Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Segítség

Ebben a beszélgetésben 6 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Moha13
2013-03-28 10:28:28
 
Mártus
Hát igen, pont emiatt mondtam, hogy egyszerűen nem tud ezzel előretervezni az ember lánya...
Az ovulációs teszt viszont az LH csúcsot mutatja, ami megrepeszti majd a tüszőt, tehát amikor pozitívat mutat, akkor gyakorlatilag előre jelez, így van idő cselekedni. :)
Így ha ekkor együtt vagytok, az ideális, mert így a fiúk már teljes díszben várják majd az éppen kiszabaduló királynőt...:)
A fiúk képesek akár több napig is várakozni rá, viszont a petesejt csak 1 napot él, és Czeizel szerint sokkal jobb, ha a fiúk várnak rá, mint ha ő a fiúkra, mert miután kiszabadult, folyamatosan öregszik és romlik a minősége, szóval jobb frissen elkapni. :D
Mártus
2013-03-28 10:07:21
 
Elfelejtettem, hogy eredetileg is szerdára jelezte előre az ovut, de tegnap reggel áttette hétfőre, majd ma reggel ismét szerdán van. Ilyenkor nem tudok kiigazodni..
Mártus
2013-03-28 10:04:36
 
Köszi Moha13!
Igen segítettél! Tesztet még nem próbáltam, majd a következő hónapban kipróbálom. E havi görbém pedig így néz ki.
Moha13
2013-03-28 09:25:25
 
Ja, és kihagytam, hogy az ovutesztet akkor lehet pozitívnak tekinteni, ha egyformán erős a két csík. Ha egy ideig nincs csík, aztán van már halvány második, azt jelenti, hogy közeledsz a pozitív naphoz, ilyenkor már akár el lhet kezdeni az együttléteket.
Azt írják egyébként, hogy együtt lenni másnaponta a legjobb, mert a spermiumok így vannak a legnagyobb számban jelen, a napi több szeretkezés pedig kifejezetten ront az esélyeken.
Moha13
2013-03-28 09:22:16
 
Mártus

A hőgörbével az a baj, hogy nem biztos, hogy ott lesz valójában az ovuláció, amikorra előrejelzi, amikor meg már tutira berakta, azaz a hőmérséklet alapján megállapította, az már késői adat nekünk.
Nagyon ajánlom, hogy használj ovutesztet, mert az nem a népességi átlag alapján jelez előre, hanem a Te LH szintedet mutatja meg. Együtt lenni akkor kell, amikor először mutat pozitívat, illetve az azt követő első negatív nap is jó. Jó még az első pozitív előtti 2-3 nap is, de ezt ugye megint nem tudjuk, hogy mikor vannak.
Azért is ajánlom az ovutesztelést, mert pl. nekem nem mindig ugyanakkor van az ovum. Januárban kezdtem én is a tesztelést és alső hónapban a ciklus 18. napján volt, aztán a 15. napon, majd most márciusban a 14. napon, ezt szerencsére már ovuteszteltem, így sikerült együtt lennünk pont jó időben, és ez később látszott a grafikonon is, ugyanis ő is oda tette az ovut.
A legtutibb viszont tényleg az, ha abban a hónapban, amit kiszemeltetek, a mensi után minden másnap együtt vagytok...így gyakorlatilag elkerülhetetlen. :)
remélem, segítettem egy picit. :)
Egyébként most milyen a görbéd? Megmutatod? Neked mindig ugyanott volt ovud? Mármint ugyanazon a ciklusnapon?
Mártus
2013-03-28 09:14:51
 
Sziasztok! Ha lehet úgy mondani, még új vagyok, a görbét január óta vezetem. Segítséget szeretnék valakitől kérni!
Lehet, hogy kicsit furán hangzik, de én nem tudom, hogy pontosan mikor "kell" úgymond együtt lenni a párunkkal ha babát szeretnénk. Ugye mérem a hőmet reggelente és igazából az itt a kérdés, hogy amikor tartósabban alacsony a hő és egyszerre megugrik, vagy utána, vagy az a nap jó, amikorra tette a rendszer az ovut. Valószínű, hogy én vagyok itt a nagyon tudatlan, de egyszerűen én ezt nem értem. Ha tudna nekem valaki segíteni előre is köszi.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!