23 éves vagyok, alacsony a tesztoszteron szintem - mit tegyek?

Tisztelt Dr. Szabó Ferenc,
Egy éve alacsony tesztoszteron szintet állapítottak meg egy vérvételen. Fáradt, levert, depressziós vagyok libidó 0...
23 éves fiú vagyok ez előtt ilyen probléma nem volt. Roaccutant szedtem nagy dózisba 1 éven keresztül szerintem ezt tett tönkre.
Mar lassan egy éve próbáljuk a tesztoszteront helyrehozni több 100 ezret költöttem mar erre. Első 3 hónapban életmodváltás étrendváltas sport vitaminok természetes t fokozó növényeket szedtem tesztoszteron maradt.
Másik dolog a kezdődő tipikus fejtetői kopaszodás. Ha alacsony a tesztoszteron ez, hogyan lehetséges?! Mindent kivizsgáltunk ami szóba jöhet kopaszodásnál, tesztoszteronon kívül minden negatív.
Ez után egy képzetlen idö urológus 1 szeri injekció 5000 ie Pregnylt irt fel majd két nap után megnéztük az értékeket és mivel felment duplájára azt mondta ez így is marad nem kell semmi más. Rá 2 hétre a Tesztoszteron meg alacsonyabb volt mint az elején.
Ez után jött a tesztoszteron gél pregnyl 1500 ievel kombinálva 1 hónapig egy új andrológusnál. Erre az egy hónapra mintha kicseréltek volna. Semmilyen negatív mellékhatás nem volt tesztoszteron maximumon volt normál értékhatáron.
De mivel 23 éves vagyok nem szeretnem eletem vegeig ezt csinalni. Közben agyi MR hereultrahang minden negatív...
Most ott tartok, hogy heti háromszor pregnylt 1500 iet injekciózok ettől sok változatost nem érzek de napi 2-3 alkalommal enyhen faj a herém. Ez normális? Melle elkezdtem szedni napi 2x50 mg clomifen citratot vérvétel meg nem volt közérzet viszont jobb. 1 hónapig tervezzük ezt így és reménykedem, hogy helyrejövök.
Előzményként azt tudnám.írni, hogy 18 évesen sport miatt 1 hónapig Stanazolt szedtem, utána viszont nem volt problémám. 2 éve a mellembe gynecomastiat állapítottak meg jelen pillanatban az ösztrogén szint az alsó határon van, amikor testogelt használtam megszűnt a fajdalom a mellemben, ahogy abbahagytam újra fájni kezdett a csomó. Ezt műtéti után november végen távolítják el.
Ön mint specialista mit tanácsolná?! Ha az egy hónapos terápia után nem javul az állapotom mindenképpen önhöz fordulnék Pesten magánrendelésen, ha van egyáltalán meg értelme?!
Valaszat köszönöm!
Üdv.: Geza B.


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Tisztelt BG111!
Elsősorban személyes konzultáció során lehet eldönteni a teendőket. A laboreredményeit is látni kellene. A Pregnylből inkább napi 100-300 Ne javaslok, ezt nem javasolt Clostilbegyttel kombinálni semmi értelme nincs. A tesztoszteron szintet csak gyógyszeresen lehet növelni vagy kivülről viszünk be, vagy a herék működését fokozzuk. Legjobb lenne személyesen konzultálni ill, átnezni a leleteit.
Tisztelettel: Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Majdnem négy évi várakozás után fogant meg a kisbabánk. A tervezettbaba.hu-n 7 hónapig kísértem figyelemmel a ciklusomat és az ovulációs idők meghatározása is biztosan sokat segített, hogy most már én is anyuka lehetek. Jelenleg 15 hetes vagyok. Mindenkinek kívánom, hogy sikerüljön!"

Galagonya

Lájkolj minket!