. Utóbbit igaz még csak 2.hónapja.
Elnézést a buta kérdésekért, de legyen szíves válaszoljon rájuk mert sehol sem találok kérdéseimre értelmes magyarázatot.
Köszönöm szépen előre is!
Üdvözlettel: Anikó


Dr. Kámory Enikő oldalunk tudományos munkatársa és alapítója

Dr. Kámory Enikő - oldalunk tudományos munkatársa és alapítója válasza:

Kedves Anikó,
Ebben a témában nincs buta kérdés, sőt inkább az a baj, ha nem kérdezzünk rá a homályosabb részekre.
A gyermek neme nem tervezhető túl nagy biztonsággal, Czeizel Endre szerint 70% valószínűséggel lehet tervezni. Valóban a tüszőrepedés idejére illetve nem sokkal utána érdemes együtt lenni, ha fiút szeretnénk:– Van-e olyan egyszerű, és természetes módszer, amivel a születendő gyermek nemét lehet irányítani, tervezni – második, harmadik, negyedik gyermeknél?
– Természetes módszer igazából nincs. Van két olyan orvosi megfigyelés, hogy a tüszőrepedés napján történő szeretkezésnél nagyobb a fiú esély, ha viszont lányt akarnak, akkor 48-72 órával korábbra kell a szeretkezést tervezni. A másik, hogy a hüvely vegyhatásának befolyásolásával, némileg lehet segíteni. Ha eljönnek hozzám, és ezt kérik, akkor én ezt nagyon részletesen mindig elmondom, ezzel az 51 százalék fiú, 49 százalék lány gyakoriságot, lehet majdnem 70 százalékra a kívánt nemre feltornászni.
Amit mi írtunk róla:
http://tervezettbaba.hu/tudastar/fiut-vagy-lanyt-szeretnel
Az ovuláció idejének pontos meghatározásához itt talál segítséget:
http://tervezettbaba.hu/tudastar/normal-menstruacios-ciklus
Az LH csúcs hatására szabadul ki a petesejt. Mire a vizeletben megjelenik a hormon, addig már eltelik egy kis idő. Az LH csúcs kimutatására alkalmas teszteken rajta van általában, hogy ez mennyi. Tehát az LH csúcs lecsengése után én már nem javasolnám, hogy másnap reggelig várjanak, mert akkor esetleg már a petesejt nem életképes.
Remélem tudtam segíteni.
Üdvözlettel,
Dr. Kámory Enikő

 

Te is kérdeznél? Dr. Kámory Enikő neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Pozitív lett a tesztem, aminek nagyon örülünk. Sokat tanultam Önöktől és azoktól a felhasználóktól akik mindennapi tapasztalataikat megosztják a Fórumon. Első hónapban használtam ezt az oldalt és sikerült a baba. Biztatásként 39 éves vagyok és van esély ebben a korban is. Bár egészségesen élek, sok stresszben dolgozom, ettől függetlenül mindenkit bíztatok. Sok sikert mindenkinek. Köszönöm, hogy van ez az oldal!"

Csisze

Lájkolj minket!